MESİAD’dan İç Anadolu’ya alternatif yol önerisi


MESİAD Yönetim Kurulu, Mersin-Arslanköy-Karaman yolu gündemi ile toplanarak, bu yolun yapılması için çağrıda bulunarak, “Kısa olması sebebi ile ekonomik olan bu yol aynı zamanda hayvancılık faaliyetleri, doğa ve yayla turizmi açısından Mersin’e zenginlik katacaktır. Konya ovasına açılan en kısa yolumuz burasıdır. Bu yol sayesinde Mersin-Arslanköy-Ayrancı arası 130 km’ye düşüyor. Alternatif olarak yapılan Erdemli-Güzeloluk-Ayrancı yolu 195 km civarıdır” dedi.

 

Tarih : 14 Temmuz 2020 Salı 15:50

Haber Merkezi

Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Temmuz ayı ilk yönetim kurulu toplantısı MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin başkanlığında yapıldı. MESİAD hizmet binasında gerçekleştirilen toplantı sosyal mesafe ve izole kurallarına uygun gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda ulaşım, kent ve ülke ekonomisi değerlendirildi.

“SATHİ KAPLAMA İLE DÜŞÜK MALİYETLE YAPILABİLİR”

Geçtiğimiz günlerde incelemelerde bulunduğu Mersin-Arslanköy-Karaman yolu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Engin, “Kısa olması sebebi ile ekonomik olan bu yol aynı zamanda hayvancılık faaliyetleri, doğa ve yayla turizmi açısından Mersin’e zenginlik katacaktır. Konya ovasına açılan en kısa yolumuz burasıdır. Bu yol sayesinde Mersin-Arslanköy-Ayrancı arası 130 km’ye düşüyor.  Alternatif olarak yapılan Erdemli-Güzeloluk-Ayrancı yolu 195 km civarıdır” dedi. Yaptıkları incelemeler sonucu altyapısı tamamlanmış yolun birkaç menfez ve sathi kaplama ile biteceğini belirten Engin, “Düz zemine sahip bir yol, herhangi bir dolguya ve yarmaya gerek kalmadan sathi kaplama ile düşük maliyetle yapılabilir. İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleri için fayda sağlayacak kestirme, hazır bir yol. Dileriz ki Valiliğimiz, Karayolları veya Büyükşehir Belediyesi bu yolun yapımına onay verip çalışmalara başlar” ifadelerini kullandı.

“YÖRÜK ÇADIRLARINDA DUMAN TÜTMELİ”

Başkan Engin açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “3134 metre rakıma rahip Yıldız dağı eteklerinden geçen aynı bölgede Cocak Deresi (Cehennem Deresi) obruğunun başlangıç yeri, seyir terasları, yaban hayatı geliştirme sahası ve Yörüklerin hayvancılığı geliştirdiği Toroslar’ın zirvesi. Buraların ulaştırma, iletişim, içme suyu ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması önemlidir. Dağlarımızda Yörük kültürünün, yayla turizmi ve dağcılığın geliştirilmesi açısından bu yolun yapılması önem arz etmektedir.  Atatürk, ‘Arkadaşlar gidip Toros Dağlarına bakınız; eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki, bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet bizi asla yenemez’ diyerek Toros dağları ve Yörük hayatının önemini vurgulamıştır.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA