TKDK MERSİN YİNE İLK SIRADA!


9. Çağrı dönemi Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi Ve İş Geliştirme Tedbiri kapsamında başvurular sona erdi. Çağrı dönemi ile ilgili bilgi veren TKDK Mersin İl Koordinatörü Beytullah Uygur, 181 milyon yatırım tutarlı 103 projenin il koordinatörlüğüne teslim edildiğini belirtti.

 

Tarih : 22 Temmuz 2020 Çarşamba 12:25

Haber Merkezi

11 Mayıs 2020 tarihinde 9. Çağrı ilanına çıkılan ve 10 Temmuz 2020 tarihinde proje kabul işlemlerinin tamamlandığını belirten Mersin İl Koordinatörü Beytullah Uygur Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme tedbirinden ilk kez bu kadar fazla sayıda proje aldıklarını ifade ederek, “Söz konusu çağrı kapsamında 181 milyon yatırım tutarlı ve 111 milyon hibe destekli 103 proje kabulü yapılmıştır. Bu 103 projenin dağılımlarına baktığımızda; 33 Zanaatkarlık ve Katma Değerli Ürünler, 32 Arıcılık Ve Arı Ürünlerinin Üretilmesi, İşlenmesi Ve Paketlenmesi, 19 Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi Ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi Ve Paketlenmesi, 9 Kırsal Turizm Ve Rekreasyon Faaliyetleri, 9 Yenilenebilir Enerji ve 1 Makine Parkları’dır. En çok proje başvurusu yapılan ilçelerimiz 22 proje ile Erdemli ve 20 proje ile Tarsus olmuştur” dedi.

HİBE TUTARI BAKIMINDAN 42 İL ARASINDA İLK SIRADA TKDK MERSİN

“IPARD programının Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edildiğini hatırlatan Uygur, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “Mersin İK olarak 42 il Koordinatörlüğü arasında ödenecek hibe tutarları bakımından ilk sırada yerini almıştır. 9. Çağrıda şimdiye kadar ki en fazla sayıda 302 tedbirinden başvuru aldıklarını ve uygun harcama tutarları üzerinden %65 hibe sağlayacaklarını belirtti. Ayrıca yüzde 18’lik KDV muafiyeti bulunan projeler en kısa sürede incelerek yatırımcılarımız ile sözleşme imzalanacaktır. Mersin’in gelişimine katkı sağlayacak, üretimi ve istihdamı arttıracak olan projelerin şimdiden ilimize hayırlı olmasını diliyorum.  IPARD-II 9. Başvuru çağrı ilanında yer alan Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101) tedbirinden başvuruların devam ettiğini belirten TKDK Mersin İl Koordinatörü Beytullah UYGUR, "Süt ve et üreten tarımsal işletmeler sektörlerinde Mersin’de yatırım yapmak isteyen yatırımcıları hibe desteklerinden faydalanmaya davet ediyoruz." dedi. IPARD II Programı 9.Başvuru Çağrı İlanı kapsamında 101 Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar tedbiri için Online Proje Başvuru Sistemi 27.07.2020 tarihi saat 21.00'de kapatılacak ve başvuruların son teslim tarihi de 29.07.2020, saat 18.00'de tamamlanacak. Üretimi ve istihdamı arttıracak olan projelerin ilimize hayırlı olmasını diliyor, yeni çağrılarımızda yatırımcıları, üreticilerimizi, kooperatif ve birliklerimizi yatırım yapmaya, İl Koordinatörlüğümüze proje sunmaya ve hibelerden faydalanmaya davet ediyoruz.”

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA