image

Okunma : 774  Tarih : 24.02.2020  E-Mail : 

 
Harun Arslan

ZENGİN MERSİN’İN FARKINDA BİR “ EMNİYET MÜDÜRÜMÜZ…

Mersin Emniyet Müdürü Sn.Mehmet Şahne, geçtiğimiz günlerde bir basını bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Yaptıkları çalışmaları anlattı, soruları cevaplandırdı.

Göreve geldiği günden beri başarılı çalışmaları ve kentteki belirgin huzur ve güven ortamı zaten hepimizin malumudur.

Mersin gibi sosyo-politik ve stratejik açıdan potansiyel riskler taşıyan kozmopolit bir kentte, özellikle emniyet hizmetlerinin ve gündelik hayatta güven ve huzurun çok yönlü ve çağdaş bir zihniyetle işletilmesi, korunması ve sürdürülmesi çok önemlidir; ama çok da zordur.

 

Mersinli hemşeriler de, olağan seyreden bir gündelik hayatın gerisindeki büyük çalışmanın, dolayısıyla emniyet hizmetlerinin risklerle dolu başarısının farkındadır.

Emniyet Müdürümüz Şahne’nin çalışmalarını ve basın toplantısını uzun uzun yazabilir ve ayrıntıları anlatabilirim; ama bizimle paylaştığı bilgiler ışığında,  başarıları için Emniyet Müdürümüzü ve ekibini kutluyoruz.

 

Ayrıca Emniyet Müdürümüz çok ciddi bir sorunu, uyuşturucuyla mücadeleyi  toplumsal-psikoloji ve toplumsal-bilinçaltı açısından analiz ederek, dikkatimi çeken bir uyarıda bulundu.

Son yıllarda uyuşturucuyla mücadelede istihbarat ve önleme düzeyinde çok ciddi mesafeler alındı, alınıyor. Terör örgütlerinin ve yasadışı yapıların dahil olmasıyla dünya ölçeğinde sürekli geniş etki alanı kazanan, gençlik için de korkunç sonuçlara yol açan bu belâ, uluslararası mücadelenin de kirli silahlarından biridir.

 

Bütün bu çok önemli ve kapsamlı yanlarıyla uyuşturucu sorunu, kullanımın zararları konusunda uyarılarla  önlenebilir mi? Dahası, uyuşturucunun zararları konuşularak da olsa  bir şekilde sürekli gündemde tutulması, özellikle ergen yaştaki gençler üzerinde merak ve ilgi konusu olabilir mi?

Emniyet Müdürümüz, bu belâ ile mücadelede sürekli uyarıların meseleyi toplumsal bilinçaltına sürükleyebileceği ihtimalini bir risk olarak işaretliyor ve bunun yerine, etkili mücadeleyle elde edilen sonuçları kamuoyuyla paylaşmanın önemine işaret ediyor.

Mersin Emniyeti’nin bu anlayışla yürüttüğü ve başarılar elde ettiği uyuşturucuyla mücadele stratejisinin, başka iller için de model olacağına inanıyorum.

Uyuşturucuyla mücadelenin salt bir polisiye sorun olmanın ötesinde,

psiko-sosyal, siyasal ve iletişimsel düzey başta olmak üzere sayısız disiplinle iç içe yürütüldüğünü biliyorum; ama Mersin Emniyet Müdürümüz Sn. Şahne’nin bu incelikli analizinden ayrıca etkilendim.      

*                      *                      *

Aslında basın toplantısındaki konuşmasında benim ilgimi çeken bir cümle çok önemliydi:

“Mersin Türkiye’nin yıldızıdır; iddia ediyorum, ikinci İstanbul’u Mersin’de oluşturabiliriz.

Şehrimiz hem stratejik hem de sosyal ve kültürel olarak Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biridir”.

Yıllarca çeşitli olumsuz olaylarla Türkiye gündeminde olan Mersin, artık o günlerden uzaktadır. Şimdi huzur ve güvenli bir şehir olarak yıllardır ihmal edilmiş zenginliklerinin, coğrafi ve stratejik öneminin farkına varıp, değerlendirme zamanının geç de olsa gelmiş olduğunu düşünüyoruz.

 

Neredeyse 10 yıldır sürekli yazılarımda tekrarladığım bir bölüm var:

 

Eşsiz Doğal Güzellikleri, Sayısız zengin tarihi Eserleri, Verimli Tarım Arazileri, Akdeniz’in En Eski Antik Limanı, Krater Gölleri, Irmakları,  Zengin Bitki Örtüsü,  Kuş Cenneti, Şelaleleri, Ormanları, Su kaynakları, Yaylaları olan…

Limanı, Serbest Bölgesi, Demiryolu, Otoyol Bağlantıları, Organize Sanayi Bölgesi, Şehir Hastanesi, Modern Spor Tesisleri, 25 bin kişilik Stadyumu, Opera ve Balesi, Devlet Klasik Türk Müziği Korosu bulunan…

Sosyolojik yapısı, gelişim potansiyeli, coğrafî konumu ve geleceğe ilişkin ekonomik vaatleri nedeniyle stratejik bir öneme sahip Türkiye’nin Ortadoğu’ya ve Afrika’ya açılan kapısı ve ticaret merkezi olabilecek…

Geleneksel Hoşgörü Kültürü ve herkesi kabullenme özelliğinde bir kenttir Mersin. 

 

Ve şimdi bir gün biteceğini ümit ettiğimiz Çukurova Havalimanı, Kazanlı Turizm Projesi, Akdeniz Sahil Yolu, Taşucu Seke Tersanesi, Yeni Organize Sanayi Bölgeleri, genişleyecek Limanı, Yeni Nesil Serbest Bölgeleri, Taşucu Otobanı, Lojistik Merkezi…

ve daha sayamadığım birçok olumlu özelliği olan bir kent Mersin…

 

*Belki de dünyanın hiç bir yerinde olmayan bu özelliklere sahip Mersin ve yıllardır bu zenginliklerinin farkına varmayan bir kısım kent dinamikleri!

*Kentin gelişmesini, zenginliklerinin ortaya çıkmasını kendi rantları için uygun görmeyen bir kısım kent dinamikleri!

*Kente duyarsız, yaşadıkları kentle ilgilenmeyen bir kısım kent dinamikleri!

 

Ve henüz 3 yıldır bu kentte yaşamasına rağmen, bu zenginlikleri fark eden bir devlet görevlisi…

Üstelik onca belâlı konular ve sayısız uluslararası kirli hesaplarla mücadele içinde iken, görev yaptığı kentin sosyo-ekonomik ve kültürel imkânlarını derinliğine fark eden ve bunun altını ısrarla çizen bir Emniyet Müdürü…  

Bu çok değerli bir tespittir ve Mersinliler bunu dikkate almalıdır.

Kentin huzur ve güvenlik sorunu elbette önceliklidir; bu uğurda ve her cephede  başarıyla çalışan bir İçişleri  teşkilatımız var; ancak, güvenlik sorunu ve şer ittifakı açıkça gündemimizi meşgul etmediği sürece asıl gücümüzü ülkemizin, kentimizin kalkınmasına, zenginleşmesine yöneltmeliyiz.

Emniyet Müdürümüz Sn. Şahne, başarılı bir devlet görevlisi olmanın yanında, “bir Mersin Hemşerisi” olarak da hayatın bu yanına dikkat çekmiştir.     

 

Diğer taraftan ve sürekli olarak, bu kentin neden hak ettiği ölçüde  gelişemediğini, kimlerin bu gelişmenin önünde durduğunu düşünmek ve sorgulamak gerekiyor.

Aslında, kasıtlı ya da özürlü olmayan ortalama bir akıl,  kentin yakın tarihine biraz dikkatlice baktığında,  yıllardır bu kentin önemli köşe noktalarında bulunan kişileri ve bunların çevresinde hâlâ ve hep bu kentin gündemini işgal eden küçük hesaplarla yaşayan küçük adamları görebilir; sorunun nedenlerini ve bağlantılarını anlayabilir.

 

Biz yine de hayata, hakikate, çalışmaya, insana, ülke ve kent sevdasına inanalım ve kişisel/toplumsal vicdanımıza uygun yaşayalım. Ülkemizi dört yandan kuşatmaya çalışan uluslararası şer cephesiyle mücadele eden güvenlik güçlerimizin çalışmalarına lâyık olalım, ülke ve kent kalkınması için gündelik sorumluluğumuzu unutmayalım.

 

Elbette bu kentte yaşayan, bu kentte kazanan, gelecekleri bu kentte olan insanlar bu konularda duyarlı olurlar ve ülkenin, kentin, hemşerilerin gelişmesi için doğru olanı sonunda anlarlar ve gereği için çaba sarf ederler.

Emniyet Müdürümüz Sn. Şahne’nin basın bilgilendirme toplantısında paylaştığı başarı bilgileri, önerileri ve çağdaş zihinsel donanımı bu konuda inancımızı, güvenimizi daha da güçlendirdi.

 

HARUN ARSLAN




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA