image

Okunma : 339  Tarih : 26.11.2022  E-Mail : yakupboncuk2019@gmail.com

 
Yakup Boncuk

TARSUS’TA RUHİ SU TÜRKÜ DİNLETİSİ

Tarsus’ta bir hafta sonu öncesi güzel bir etkinliğe davetliyim.

Telefon açan, haber olacak etkinliğin görselini whatsapp’tan paylaşan arkadaşım Dt. Elife Toygar Turgut’un davetine icabet ediyorum.

Kendisiyle Tarsus Cengiz Topel Lisesinden sınıf arkadaşlığım var. Biz liseden sonra okumadık, ama birçok arkadaşım gibi Elife hanım da yüksek tahsil yapıp diş hekimi oldu.

Bu bile bizim için gurur vesilesi..

xx

Gelelim etkinliğe..

Tanınmış ünlü  Halk Ozanlarından merhum  Ruhi Su anısına Tarsus’ta  türkü dinletisi düzenlendi.

Tarsus Belediyesinin katkıları ile Tarsus Belediye Nikah salonunda gerçekleşen etkinlikte  Çağdaş Halk Ozanı Ruhi Su’nun hayatı dile getirilip eserleri seslendirildi.

Sahnede iki genç sanatçı var.

Biri Okan Toygar ve diğeri  Evren Öntaş..

Okan Toygar , Dt. Elife Toygar Turgut’un kardeşi.. Hem de Tarsuslu..

Okan Toygar ve Evren Öntaş’ın sazları ve sesleri ile renk kattığı gecede sunumu Dt. Elif Toygar Turgut yaptı.

Slayt eşliğinde sunulan anlatım ve türkülerin seslendirilmesi sırasında salonda bulunan konuklarda eserlere eşlik etti,alkış tuttu. Soğuk kış gecelerinden birinde insanların içini ısıtan etkinlik nedeniyle sanatçılara, Tarsus Belediyesine ve sunumu yapan Diş Hekimi arkadaşım Elife Toygar Turgut’a teşekkür ederiz.

Etkinlikte Tarsus Belediye  Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan  başka bir etkinlikte olduğu için bulunamamıştı. Ama yerine belediye başkan yardımcılarından Av. Ali Dinsever ve Aydın Polat ile bazı STK temsilcileri hazır bulundu.

İçimizi ısıtan geceye Türkü dostlarının ve halkımızın büyük ilgi göstermesi memnuniyet verici idi. Etkinlik sonunda sanatçılara, başkan yardımcıları Dinsever ve Polat çiçek vererek kutladılar.

Ayrıca Elife hanım da kardeşine çiçek takdim ederek böyle güzel bir etkinliği Tarsus’ta düzenledikleri için teşekkür etti.

Tarsus Belediye  Başkan yardımcılarından Av. Ali Dinsever de her zaman sanata ve kültürel etkinliklere destek verdiklerini, bundan sonra da  desteklerinin devam edeceğini belirterek teşekkürlerini sundu. Sıcak ortam güzeldi, ve  etkinlik sonunda toplu bir hatıra fotoğrafını çekmekte bana kısmet oldu.

xx

KONUKLAR ARASINDA KİMLER VARDI?

Çağdaş Halk Ozanı Ruhi Su’nun türküleri ile  mutlu olduğumuz gecede konuklar arasında resmiyet dışında başka dostlarımızı da gördüm. Uzun yıllar evvel  Tarsus’ta yaşamış, bu güzel kentte görev yapmış ve 17 Temmuz 2001 tarihinde  vefat eden merhum Polis memuru Hüseyin Murat’ın eşi Nurhayat Murat , Aratos Dergisi sahibi ve gazeteci yazar Uğur Pişmanlık, ressam- sanatçı- yazar Remzi Karabulut, Tarsus Fotoğraf Derneği (TFD) Başkanı  Altan Gökçek, Fotoğraf sanatçıları Hatice ve Afife Gök kardeşler ve Mersin’den aracıyla kalkıp gelen  Ayşe Emel Gürkan’ı da görmek çok güzel oldu.

Öyle ki Emel hanım sağlığını hiçe sayarak ta Mersin Soli’den kalkıp gelmişti. Yine sağlık sorunu olan  Nurhayat hanımda o güzel gecede aramızdaydı. Bunları görmek ve türkülerin sıcaklığını dostlarla birlikte hissetmek güzeldi.

Katılan, etkinliği düzenleyen, destek veren ve orada bulunan herkese teşekkür ediyorum. Bu gibi etkinliklerinin soğuk kış gecelerinde içimizi ısıtmaya, insanları bir araya getirmeye devam etmesini  diliyorum.

 

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA