image

Okunma : 1128  Tarih : 14.01.2021  E-Mail : yakupboncuk2019@gmail.com

 
Yakup Boncuk

KOCA KARI İLAÇLARINDAN SAĞLIK UMANLAR!

Tarsus’un kıdemli gazetecilerinden Kemal Karagözlü ile zaman zaman sohbet ederiz.

Bu kez sohbetimiz hastalık ve şu korona ile maske mevzuu. Kendini emekliye ayıran Kemal abim başladı anlatmaya.. Onu dinliyoruz.. “Bugün Korona denilen bir hastalık çıktı. Eskiden verem, sarılık, kolera, zatürre vardı. Sağlık konusunda hala bir boş vermişlik devam ediyor bir maskeyi bile takmayı beceremiyoruz”

Kemal abimin bu siteminden sonra anısını dinleyelim.. “1957 yılı sabah evde bir üzüntü ve telaş var en küçük amcam hasta doktor sarılık dedi . Bir gün sonra başka bir doktor yine sarılık dedi. Ama salı günü daha ağırlaştı Şuayip Ramazanoğlu’nu getirdiler. Muayene etti, sonra  safra kesesi patlamış deyince hemen hastaneye kaldırıldı. Mersin hastanesine yatırıldı. O sıralar nişanlı idi , pazar günü düğünü yapılacaktı. Cumartesi daha da ağırlaştı pazar günü sabah vefat etti . Öldüğünde daha 25 yaşında idi . O zamanlar düğünler ya davul zurna yada bando ile yapılırdı. Cenazesi Tarsus’a geldiğinde düğün için tutulan bando evin önünde bekliyordu. Rahmetli dedem oğlumun bugün düğünü var, çalın diye feryat eden sesi boğazına düğümlendi, yıkıldı bayılmıştı. Sonra nişanlısına haber vermeye gittiklerinde düğün için geldiler zannetmiş. Sonra yıllarca karalar bağladı, aile bu acıyı hiç unutamadı. Halam yeni doğmuş oğlunun adını babam da kardeşimin adını Halil koydu. Bakkal dükkanını kapatmak istemediler. Dedem ve nenem ölünceye kadar da kapanmadı . Rahmetli dedem zaman zaman Ereğli ve Niğde ye gider toptan harman alır saman yapıp vagonlara yükler, Tarsus a getirirdi. İstasyondaki ambarın sol tarafındaki raylara yanaştırılan vagonlar üç gün içinde boşaltılırdı. Bizde harallara doldurma işlerinde yardım ederdik. Yine böyle bir gün kara tren yanaştığında bir kadın bir çocukla makinistin bulunduğu bölüme yanaştı ve çocuğun bronşit olduğunu , biraz buhar vermesini söyledi . Makinist yandan çıkan buharı fazlalaştırdı, kadın çocuğu bir kaç kere daha tuttu.. Zaman zaman bu hareketleri görürdüm. Tren doktor vazifesi görürdü . Amcamın hastalığı geç teşhis edilmişti bir çok hastalık koca karı ilaçları ile tedavi ediliyordu..

Evet.. Yıllar ne değiştirdi diye düşünüyorum . Hala  sağlık konusunda bir boş vermişlik devam ediyor. Mesela bugünlerde başımıza musallat olan Koronavirüs belasında bile bir maskeyi bile takmayı beceremiyoruz. Dün veremdi , kolera idi . Bugün Korona çıktı.  Allah sonumuzu hayır etsin inşallah..” Ne diyelim.. Herkese sağlıklı günler dilerim.” Bizde Kemal Karagözlü beyefendiye sağlıklı yaşamlar diliyoruz. Kendisini Çamlıyayla’daki mekanında kedi ve köpeklere sahip çıkarak onlarla birlikte yaşam mücadelesi verdiği için kutluyoruz.

 

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA