image

Okunma : 1092  Tarih : 22.01.2021  E-Mail : yakupboncuk2019@gmail.com

 
Yakup Boncuk

TARSUS KENT KONSEYİ YENİ ÇALIŞMALARI

Tarsus Kent Konseyi, Pandemi döneminde de boş durmuyor.  Pandemi kurallarına uyularak bazı faaliyet ve çalışmalar proğrama alınıyor. Projeler dillendiriliyor. Kent Konseyi üyelerinin fikirleri alınıyor.

Mesela  Tarsus’ta  Üniversite Destek Çalışmaları,  Tarsus’ta Bisikletli Ulaşım konusu,  Kadın hakları ve kadınların sosyal yaşamdaki yeri. Tarsus’ta bu konuda neler yapılıyor?  Kadınlara yönelik alan araştırması ve anket çalışmaları gündemde..

Önceki gün  Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu başkanlığında bir araya gelen Konsey yöneticilerinden   Genel Sekreter Reşit Tok, üyeler; Belgin Ok, Oya Korkmaz, Nermin Ateş, Salih Yedican, Beyhan Gürbüz, Leyla Körüklü, Bilgehan Güçtimur, Hatice Gönül Ateş ve Gökhan Özberk verimli bir çalışmaya  emek verdiler.

Tarsus Kent Konseyi başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu da bizleri  toplantıdan sonra bilgilendirdi. Kendisine ve Ayşegül hanıma teşekkür ederim.

Yapılacak çalışmalar hakkında üyeler fikirlerini söylediler. Yapılan toplantıda görüşülen konular ve alınan kararlar arasında en dikkat çekici ise bisiklet konusu ile Kadın hakları ve projeleri konusu olarak dikkatimi çekti.

Kent Konseyi Faaliyetleri hakkında bilgilendirmesine göre,  Çalışma Grupları (Çevre, Engelliler ve Bisiklet Çalışma Grubu), Üniversite Destek Çalışmaları, Tarsus’ta Bisikletli Ulaşım, Kadın hakları ve kadınların sosyal yaşamdaki yeri. Tarsus’ta bu konuda neler yapılıyor?  Kadınlara yönelik alan araştırması ve anket çalışmaları,  Üyelerin çalışmalar hakkında görüş ve önerilerini bildirmeleri, gelecek toplantıda gündeme alınacak konuların belirlenmesi ele alındı.

Kent Konseyi Başkanı  Ali Cerrahoğlu “Pandemi dolayısıyla etkinlik ve toplantılarımızı yüz yüze ve etkin katılımla yapamadığımız bu dönemde çalışmalarımız online olarak devam ediyor. Bu dönemde farklı konularda çalışmalar yaptık. Bu programlar Tarsus Kent Konseyi Facebook sayfası ve youtube kanalından sonradan da izlenebilecek durumda” diyerek kentimiz insanlarına mesaj verdi.

Toplantıda  enstrüman eğitmeni İsmet Karabulut katıldı. İsmet  hoca Tarsus Kent Konseyi Kadın Meclisi ile birlikte “vurmalı çalgılar (Perküsyon)” eğitimi vererek bir grup oluşturmak istediklerini söyledi. Düşündükleri bu çok sesli müzik korosu için ilgili olan kişilerin müzik aletlerini kendileri temin ederek gruba girebileceğini, katılan kişi sayısının önemli olmadığını belirtti. Bu grubun genellikle kadınlara yönelik olduğunu bildirdi.

Bu konuda bir çalışma grubu oluşturuldu ve daha detaylı rapor çıkarılarak konunun tekrar görüşülmesine karar verildi.

Ali  başkan; Kent Konseyi tarafından bugüne kadar yapılan faaliyetler ve projeler hakkında bilgi verdi. Son olarak da Tarsus’ta yapılması düşünülen Çağdaş Sanatlar Müzesi ile ilgili söyleşi hakkında bilgi verdi. Konuyla ilgili üyeler de fikirlerini söylediler.

Kadın hakları ve kadına şiddet konularında Tarsus’ta neler yapıldığı hakkında görüşüldü.  Kadın Meclisi Başkanı Bilgehan Güçtimur, Tarsus Belediyesi Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi tarafından konuyla ilgili çalışmak üzere bir komisyon kurulduğunu, bu komisyonun mahalle ve köyleri ziyaret edeceğini; kadın hakları, KADES uygulaması ve ilgili diğer konularda bilgilendirme yapılacağını belirtti. Diğer üyelerin de görüşleri alınarak bir anket yapılması ve Tarsus’ta yaşayan kadınların durumlarının (kişisel,  sosyal, kültürel ve ekonomik) tespit edilmesi ve bu bilgiler ışığında Tarsus’ta yaşayan kadınların profilinin saptanması ve konuyla ilgili kapsamlı bir rapor çıkarılması kararlaştırıldı.

Ali  başkan, Tarsus’ta bisikletli ulaşım konusunda Tarsus Kent Konseyi’nin ve Tarsus Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Tarsus’ta bisiklet kullanımı ve yapılan yollar hakkında üyeler görüşlerini bildirdiler. Bu konunun Tarsus için çok önemli olduğu, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve bunu bir yaşam biçimi haline getirmek için merkezi ve yerel idarenin ayrıca diğer sivil toplum kuruluşlarının konuyu dikkate alması ve çalışılması gerektiği belirtildi. Gökhan Özberk Tarsus Bisiklet Topluluğu (TABİT) faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Tarsus Üniversitesiyle birlikte yapılan çalışmalar görüşüldü. Bundan sonraki süreçte üniversite ile hangi çalışmaların yapılabileceği konusunda üyelerle fikir alışverişinde bulunuldu.

Ayrıca ilerleyen günlerde Slowfood Tarsus Birliği ile birlikte Tarsus Sarıulak zeytinini ve genel olarak zeytinyağının tanıtımı ile ilgili olarak ünlü şef Üryan Doğmuş’un katılımıyla “Türk Mutfağında Zeytinyağlılar” konularında, şubat ayında da Başkent Üniversitesinden bir beslenme uzmanı ile Tarsus Kent Konseyi facebook sayfasından canlı söyleşi yapılacağını belirtti.

Toplantı hayli verimli olurken, bir bisiklet sevdalısı olarak bendeniz de Tarsus’ta Bisiklet kullanımının yaygınlaştırılmasını  destekliyorum.

 

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA