Umut Can için kritik tarih 6 Ağustos!


Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan ve hiperoksalüri hastalığı nedeniyle bağışıklık sisteminde oluşan hasardan dolayı karaciğer nakli olması gereken 2 yaşındaki Umut Can Esen için kritik süreç devam ediyor. Önce Adana, ardından İstanbul’da devam eden zorlu tedavi süresi boyunca tam 10 kez ameliyat masasına yatan Umut Can için ihtiyaç duyulan sıfır (0) kan grubuna sahip Halis Yiğit’in gönüllü bağışçı olmasının ardından Halis Yiğit’in de arkadaşı olan ve yine Tarsus’ta Şehitishak Mahallesi’nde yaşayan 27 yaşındaki Tolga Kaya, Umut Can’a bağış konusunda yardımcı olabileceğini belirterek, tedavinin sürdüğü İstanbul Koç Üniversitesi Hastanesi’ne gitti. Son kararı 6 Ağustos’ta toplanacak heyet verecek.

 

Tarih : 18 Temmuz 2020 Cumartesi 14:04

Hüseyin KIRKGÖZ

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan ve hiperoksalüri hastalığı nedeniyle bağışıklık sisteminde oluşan hasardan dolayı karaciğer nakli olması gereken 2 yaşındaki Umut Can Esen için kritik süreç devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan haberlerin ardından Tarsus’ta yaşayan ve ihtiyaç duyulan sıfır (0) kan grubuna sahip Halis Yiğit’in gönüllü bağışçı olması, fakat yapılan testlerde değerlerin yüksek çıkmasından dolayı, doktor heyeti tarafından kabul görmemesinin ardından iyi bir gelişme daha yaşandı. Halis Yiğit’in de arkadaşı olan ve yine Tarsus’ta Şehitishak Mahallesi’nde yaşayan 27 yaşındaki Tolga Kaya, Umut Can’a bağış konusunda yardımcı olabileceğini belirterek, tedavinin sürdüğü İstanbul Koç Üniversitesi Hastanesi’ne gitti.  

KONAKLAMA İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

İstanbul’da Koç Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören Umut Can’a yapılması gereken karaciğer nakli konusunda yardımcı olmak isteyen Tolga Kaya ile birlikte Umut Can’ın babası İsmail ve annesi Berivan Esen’in konaklama ihtiyaçları, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in girişimleriyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından çözüme kavuşturuldu.

 AİLE İKİNCİ EVLAT ACISI YAŞAMAK İSTEMİYOR

Esen ailesi, bir çocuklarını hayattan kopartan hastalıktan dolayı ikinci çocuklarını kaybetmek istemiyor. 2016 yılında 2 yaşındaki kız çocuklarının akraba evliliklerinde görülen ve enzim eksikliğiyle alakalı bir tür karaciğer rahatsızlığı olan hiperoksalüri rahatsızlığı nedeniyle vefat etmesinin ardından büyük bir yıkım yaşayan Esen ailesi, 2018 yılında doğan oğullarına Umut Can ismini verdi. İki aylıkken rahatsızlanan ve hastaneye götürülen Umut Can’da da ablasını hayattan kopartan hiperoksalüri rahatsızlığı tespit edildi.

 10 KEZ AMELİYAT MASASINA YATTI

Önce Adana, ardından İstanbul’da devam eden zorlu tedavi süresi boyunca Umut Can, tam 10 kez ameliyat masasına yattı. Karnında şişlik bulunan ve diğer bazı rahatsızlıkları nedeniyle COVID-19 sürecinde oldukça hassas bir dönem yaşayan Umut Can, durumunun kötüleşmesi üzerine yeniden İstanbul Koç Üniversitesi Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Doktorların, acilen karaciğer nakli olması gerektiği yönünde aileye bilgi vermesi üzerine arayışa geçen Esen ailesi, konuya ilişkin yapılan haberlerin ses getirmesi üzerine çalan telefonlarla birlikte bir nebze de olsa moral buldu. Tarsus’ta yaşayan Halis Yiğit, karaciğer nakli konusunda yardımcı olmak istediğini belirterek aile ile irtibata geçti ve İstanbul’a gitti.

 HEYET 6 AĞUSTOS’TA TOPLANACAK

Halis Yiğit’in yapılan testlerde bazı değerlerinin yüksek çıkmasından dolayı bu kez yine Tarsus’ta yaşayan 27 yaşındaki Tolga Kaya, nakil konusunda yardımcı olabileceğini söyledi. Tolga Kaya’nın bağış konusunda kritik olan 2 aşamalı süreci geçmesinin ardından evrak işlemleri başladı. Halen Esen ailesiyle birlikte İstanbul’da olan Tolga’ya ameliyat öncesi vücut direncinin arttırıcı bazı ilaçlar verilmeye başlanırken, şimdi 6 Ağustos bekleniyor. 6 Ağustos’ta toplanacak doktor heyeti, ameliyatla ilgili son kararını verecek. Olumlu karar verilmesi durumunda da ameliyat süreci başlayacak.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA