image

Okunma : 430  Tarih : 27.09.2022  E-Mail : 

 
Harun Arslan

MERSİNSİZ BİR ÖZHASEKİ BASIN TOPLANTISI

“Genel Başkan Yardımcımız Yerel Yönetimler Başkanımız Sayın Mehmet Özhaseki, İl Koordinatörümüz Sayın Alim Tunç, İl Başkanımız Sayın Cesim Ercik ve Mersin Milletvekillerimizin katılımlarıyla yarın (22.09.2022 Perşembe) Saat 13:00'te AK Parti Mersin İl Başkanlığı binamızda basın açıklaması yapılacaktır.”

 

Yukarıdaki davet üzerine basına basın toplantısı yapılacak anlamını çıkararak izlemek için İl Başkanlığı binasına gittim. Mehmet Özhaseki dışında hem Ankara’dan gelen Milletvekilleri hem de Mersin Milletvekilleri bulunacaktı.

Ben de başta, son günlerde gündemde olan Ana Konteyner Limanı başta olmak üzere yıllardır bitmeyen Havalimanı, Akdeniz Sahil Yolu gibi projeleri soracaktım.

 

Basına yer ayrılmayan salonda Mehmet Özhaseki 45 dakikalık bir gecikmeyle geldi. Arkasından tüm ilçe başkanları, parti yöneticileri ön sırayı doldurdu.

Toplantıya gelen hepsi 4 basın mensubu da ayakta kaldı ve sanırım toplantıyı terk ettiler.

Ben büyük bir mücadele ile yerimden kalkmayarak ön sırada yerimi korudum.

Soracağım sorular hazırdı; Özhaseki’nin konuşmasının bitmesini bekledim.

*                      *                      *

Uzun bir konuşmada, neredeyse Mersin ile ilgili tek bir söz geçmedi!

Ne Mersin’in projeleri, ne de Mersin’in sorunları gündeme geldi…

Yani klasik, bu tip toplantılarda olduğu gibi “ Ak Partililere Ak Parti ve Ak Parti’nin başarıları” anlatıldı; ilçelerden de gelen ve salonu dolduran Ak Partililer de bolca alkışladılar!

Konuşma bittiği anda da hiç bir soru alınmadan toplantı bitirildi ve hızla salon terk edildi.

Böylece toplantı, başarıyla sonlandı.

Mersin mi?

Her zamanki gibi yine Mersin’i okuyamayan, Mersin’in yapısını bilmeyen bir anlayışta orta Anadolu usulü bir kasaba tarzı siyasi toplantısına şahit olduk.

Ak Parti’nin seçim çalışmalarıyla ilgili Sn. Genel Başkan’ın tembihi ne idi?

Kibir ve gururdan uzak durun; genel ve yerel hizmetleri anlatın.

Genel hizmetleri de bir kaba propaganda diliyle değil, insana dokunan bir söylemle anlatılırken, özellikle yereldeki hizmetleri doğrudan ilgilendiren meselelerin diyalog içinde müzakeresi gerekmez mi? Siyaset bundan öte nedir? İnsanları, sizin sıradan nutuklarınızı dinlemeye mi çağırıyorsunuz? Kaldı ki, Mersin gibi dinamik bir kentte, özellikle son dönemde kritik sorunlar gündemdedir ve bunlara dair yığınla soru ortadadır. İktidar Partisinin üst düzey yöneticileri hazır toplantıda iken ve basın çağrılı iken bunların tek bir kelimesi bile niçin konuşulmaz; soru sorulmasına fırsat verilmez? Siyaseti bu kurak ve sağır mecraya nasıl sürüklersiniz?

 

Her zaman söylüyorum:  Mersin’de kentin geleceği için yerelde hem iktidar  partisi hem de muhalefet ( yerel yönetimdeki parti ) başarılı olmalıdır.

Bunun en pratik yolu da müzakereden, diyalogdan geçer. Siyaset, çoğulluğun söyleşebildiği müzakere kültürü içinde gelişir; insanlar birbirini dinleyerek yükselir ve özellikle iktidar açısından tabandan gelebilecek öneriler ve eleştiriler kıymetle talep edilmelidir.

 

Dilerim, bu tatsız tecrübe yinelenmez; nice konuda siyasete dair sayısız aşamayı başarıyla geride bırakmış İktidar Partisi de, Muhalefette benzer sorunlar için kendi programları doğrultusunda ilerleyen  değerli partilerimiz de” müzakere ve diyalog kültürünü koruyarak ve Mersin için” her konuşmaya açık bir tarzda konum alırlar. Hem Mersin, hem Mersin basını, hem de her bir insanımız bu ilgiye ve saygıya layıktır; siyaset de asıl olarak bunun içindir.

 

HARUN ARSLAN...

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA