image

Okunma : 393  Tarih : 28.01.2020  E-Mail : yakupboncuk2019@gmail.com

 
Yakup Boncuk

KONUĞUMUZ BELEDİYE BAŞKANI BOZDOĞAN

Tarsus  MEDYAD  Basın merkezinde  önemli bir konuk ağırladık.

Belediye Başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan Medyad’ı ziyarette bulunarak gazetecilerle sohbet etti.

MEDYAD  Basın merkezinde başkan Okan Çalışkan ve  yönetim kurulu üyeleriyle diğer gazeteciler tarafından karşılanan  Başkan Bozdoğan,  yaklaşık 2 saatlik  sohbette bulundu.  Tarsus  kenti  üzerine proje ve önerileri ile yapacaklarını anlattı.

Belediye Basın-Yayın ve halkla ilişkiler  Müdürü Ali Haydar Ölmez’ de  katıldı.

Ziyarette basın mensuplarının da sorularını cevaplandıran Başkan Bozdoğan daha sonra şunları söyledi: “Öncelikle bugünlerde ülkemizde Elazığ-Malatya hattında bir deprem meydana geldi. Bu depremde hayatlarını kaybeden yurttaşlarımıza  Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum . Belediye olarak Tarsus halkı olarak bu depremde  ivedilikle üzerimize düşeni yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Halkımız, Sivil toplum kuruluşları ve belediye olarak  yapılan ve toplanan yardımları acilen  deprem mahallindeki insanlara ulaştırdık. Halkımız çok duyarlı ve dayanışma içinde. Herkese duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Bozdoğan “Bu kentte birde Tarsus kent kültürünü yerleştirirsek daha başarılı oluruz. Tarsus halkı bazı konularda siyaseten ayrı düşünebilir. Ama bu zarar veren olgu ortadan kalkmalı. Bu kent çok eski ve tarihi bir kent. Bu  kent tarihine, tarımına, turizmine sahip çıkmalı. Mesela bir Organize Sanayi Bölgesi yaptık..  Kurucu Tarsus ama Mersin sahiplendi ve oradaki  şirketler Mersin Ticaret ve Sanayi Odasına kaydoldu. Sahil projesi Tarsus’un ama onu da  Mersin sahipleniyor. Projeler Mersin’e mal ediliyor. Tarsus kendi değerlerine sahip çıkamıyor.

Ben göreve geldiğim ilk günde söyledim, bugünde söylüyorum. Tarsus mutlaka il olmalıdır Bunun için herkes çalışmaya devam etmelidir. Geçen ay Ankara’da Kültür Bakanı ile görüştük. Orada Tarsus Kültür Merkezini belediye olarak istedik. Buraya 6 milyon 700 bin TL bir harcama çıkıyor. Burası bize verilirse tadilatını yaptırmaya hazırız. Böyle büyük 336 bin nüfuslu bir kentte  doğru dürüst bir tiyatro sahnesi ve bir Kültür Merkezi yok. Biz AFRA’nın yerini alabilirsek buradaki sinema salonlarını da kullanmayı düşünüyoruz. Kurduğumuz kooperatif bu kentteki birçok değere sahip çıkıp bazı işletmelere talip olacaktır.

Tarsus’ta tarımsal sanayileşmenin  önünü açmak için çalışıyoruz. Yeni kurulacak Organize sanayi bölgesinde birde arazi  aldık. Burada 15 bine yakın insan iş sahibi olacak. O 15 bin kişiyle dolaylı olarak 40 bin kişiye iş sağlanacak. Bu kentin doğru dürüst bir arşivi yok. Belediyenin bile 151 yıldır arşivi yoktu, bunu oluşturmaya çalışıyoruz.

Bu kentin kurtuluşu için Üniversitede önemli. Biz  Tarsus Üniversitesine kampus için 160 dönüm yer verdik. Bu arazinin verilmesini Çevre Bakanlığı onayladı. Belediyede jeoloji mühendisi yoktu. Biz üç ay önce belediyeye jeoloji mühendisi aldık. Depremde Tarsus 3.bölgede ama yinede araştırma yapıyoruz.”

Siyasetçilerin mert olması gerektiğini, yalan söylememesi gerektiğini belirten başkan  Bozdoğan, Tarsus’un fabrikalarının elinden alındığını,birçok fabrikanın kapalı olması nedeniyle işsizliğin arttığını belirterek herkesin belediyesi iş kapısı gibi gördüğünü bunun doğru olmadığını hatırlattı. Tarsus’u inanç turizmi ile önemli bir gelire kavuşacağını düşündüklerini belirten Bozdoğan kentsel dönüşüm için İsmetpaşa mahallesinde  girişimde bulundukların Tarsus’un akıllı şehirler içinde yer alması için çalıştıklarını hatırlattı ve “Tarsus’ta cadde ve sokakların sağlıklaştırılması içinde çalışıyoruz. Büyük bir kent meydanı açmak için Kleopatra kapısı yanındaki alanın raporlarının gelmesini bekliyoruz. Orada korunacak bölümleri koruma alına alıp güzel bir kent meydanı oluşturacağız. Tarsus belediyesi olarak gönderilen parayla  işçi memur maaşlarını ödeyip gelirlerimizle hizmet üretmeye ve borçları azaltmaya çalışıyoruz. Tasarruf ile yakında Tarsus Belediyesi  Çukurova’nın en zengin ve borçsuz belediyesi olacaktır” dedi.

Kendisine teşekkür ediyor hizmetlerinin artarak devamını diliyoruz.

 

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA