image

Okunma : 1754  Tarih : 13.05.2020  E-Mail : yakupboncuk2019@gmail.com

 
Yakup Boncuk

MUSALLA’DAN YARDIM KERVANI

Korona salgınının yaşandığı buğünlerde dayanışma örnekleri yaşanıyor şehr-i Tarsus’ta..

Bu görüntüler ve çabalar beni mutlu ediyor.

Tarsus’ta kentin güney bölgesinde yer alan ve eski adıyla Musalla olarak bilinen Yeşil mahallesinden yardım kervanı her kesime ulaşmaya başladı.

Mahalledeki Yeşil Mahalle Kültür ve Dayanışma Derneğinin geçen yıllarda başlattığı yardım kervanına bukez mahalledeki üreticiler, gençler ve tüm halkta katılmaktalar..

Mahalle gençlerinden Yusuf Kemal Ruya “Dayanışmak fedakarlık üzerine en güzel ahlaktır. Bizi biz yapan, insanlığımızı en kadim düşüncesidir. Kültürümüz böylesi bir zemine sahiptir.Zira biz şunun farkındayız “Bir mum, diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez”  diyor.
XX

GÜZEL ÇALIŞMA..

Dün Musalla’da yine çok güzel bir çalışmaya imza atıldı.

Mahalle gençleri mahallede salatalık ve biber dağıtımı gerçekleştirdi. Yapılan bu çalışma ile birçok ailenin evine sıcak eller uzandı. Mahalle gençlerinden Yusuf Kemal Ruya “Bu süreçte birçok aileye ile bir araya gelme fırsatı bulduk. Korona virüs ile mücadelede yol arkadaşım Semih Çakırbey ve Erdem Varal ile bu süreci daha ileri taşıma fırsatı bulduk. Mahallemiz gençleri, fedakar kadınlarımız muhtarlığımız, derneklerimiz bu sürecin gücümüze güç kattı. Çalışmalarımıza enerji ve fikirlerini katacak ciddi bir kitleye ulaştık ve ulaşmaya çalışıyoruz. Tüm sorunları ve farklılıkları bir köşeye koyarak ortak mücadele yürütme ve birleşik bir kazanıma doğru yol alıyoruz. Çabamız ve enerjimiz öyle bir boyuta ulaşıyor ki sınırlarımızı aşıyor. ‘’ dedmekte..

Öyleki, Tarsus’taki mahallelerden Duatepe’den, Şahin Mahallesine, Girne’den Anıt mahallesine kadar birçok haneye ulaşılmakta..

Yusuf kardeşim ‘ Amacımız yabancılaşmamak,  sadece topluma değil doğaya canlılara her şeye yabancılaşmamak. Çünkü biz Komşusuna , kültürüne, toplumuna, değerlerine yabancılanmış toplum istemiyoruz. Biz “Eğer ki bir köyde bir kişi açlıktan ölüyorsa o kişinin katili bütün köydür” diyen bir gelenekten geliyoruz. Amacımız kuşkusuz ihtiyaç sahiplerine ulaşmak ancak esas amacımız ben değil biz diyen bir toplum yaratmaktır. Bunun için mahallemizde çalışmalarımıza katılacak herkesi bizimle irtibata geçmesini istiyoruz.” diyerek düşüncelerini ifade ediyor.

Bu güzel dayanışma örneğini  alkışlıyorum..

Ve böyle güzel dayanışma örneği sergileyen mahalle sakinlerine ve gençlerine  teşekkür ediyorum.

Bu dayanışma ve çabaların örnek alınmasını temenni ediyorum.

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA