image

Okunma : 903  Tarih : 22.09.2022  E-Mail : yakupboncuk2019@gmail.com

 
Yakup Boncuk

İREM YARPUZ’A ALKIŞ

Düne kadar Tarsus’ta avukatlık yaparken şimdilerde Hakkari Çukurca’da noterlik yapan bir hemşehrimiz var.

Adı İREM YARPUZ..

Çukurcalıların Noter ablası İrem Yarpuz, Mersin'in, Tarsus’un doğudaki gururu oldu.

Geçen gün  Tarsuslu esnaflardan Üstün Tartı aletleri tamir ve bakım servisi sahibi Durmuş Üstün abimiz konuyu bize açtığında o kadar mutlu oldum ki.. Kendisine de teşekkür ederim.

xx

SİHİRLİ ELLER

Geçen yıl Noter olarak tayini çıkan ve şu sıralar Hakkari ili Çukurca ilçesinde Noter olarak görev yapan hemşehrimiz İrem Yarpuz, sihirli ellerini doğudaki eğitimin kalkınması için değdirdi. İmkanlarını zorlayarak ve çevresinden de destek bularak Çukurca’da eğitime katkı sundu. İrem Yarpuz Çukurca’da Gündeş Köyü Ormanlı mezrasında bulunan eski harabe bir okulun yenilenmesini sağladı. Ormanlı mezrasında bulunan anaokulu baştan sona yenileyen Yarpuz, buradaki öğrencilerin eğitim almasını sağladı.  Öyle ki okulun  eksikliklerinin tamamlanıp 12 Eylül 2022 tarihi itibariyle eğitime başlaması için kendisi bile eline fırçasını alıp yardım etti.

Ve Anasınıfı yeni döneme yetiştirildi. Çalışmaları ilçe kaymakamı Hasan Kurt tarafından da takdir edilen Tarsuslu hemşehrimiz İrem Yarpuz’a kaymakam desteklerinden dolayı, işçilere ve köylülere de emeklerinden dolayı teşekkür etti.

İrem hanımla telefonla görüştüm. Kendisi bulunduğu ilçenin Gündeş köyü, Ormanlı mezrasında taşımalı eğitimden okul binasının kapalı olduğunu, atıl kalan binayı köylülerle birlikte onarıp Anaokulu olarak kazandırdıklarını söyledi. Bu mezradaki küçük çocuklar Türkçe bilmediğinden, onların ileride ilkokula başladıklarında büyük zorluklarla karşılaşacağını düşünen İrem hanım, anaokulunu eğitime açtırarak bu doğulu kardeşlerimizin çocuklarının hem Türkçe öğrenmesini, hem ed el becerilerinin geliştirilmesini sağlamak için ön ayak olmuştur.

Yapılan çalışmalar, harcanan emek ne kadar kutsaldır ki, insana yapılan önemli bir yatırımdır. İrem hanımın bu işe öncülük yapmasına fırsat sağlayan Çukurca kaymakamı Osmaniyeli hemşehrimiz Hasan Kurt’a ve Milli Eğitim Müdürü Ceyhan Doğan’a, Şube müdürü Osman Taşkın’a da buradan teşekkürlerimi gönderiyorum.

Sağ olun, var olun..

El birliği ile doğudaki imkanı olmayan çocukların eğitime katkı sunduğunuz için sizleri takdir ediyor, alkışlıyorum..

Ne mutlu eğitime destek verenlere..

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA