image

Okunma : 376  Tarih : 27.07.2021  E-Mail : yakupboncuk2019@gmail.com

 
Yakup Boncuk

AVCILIK YASAKLANMALI (MI?)

İnsanoğlu var olduğu günden beri Avcılık da vardır.
İlk önceleri insanoğlu karnını doyurmak için av yaparken daha sonraları zamanla bu işlem spor için yada zevk için uygulanmıştır.
Şahsen bana sorarsanız, ben avcı değilim ve kesinlikle avcı olmam. Ancak Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Mersin Temsilcisi Aslı Gözen,  geçen gün  İYİ Parti Tarsus  İlçe  Teşkilatı Başkanı Daniyel Mercan’ı ziyaret ederken bu konuya değinmiş.
Gözen "Yeni kanun için söylemek isterim ki; evdeki hayvan sayısının sınırlaması felaket getirecektir. Hayvanat bahçeleri, Yunus parkları kapatılmalı, avcılık yasaklanmalıdır. Üretim çiftlikleri, mezbahalar kapatılmalı, atlı faytonlanlar kaldırılmalıdır. Hayvan popülasyonunun önüne geçmek için her belediye mutlaka kendine ait kısırlaştırma ünitesi kurmalı, mobil kısırlaştırma kesinlikle yasaklanmalıdır" demiştir.
Aslı Gözen ve hayvan hakları savunucusu Azize Çalışır,  İYİ Parti İlçe  Teşkilatı Başkanı Daniyel Mercan’ı ziyaret etti. Ziyarette hayvan hakları ile ilgili hazırlanan yeni kanun teklifi üzerindeki olumsuzluklar ve çözüm önerileri konuşmuşlar. Ziyaretle ilgili konuşan Gözen, “Tarsus’taki sokak hayvanları konusunda  ve Hayvan Hakları ile ilgili hazırlanan yeni kanun teklifi üzerindeki olumsuzlukları dile getirdik. Çözüm önerileri hususunda görüş alışverişinde bulunduk” demekte..
xx
Yeni kanunun felaket getireceğini iddia eden Gözen, “Yeni kanun için söylemek isterim ki; evdeki hayvan sayısının sınırlaması felaket getirecektir.  Hayvanat  bahçeleri, yunus  parkları kapatılmalı, avcılık yasaklanmalıdır. Üretim çiftlikleri, mezbahalar   kapatılmalı, atlı faytonlar kaldırılmalıdır. Hayvan popülasyonun önüne geçmek için her belediye mutlaka kendine ait  kısırlaştırma ünitesi kurmalı, mobil kısırlaştırma kesinlikle yasaklanmalıdır. 2004 yılından bu yana 81 ilde kısırlaştırma ünitesi kurmayan belediyelere  4.5 yıl  kısırlaştırma ünitesi kurması için süre verilmesi ve  ilçe belediyelerin mobil kısırlaştırmaya yanaşmaları demek Hayvanların ölmesi demektir. Yurtdışından  hayvan alıp satmak yasaklanmalıdır. Petshoplar kapatılmalıdır. Belediyeler ceza kapsamına alınmalıdır. Sokak hayvanı dahil olmak üzere sahipli hayvanlar dahi işkence ,öldürme ve tecavüz durumunda savcılığa şikayet edebilmeli ,bu sorun Tarım Orman Bakanlığına devredilmemelidir .  Hayvan deneyleri yasaklanmalıdır . Gönüllülerin sokak hayvanlarını beslemeleri muhtar ve belediyelere ait bir karar olmamalıdır .  Hayvana tecavüz’e,işkenceye,öldürmeye para cezası değil  hapis cezası verilmelidir. Yasaklı ırk olarak tabir ettiğimiz pitbulları üretenlere , dövüştürenlere ceza kesilmeli , bakım evlerindeki pitbullar kurtarılmalı, sahipli pitbullar şehir merkezinde tasma ve maske şartı ile gezdirilmelidir" diyerek görüş ve düşüncelerini açıklamıştır.
xx
Şimdi bu istekler Hayvan dostlarına göre olumlu bulunurken, avcıların itiraz  edecekleri muhakkak. Gözen’in açıklamalarında haklılık payları var. Konu değerlendirilmeye değer..

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA