image

Okunma : 580  Tarih : 21.10.2020  E-Mail : yakupboncuk2019@gmail.com

 
Yakup Boncuk

TARSUS YENİ DEVLET HASTANESİ

Tarsus’un nüfusu 360 binlerde. Ama Suriyeli ve kayıt dışı gelip yerleşenlerle bu sayıyı 400 bin olarak söylemek  yanlış olmaz.

Bu nedenle Tarsus gibi Mersin’in en büyük ilçesinde haliyle sağlık ve sağlık tesisleri önemli.. Bunu hükümet ve devlet yetkilileri de biliyor.. Siyasilerde gereğini yapıyor.

Bundan 2 yıl önce Tarsus’ta yeni bir Devlet Hastanesi için temel atıldı, inşaat başladı. Önceki yıllarda Tarsus belediye Başkanı olan Burhanettin Kocamaz’ın ısrarla yeni hastaneyi Takbaş bölgesine yaptırmak istemesi yüzünden şimdiki yerde yapım gecikti. Yine de inşaat Hükümetin Bakanlığın dediği yere gecikmelide olsa  başladı. 2018 yılında temel atıldı.

Geliyoruz bugünlere…

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 7  Haziran 2018 tarihinde temeli atılan  ve yapımına başlanan,71 bin metrekare kapalı alana sahip Tarsus Devlet Hastanesindeki çalışmalarda sona gelindi.

Sağlık Bakanlığının,  önemli sağlık projeleri arasında yer alan hastanenin 600 olan yatak kapasitesi ihtiyaç durumunda 800’e çıkarılabilecek.Toplam 71 bin metrekare alanda inşa edilen ve 6 bloktan oluşacak hastanenin yüzde 95'lik bölümü tamamlandı.

Ak Parti Mersin Milletvekili  Tarsuslu hemşehrimiz Ali Cumhur Taşkın,  ‘’Tarsus Devlet Hastanesi inşaatımız bitmek üzere olup, çok yakında hizmetinize sunulacaktır.’’ diyerek bizleri bilgilendirdi..

Taşkın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin bu eserde büyük emeği olduğuna dikkati çekti.

Dedi ki: “Tarsus’taki hastanemiz ülkenin sağlık sistemine büyük katkı sağlayacak. Bugün hastanelerimizde her türlü konfor var. Her türlü tefrişatıyla, insanımız hak ettiği sağlık hizmetine kavuştu. Hemşehrilerimize böyle devasa bir hizmeti sunmamızı nasip eden Cenab-ı Hakk’a şükrediyoruz.’’

’’ilk 2 blok  3 katlı poliklinik binaları  olarak tasarlanmış olup,14 katlı binalar yataklı servisler olarak hizmet sunulacak. Toplam 600 yatak olarak planlama yapılmış olup, 112 adet poliklinik, 89 adet yoğun bakım yatağı, (kroner yoğun bakım, çocuk yoğun bakım, yeni doğan yoğun bakım ve erişkin yoğun bakım) ile 14 ameliyathane olacak.’

Bizde bu hastanenin yapımı ve devamında emekleri geçen siyasilere, yetkililere ve herkese teşekkür ediyoruz.

Temennimiz,  600 yataklı hastane açıldığında, mevcut  önceki ana bina ve ek bina yine hastane olarak hizmet vermeye devam eder.  Toros mevkiindeki  ek hastane binası kadın ve çocuk hastanesi olarak kullanılmaya devam eder.

Siyasilerin ve bu kenti yönetenlerin bunu da dikkate almasında yarar var diyorum.

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA