Anamur’un eğitim projelerindeki başarısı sürüyor


Anamur İlçe milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Milli Eğitim Müdürlüğü Bünyesinde Anamur’da 2018 ve 2019 Ağustos aylarında başlayan ve hala devam eden 8 Erasmus+ projesi bulunduğunu belirterek, “Erasmus projelerinde farkında lığı arttırmak daha fazla okulumuzun bu projelerde yer almasını sağlamak adına Kasım ve Aralık aylarında her kurumdan seçilmiş proje temsilcilerine KA1 ve KA2 Erasmus projeleri yazım eğitimi düzenlenmiştir. Bu eğitimler sonunda okullarımızda proje yazan öğretmenlerimizde ciddi artış olmuştur” dedi.

 

Tarih : 15 Temmuz 2020 Çarşamba 14:07

Adem GÜNEŞ

Anamur’da okulların proje başarıları her geçen gün artıyor. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Anamur İlçe milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, gerek yurtiçi gerekse de yurtdışı projelerinde büyükm başarılar elde ettiklerinin altını çizerek, “Proje yazmak isteyen öğretmenlerimize Özel Büro ekibi randevu vererek eğitime almış ve düzenli takibini yaparak yazılan her projeye destek sunmaya özen gösterildiğini kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, geçen yıla oranla başvurularda ciddi bir artış gözlendiğini söyledi. Mercan; “ KA1 proje türünde 2 başvuru varken bu yıl başvuru sayısı 17’ye yükseldi.  KA2 proje türlerinde ise geçen yıl 5 başvuru varken ki, bunun 2’si kabul edildi, bu yıl başvuru sayımız 33 oldu. Bu yılki başvuruların sonuçlanması Norveç ile başladı  ve Ağustos ayının sonuna kadar bu süreç devam edecektir” ifadelerini kullandı.

“182 BİN EURO BÜTÇELİ PROJEMİZ KABUL EDİLDİ”

Yüksek bütçeli projelerimizin de onaylanarak öğrenci ve öğretmenlerimizin bu yündeki motivasyonumuzu arttırdığını kaydeden Mercan; “Sonuçları ilk duyuran ülke olan Norveç’e İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz adına öğretmeniz Fatma Ülker’in yapmış olduğu 182 bin Euro bütçeli “No Man No Human, JustWoman” isimli eğitimde eşitlik konulu KA 201 projesi kabul edilmiştir.   Aynı zamanda Erasmus projelerinin yaygınlaştırılması için her yıl kutlanan ERASMUSDAYS etkinliğine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü geniş kapsamlı bir kutlama organizasyonu düzenledik.10 Ekim’de Muşurup Sokak’ da standlar açılarak okullarımıza projelerini tanıtma imkanı sunuldu. Bu etkinliğimizde sadece Erasmus projeleri değil aynı zamanda yürütülen eTwinning projelerinin de tanıtımlarını yapıldı. Ve 21. Yüzyılın gerekliliği haline gelen kodlama için her yıl düzenlenen “Kodlama Haftası (5-20 Ekim)” etkinliklerine de yine bu Erasmusdays etkinliğimizde yer verildi. Sokağın bir kısmında projeler, bir kısmında ise okullarımızın büyük özveriler ile hazırladığı kodlama çalışmaları yer aldı. Ses getiren bu etkinliğimize Ulusal Destek Servisi Etkinlikler Sorumlusu Turan Göre, Mersin eTwinning Koordinatörü Bircan Keleşve web 2.0 araçları sorumlusu Kenan Çete de katılmıştır” dedi.

İŞTE ANAMUR’DA PROJLERİ KABUL EDİLEN OKULLAR


2017-2020 Vakıfbank Atatürk Ortaokulu               
2018-2020 Vakıfbank Atatürk Ortaokulu               
2018-2020 Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi            
2018-2020 Anamur Borsa İstanbul Anadolu İHL    
2019-2021 Vakıfbank Atatürk Ortaokulu                
2019-2021 Çeltikçi Ortaokulu                                 

E-TWINNING PROJELERİ’İNDE ANAMUR AVRUPA KALİTE ETİKETİ ALDI

E-Twınnınıg Projelerinde açıklanan sonuçlara göre 2019 Eylül ayında başvuru yapılan 14 projeden 6’sı “Ulusal Kalite Etiketi”, 7’si hem “Ulusal Kalite Etiketi” hem de “Avrupa Kalite Etiketi” aldı. Aldıkları bu kalite etiketlerinin plaketleri Eylül 2020 Merin İl Milli Eğitim Müdürlüğü  tarafından düzenlenecek organizasyon ile öğretmenlere verileceği kaydedildi. Bu kapsamda, Anamur Özel Büro Ekibinin  organizesinde Eylül 2019 seminer döneminde Mersin e-Twinning Koordinatörü Bircan Keleş  ve web 2.0 araçları sorumlusu Kenan Çete birer haftalık eğitimler verdiler. Bu çalışmaları takiben Özel Büro ekibi tarafından belirli aralıklarla projeye katılan öğretmenlere de e-Twinning portalının kullanımı üzerine eğitimler verildi. Artık birçok okulda e-Twinning projeleri yaygınlaştı ve Haziran ayında “Kalite Etiketi” başvuru sayısı 60’a yükseldi. Sonuçların Eylül ayının ilk haftasında açıklanacağı kaydedildi. 2018’de ilk kez başvurusu yapılan ve ilk başvuruda Vakıfbank Atatürk Ortaokulunun elde ettiği e-Twinning Okulu Etiketine bu yıl 3 okul aday gösterilmiş ve açıklanan sonuçlara göre Fatih İlkokulu, Valide Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve  İsmihan Çerçi Anaokulu yaptıkları başarılı çalışmalar sayesinde “eTwinning Okulu” olmaya hak kazandı.

GSB PROJELERİNE ANAMUR’DAN 4 OKUL GİRDİ

​​​​​​​ Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın geçtiğimiz yıl ilk kez başvuruya açtığı GSB projesine,  geçen yıl sadece Borsa İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Öğretmenlerinden Fatma Ülker’in başvuru yapması sonucu hibe almaya hak kazanmıştı.  Bu yıl Özel Büro tarafında tüm okullara bu proje türünde kapsamlı bir eğitim düzenlendi ve ilçede 20 okul başvuru yaptı. Başvuru yapan Vakıfbank Atatürk Ortaokulu, Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Cengiz Topel İmam Hatip Ortakulu ve Kıbrıs İlkokulu hibe almaya hak kazandı. Öte yandan ‘Bir Okul Bir Ekol Projesi’ kapsamında da başarılar elde edildi.  Kızılay ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde organize edilen Kızılay farkındalığını arttırmayı hedefleyen “Bir Okul Bir Ekol” yarışmasına Anamur’dan ilk üçe girerek İl Milli Eğitim Müdürlüğüne aday olarak gönderilen okullardan Kıbrıs İlkokulu’nun Cana Can Kat projesi ile il 3.sü oldu. Güngören Ortaokulu ve Ortaköy Hidayet Ortaokulu’nun projeleri ise özel ödüle layık görüldü.

ANAMUR OKULLARI PROJELERİ İLE 6 DALDA FİNALDE

Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar, hazırladıkları projelerle ve uygulamaları 6 dalda finale kaldı. Anamur Anadolu Lisesi TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin milli teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne Anamur Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri öğretmeni Aysar Güven öğrencileri ile hazırladıkları projesi ile başvuruda bulundu ve finale kaldı. Pandemi dolayısıyla ertelenen finaller 27 Eylül’de Gaziantep’te gerçekleştirilecek. Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi TÜBİTAK Liseler Arası İnsansız Hava Araçları YarışmasındaTÜBİTAK tarafından Döner Kanat ve Sabit Kanat kategorilerinde ilk kez düzenlenen  Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışmasına Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Kimya öğretmeni Nasibe Kan öğrencileri ile hazırladıkları projesi ile başvuruda bulundu ve 2. aşama olan Tasarım Raporunda da başarılı olarak finale kaldı. Anadolu İmam Hatip Lisesi Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesinde BİLSEM İngilizce öğretmeni Banu Tepe ve Borsa İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi Felsefe öğretmeni Fatma Ülker, Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesine yürütücüsü oldukları projelerinin bildirimlerini gönderdi. Bildirimleri kabul edildi ancak yapılacak zirve pandemi kaynaklı ileri bir tarihe ertelendi.

ANAMUR’DA 3 OKUL STEM OKULU OLDU

Birinci dönem ara tatilinde (18-22 Kasım tarihleri arasında)  ilçemizden başvuruda bulunan 60 öğretmenimize Bilişim öğretmenimiz Aysar Güven, Fatih-EBA Formatörü Atilla Erkek ve HABİTAT Derneği tarafından “Kodlama” eğitimi verildi. Öte yandan Anamur’da Fatih ilkokulu, Kıbrıs İlkokulu ve İsmihan Çerçi Anaokulu yaptıkları başarılı STEM uygulaması çalışmalarını “stemschoollabel” sitesine yükleyerek okullarına “STEM Okulu” ünvanı kazandı. Ayrıca; Türkiye Öğretmenler Kupası Mersin İl Şampiyonası Voleybol Erkek Kategorisi İl Birincisi Anamur Beden Eğitimi öğretmenlerinden oluşan takım şampiyon oldu. İl birincisi olan Anamur Takımı bölge maçlarına gitmeye hak kazandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA