image

Okunma : 665  Tarih : 4.06.2020  E-Mail : yakupboncuk2019@gmail.com

 
Yakup Boncuk

NE MUTLU HAYR İŞLEYENLERE VE HAYRA ARACILIK EDENLERE

Peygamber efendimizin “Hayra aracılık yapan, o hayrı işlemiş gibidir” hadisi şerifini kendisine düstur edinen derneklerimiz,Sivil Toplum Kuruluşlarımız var.

Dünya genelinde olduğu gibi, Türkiye çapında ve kentimiz Tarsus’ta da böyle hayırlı dernekler, STK’lar bulunmakta..

Şimdi geride kalan Ramazan ayında yeni hayırlara kapı açan, aracılık eden, bu hayırlı sivil toplum kuruluşlarından bilgiler aktaralım.

Dünya genelinde faaliyet gösteren İ.H.H.’nin  Tarsus’ta da bir şubesi var.

Kısaca İHH, yani  İnsani Yardım Vakfı savaş, afet, yoksulluk olan bölgelerle birlikte 5 kıtada 135 ülkede din, dil, ırk, millet ve mezhep ayrımı yapmaksızın faaliyet yürütür.  İHH İnsani Yardım Vakfı, 1992 yılında ortaya çıkan Bosna Savaşı'na kayıtsız kalamayan gönüllülerin başlatmış olduğu insani yardım amaçlı bir vakıftır, Sivil Toplum Kuruluşudur. ...

İHH Tarsus temsilcisi Hilmi Tuzcu ve Bereket Eli Derneği Başkanı Osman Şahin,  bizlerle görüşerek çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Tuzcu ve Şahin  “Ramazan ayında yapılan ziyaretlerde yaklaşık 100 yetim ve dul aileler tesbit edilmiş, bunların ütüm ihtiyaçları karşılanarak özel dosyalar oluşturulmuş ve yıl boyunca her ay ziyaret edilmek suretiyle ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar yapılmasına karar verilmiştir. Ramazan ayında çeşitli gıda, giyecek, ev eşyası yardımlarının yanı sıra 100 çocuk bayram için giydirilmiş ayrıca 37.480.00 TL fitre ve zekat dağıtımı yapılmıştır” dediler.

Peygamber efendimizin “Hayra aracılık yapan, o hayrı işlemiş gibidir” hadisi şerifini kendisine düstur edinen derneklerimiz, bu Ramazan ayında da Koronavirüs salgınına rağmen ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşarak takdire şayan çalışmalar yapmışlardır.

Özellikle İHH Tarsus temsilcisi Hilmi Tuzcu, Bereket Eli derneği başkanı Osman Şahin, yönetim kurulu üyesi Halil Mirik beyin azami gayretleri ile Veren El Derneği, Can suyu Derneği, Tarsus Müftülüğü Diyanet Vakfı ile birlikte hareket edilerek önemli ve ses getiren çalışmalara imza atılmıştır. Yine çalışmalarda  Tarsuslu kadınlarımızdan  Çiler Akşanlı da büyük emek ve destekler vermiştir.

Ne mutlu böyle hayır yapan, hayır için çalışan ve verilen hayırları gerçek sahiplerine ulaştıran insanlara..

 

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA