image

Okunma : 648  Tarih : 7.04.2020  E-Mail : yakupboncuk2019@gmail.com

 
Yakup Boncuk

YARDIMLAŞMAK VE DAYANIŞMAK

Birkaç aydır  koronavirüs  belası hayatımızı mahvetti.

Bu bela,  ülkelerin, milletlerin, şirketlerin, hatta tüm kişi ve kuruluşların ekonomisini sarstı.

İşte bu koronavirüs ülkemizde ve Tarsus’ta da  etkisini gösterince  ekonominin ne durumda olduğunu anlatmamıza gerek yok.

Sokağa çıkmama konusu ile birlikte işletmeler zorda kalınca, ister istemez çalışanları da aynı sıkıntıyı yaşıyor. Ülkemiz genelindeki 83 milyon insanın her birinin değişik sorun ve sıkıntıları var. Ancak  bu ülkenin fakiri olduğu gibi zengini de var. Ve insanoğlunun böyle zor günlerde yardımlaşma duygusu ön plana çıkıyor.

Bu yardımlaşma ve insanların birbirini görüp gözetme, fakir ve yardıma muhtaç olanlara destek için zaten bazı kişi ve kuruluşlar gerekli yardım ve destekleri yapmaya başlamıştı. İlk başta Belediyeler ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile çok acil durumda kalanlara yardımlar yapılmaya başlanmıştı. Mersin Büyükşehir belediyesi gibi

Tarsus’ta Belediye Vakıftan isim ve adreslerini aldığı 30 bin kişiye yardım kolilerini bizzat ulaştırmaya devam ediyor. Yine Tarsus  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı başkanlığında oluşturulan Vefa Destek Grupları da  yaşı 65 üzeri olanlara yardım elini uzatarak ihtiyaçlarını tedarik ediyor.

Ancak bu  koronavirüs  belasının dünyaya ve dolayısıyla ülkemize ve kentimize verdiği hasar giderek büyüyor. İnsanlar canlarını kaybediyor. Sayı önce 100’ü geçti, sonra 168 oldu, ardından 200’ü , 300’ü 600’ü geçti.. Bu rakamın  binleri bulmasından korkuyoruz. İnşallah daha fazla can kaybı olmaz.

Sıkıntılı bu dönemlerde açılan Milli Dayanışma Kampanyası devam ediyor. Bu kampanyaya inanıyorum ki  Mecliste bulunan 600 milletvekili canı gönülden katılacaktır. Yine Belediye Başkanları, siyasetçiler, maddi durumu iyi olan işadamları, sanatçılar, sporcularda destek verecektir.

Bu gibi yardımlaşma günlerinde lütfen siyaseti ve  birbirimizi suçlamayı bir kenara bırakalım. Yardım yapmayabilirsiniz, yapamayabilirsiniz. Ama  insanlığın her gün can verdiği böyle bir günde, birbirimizi karalamak ve kötülemek yerine  Milli Dayanışma içinde olsak ne kaybederiz.

ŞÜPHENİZ VARSA

Eğer yaptığınız veya yapacağınız yardımların yerine ulaşması adına bir şüpheniz varsa bile insani olarak düşünüp yardımlarınızı bizzat kendinizde yapabilirsiniz. Çevrenizde, yakınınızda, yaşadığınız kentte bir kuru ekmeğe bile muhtaç olan, sokağa çıkamayan, yardım isteyemeyen yakınlarınızı, yada tanımadığınız kişileri bile gözetmek sizin elinizde… Sizde  ekmeğinizi çevrenizdeki yardıma ihtiyacı olanlarla paylaşın.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA