image

Okunma : 458  Tarih : 15.06.2021  E-Mail : yakupboncuk2019@gmail.com

 
Yakup Boncuk

DOSTHANE KAPISI!

Bir büyüğüm bana dostluktan bahsederken “Bak evladım, güzel ülkemizin neresinde olursanız olun, nerede yaşarsanız yaşayın, ama ülkenin her ilinde bir dost kapınız olmalı” derdi.
Bu belki zordur. Ama bu zorluğu aşmanın değişik yolları vardır. Mesela ülkemizin hangi şehrinden olursanız olun, gideceğiniz bir ilde mutlaka hemşehrileriniz vardır. Yada hemşehri dernekleri bulunmaktadır.
Bunlar bile hiç tanımadığınız kişiler olsa bile size açılacak ilk dost kapılarıdır. Birde çekingen biriyseniz, öyle herkesle samimiyet kuramıyorsanız, başınızın çaresine bakmak durumunda kalırsınız.
Bu kapsamda  Mersin Büyükşehir Belediyesi bizlere dost kapısı olacak güzel bir uygulama başlatmış..  Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Dosthane’ adıyla başlattığı refakatçi evi hizmeti gerçekten güzel ve çok anlamlı bir uygulama..
Bu dost kapısından  bu yılın ilk 5 ayında 258 hasta ve hasta yakını  kendi evindeymiş gibi yararlanmış.. Büyükşehir bu hizmetle  Mersin’e uzak ilçelerden ve kırsaldan merkeze gelen hastalar ile yakınlarının konaklama ihtiyacını ücretsiz karşılamakta..
Bizler Tarsus’lular olarak  ilimiz Mersin’e yakın olduğumuz için şanslıyız. Tarsus-Mersin arası 27 km. ve ulaşım çok kolay. buna rağmen bu hizmetten yararlanan Tarsusluların olduğunu biliyoruz. Bu da elbette her Mersin’li gibi, Tarsuslularında hakkı. Ama bir hastasını Anamur’dan, Mut’tan, Silifke’den yada  Aydıncık, Bozyazı, Gülnar’dan Mersin’deki hastaneye getirmek zorunda olan bir aile ne yapacak? Mersin Merkezde bir akrabası, dost kapısı yoksa maddi ve manevi olarak zorluklar yaşayacak. 3-5 gün, hatta bir ay hastanede kalmak durumunda olan hasta yakınının yaşayacağı sıkıntıları bir düşünün.
Örnek vermek gerekirse, Bozyazı ilçesinden gelen ve  hasta küçük  kızına refakat eden bir  baba Rafet  bey sıkıntısını çok  güzel özetlemiş. “Daha önce hastanelere gittiğimde taksilerde yatardık” demekte. Kızkalesi’nden gelerek kız kardeşine refakat eden Safinaz Özen ise “Hasta kardeşim benim evimde bile bu kadar rahat edemezdi” diyerek Dosthanenin işlevini ve önemini vurgulamış.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin 2021’in Ocak ayında ‘Dosthane’ adıyla başlattığı refakatçi evi hizmeti 5 aydır sürüyor. Büyükşehir, bu hizmetle uzak ilçelerden ve kırsal mahallelerden kent merkezindeki hastanelere gelen vatandaşların konaklama ihtiyacını karşılıyor. Kayıtlara göre bu hizmetin ilk 5 ayında en fazla kentin en uzak ilçesi olan Anamur’daki vatandaşlar yararlandı. Dosthane’de 31 Mayıs’a kadar toplam 258 hasta ve hasta yakını misafir edildi.
Dosthane hizmetiyle uzak ilçeler ve kırsaldan kent merkezine gelen hastalar ile hasta yakınlarının anlaşmalı otelde ücretsiz konaklaması sağlanıyor. Mersin Üniversitesi civarındaki otelden devlet hastanelerine servis imkanı da sunuluyor. Misafirlerin yemek ihtiyacı da yine Büyükşehir tarafından karşılanıyor. Haliyle kısa zamanda  toplam 258 misafire kapılarını açan Dosthane’ye en fazla talep kentin en uzak ilçesi olan Anamur’dan gelmiş.. 258 misafirin 94’ü Anamur’dan gelirken, 164 misafiri de Bozyazı, Aydıncık, Gülnar, Mut, Silifke ve Tarsuslular oluşturmuş.
Büyükşehir Belediyesi’nde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Mustafa Gönendabak, “Dosthanede  vatandaşlarımız 30 güne kadar konaklayabiliyor. Eğer kanser hastası ise konaklama süresi 45 güne kadar çıkabiliyor. Bize ‘Alo 185’ üzerinden bir telefonla hemen başvurabilirler. Talep geliyor, arkadaşlarımız talep doğrultusunda vatandaşlarımıza en kısa sürede geri dönüş yapıyor ve ihtiyacımız olan evrakları temin edip, hemen kaydını yapabiliyoruz. “ diyor.
Sözün kısası, insana hizmet hayırların en güzeli.. Belediyecilik sadece yol yapmakla, kanalizasyon yapıp çöp toplamakla olmuyor. Beşikten mezara kadar belediyecilik böyle olsa gerek.
Bu güzel hizmeti başlatan başkan Vahap Seçer’e bu hizmeti verdiği için çok teşekkür ediyorum.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA