image

Okunma : 512  Tarih : 20.02.2020  E-Mail : yakupboncuk2019@gmail.com

 
Yakup Boncuk

TARSUS’TA MESCİT İSTEĞİNE ACİL ÇÖZÜM

Tarsus’un merkez Meliktahir  (Küçükminare) Camii’nin geçici olarak ibadete kapatılması nedeniyle  cemaatinin mağdur olmaması için prefabrik mescit isteğine Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’dan acil çözüm geldi.

Başkan Bozdoğan, eski maliye binasının 2.katınında bulunan Belediyeye ait konferans salonunun Küçükminare camii’nin ibadete açılıncaya kadar cami cemaatinin hizmetine açılması için gerekli çalışmaların talimatını verdi. Burası Cuma gününü kadar yetiştirilecek.

Geçtiğimiz hafta Tarsus’un özellikle öğle ve ikindi namazlarında en fazla cemaate sahip merkez Meliktahir  (Küçükminare) Camii’nin camiinin iç ve dış duvarlarıyla, sütun ve kirişlerinde derin çatlaklar oluşması nedeniyle cemaat güvenliği açısından risk oluşturduğu gerekçesiyle geçici  ibadete kapatılması nedeniyle  cemaatinin mağdur olmaması için prefabrik mescit isteğine Tarsus Belediye Başkanı Dr.Haluk  Bozdoğan’dan acil çözüm  geldi.

Başkan Bozdoğan, Küçük Minare camiinin meydanına prefabrik mescit talebinin meydanın sit alanı olması nedeniyle gerekli yasal işlemlerin uzayacak olması ihtimalini değerlendirerek, eski maliye binasın 2.katında bulunan konferans salonunun mescitten de büyük neredeyse bir cami kapasitesine sahip mekanın ibadete açılması talimatını verdi.

Başkan Haluk Bozdoğan’ın da inceleme yaptığı yerde dün Tarsus Belediye Başkan yardımcısı Ali Erhan Okyay, Tarsus Belediyesi Fen İşleri müdürü Orhan Tekeli, Küçük Minare Camii İmam hatibi Cengiz Saydam söz konusu yerde inceleme yaparak, söz konusu yerin ibadete açılması çalışmalarını irdelediler.

Eski Maliye Binasın 2. katında bulunan yerde hali hazırda  erkek  ve bayan WC’leri ile lavabolar mevcut, aynı anda 400-500 kişinin namaz kılabileceği  yerde ses sistemleri, ısıtma soğutma sitemleri, mutfak, imam odası ve Kur’an kursu olarak tadil edilecek.Geçtiğimiz hafta şehrimizin kadim camilerinden Küçük Minare ismiyle maruf Meliktahir Camii tadilata alınacak olması nedeniyle, ibadete kapatılmış,  Cami cemaatinden Ahmet Can Erdoğan  Belediye Başkanı Dr.Haluk Bozdoğan’a bir açık mektup yazmıştı.

Başkan Dr.Haluk Bozdoğan hemen harekete geçti ve camii cemaatinin mağduriyetini sunduğu alternatif çözüm önerisiyle giderdi.

Küçük Minare Camii’nin etrafının kentsel sit alanı olması dolayısıyla

Prefabrik mescit yapımı için prosedürün uzun süreceği gerçeğinden hareket eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Küçük minare Camii’ne çok yakın bir yerde bulunan eski maliye binasının 2.katınında bulunan Belediyeye ait konferans salonunun Küçükminare camii’nin ibadete açılıncaya kadar cami cemaatinin hizmete sunmaya hazırlanıyor.

Gerekli incelmelerin yapıldığı binada teknik çalışmalar hızla devam ediyor. Bizde bu duyarlılıklarından dolayı Tarsus halkı adına Belediye Başkanı Dr.Haluk Bzodoğan’a teşekkür ediyoruz.

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA