MEÜ Tıp Fakültesi’nde mezuniyet töreni


Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi 2019-2020 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni, korona virüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe gözetilerek ve sınırlı katılımla gerçekleştirildi. Törende konuşan MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı: "Türkiye’de ilk 5’e, dünyada ise ilk 500’e girme hedefimiz var" dedi.

 

Tarih : 18 Temmuz 2020 Cumartesi 15:01

Haber Merkezi

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde düzenlenen törene, MEÜ. Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, dekan yardımcıları Prof. Dr. Mukadder Çalıkoğlu ve Prof. Dr. Şükrü Hakan Kaleağası, Tıp Fakültesi akademik ve idari personeli ile ilk 3’e giren mezun öğrenciler katıldı. Törende konuşan Rektör Çamsarı, hekimliğin maddiyatla ölçülemez bir meslek olduğunu belirterek, “Vatanın bölünmez bütünlüğünü, ülke sevgisini, milli manevi değerlere bağlılığı, hastanın iyiliğini, empatisini lütfen ihmal etmeyin. Çünkü özellikle vatan sevgisi, ülke sevgisi, insan sevgisi olmayan bir hekim, dünyanın en zekisi de olsa, bilgisi en fazla olanı da olsa hiçbir işe yaramaz” dedi.

"TÜRKİYE’DE İLK 5’E, DÜNYADA İSE İLK 500’E GİRME HEDEFİMİZ VAR"

Bu yıl pandemi nedeniyle her anlamda zor bir dönemden geçildiğini kaydeden Çamsarı, “Pandemi, öngörülemez bir sorun olarak hayatımıza girdi. Zor bir dönemden geçiyoruz. Ancak daha zor zamanlardan da geçildi. Bu ülke Kurtuluş Savaşını da yaşadı. Mezun verilemeyen yıllar oldu. Yaşadığımız pandemiyle birlikte uzaktan eğitime geçildi. Aynı anda 8 bin öğrenciye uzaktan ders vermek zorunda kaldık. Bu kolay bir durum değildi. Yılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye’de ilk 5’e, dünyada ise ilk 500’e girme hedefimiz var. Bu çok uzak bir hedef de değil. Hedefimize adım adım yaklaşıyoruz” diye konuştu. Ailelere ve Tıp Fakültesi akademik ve idari personeline de teşekkür eden Çamsarı, fakülte mezunlarından dereceye giren ilk 3’ün kadın öğrencilerden oluşmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

ÖZTÜRK: “MEZUN SAYIMIZ BİN 593 OLDU”

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ise 17. dönem mezunlarıyla birlikte mezun sayısının toplam bin 593’e ulaştığını söyledi. Öğretim üyelerine ve dereceye giren öğrencilere bu süreçte verdikleri emek nedeniyle teşekkür eden Öztürk, “Fakültemizin amacı; üst düzeyde bilgi, beceri ve tutumlarla donanmış, mesleği etik kuralları gözeterek uygulayan, yaşam boyu öğrenmeyi amaçlayan, ülkenin sağlık sorunlarını bilen, çağdaş, araştırmacı ve sorgulayıcı hekimler yetiştirmektir. Sevgili mezunlarımız, ülkenin farklı yerlerine gidip hizmete başladığınızda, mevcut koşullara göre elinizden gelenin en iyisini yapmak durumundasınız. İçinizden, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olarak çok değerli bilim insanları çıkacağını umut ediyorum. Ülkemizin gelişmesi için iyi yetişmiş hekimlere ve özellikle bilim insanlarına çok ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

ŞİMŞEK: “GERÇEK HEKİMLİK YENİ BAŞLIYOR”

Dönem birincisi Saynur Şimşek, aynı zamanda tüm mezun arkadaşları adına yaptığı konuşmada, öğrenciliğin sona erdiği, gerçek hekimliğin başladığı bu dönemden itibaren Mersin Üniversitesi'ni ve Tıp Fakültesini en iyi şekilde temsil edeceklerini vurguladı. Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr. Oya Ögenler, pandemi nedeniyle ilk defa uyguladıkları ve birbirlerine dokunmadan sağ ellerini kalplerine götürerek gerçekleştirdikleri törenle, en başarılı ilk 3 mezuna 'Hipokrat Yeminlerini' ettirdi. Törende daha sonra 2019-2020 eğitim-öğretim yılı dönem birincisi Saynur Şimşek tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı. Şimşek’e temsili diploması ve hediyesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı tarafından takdim edildi. Dönem ikincisi Nurcan Yiğit, temsili diplomasını ve hediyesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya’nın ve dönem üçüncüsü Ayşe Kirik ise temsili diplomasını ve hediyesini Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk’ün elinden aldılar.

 

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA ONLİNE TÖREN

Öte yandan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet ve Yemin Töreni; COVID-19 tedbirleri kapsamında çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Meslek Yüksekokulu’nun web sayfası ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanan törene; Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, akademik, idari personeli ve mezun olan öğrenciler katıldı. Sağlık Yüksekokullarının ülkemiz ve toplumun sağlığı için çok önemli olduğunu ifade eden Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz; ‘Bu sene COVID-19 pandemi nedeniyle uzaktan, çevrimiçi mezuniyet töreni gerçekleştiriyoruz. Yüz yüze olabildiğimiz, birbirimizi kucaklayabildiğimiz bir töreni maalesef gerçekleştiremedik. Bu çevrimiçi törenin gerçekleşmesinde yer alan mezuniyet komitesine çok teşekkür ederim. Bu törenin sizler için çok farklı ve anlamlı olacağına inanıyorum. Sevgili öğrenciler, iki yıl önce bu yolculuğa başladınız. Acı tatlı anlar yaşadınız, kimi zaman yoruldunuz, başarılarınızla mutlu oldunuz, yeni arkadaşlıklar edindiniz, insanlara dokundunuz. Artık sağlık camiasının içinde yer alacaksınız. Bu süreçte sağlık çalışanlarının ne denli önemli bir görev üstlendiklerini bir kez daha gördük. Umarım vicdanınızın sesini dinleyerek, empati kurarak ve aldığınız eğitimleri pratiğe uygulayarak çalıştığınız ve mutlu olduğunuz bir meslek hayatınız olur. Atatürk’ün bize verdiği bu güzel imkanları kullanarak, bilim ve çağdaşlığın ışığında ilerleyip Üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyorum. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum, yolunuz açık olsun’’  ifadelerini kullandı.

DÖNEM BİRİNCİSİ BEYZA POLAT OLDU

Dereceye giren öğrencilerin takdim edilmesi ile devam edilen törende; dönem birincisinin,  Tıbbi Dokümantasyan ve Sekreterlik programı öğrencisi Beyza Polat olduğu açıklandı. Dönem ikincisi Tıbbi Laboratuvar programı öğrencisi Burcu Demir'in tüm mezun arkadaşları adına yaptığı konuşmada; ‘Bugün okul ikincisi olarak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2020 mezunlarını temsil etmekten büyük gurur duyuyorum. Bizler bu süreçte amaçlarımıza ulaşmak, iyi bir meslek sahibi olabilmek, sahip olduğumuz mesleklerin sorumluluklarını taşıyabilmek ve faydalı işler yapabilmek adına emek harcadık. Bir insana dokunmak, bir hayata dokunmaktır. Dokunacağımız binlerce hayat; aydınlatacağımız karanlıklar, şefkatle tutacağımız eller, rahatlatacağımız gönüller olacaktır. Tüm bunları yaparken vicdanımızı yanımıza alarak dürüst, ahlaklı ve etik davranmaya özen gösterelim. Bu pandemi sürecinde  daha iyi gördük ki, sağlık çalışanları olarak her zaman önemli bir yere sahibiz. Büyük fedakarlık ve özveri isteyen mesleğimizi hakkıyla yerine getireceğimize kendim ve arkadaşlarım adına söz veriyorum.’’ şeklinde duygularını dile getirdi. Dönem üçüncüsü Otopsi Yardımcılığı programı öğrencisi Zeliha Şahin ise, “Öncelikle bugünlere gelmemizde büyük emeği olan ailelerimize, tüm hocalarımıza ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Umarım hayat bizleri bulunmak istediğimiz yerlere taşır. Hepimizin hayallerinin gerçekleşmesini dilerim” dedi. Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarının öğrenciler için hazırladıkları dinleti ile devam  eden tören; mezunların Doç. Dr. Oya Ögenler eşliğinde mesleki yeminlerini etmesi, temsili diplomaların alınması ve kep fırlatma ile sona erdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA