Kadın cinayetinde kan donduran detay


Mersin’de geçtiğimiz aralık ayında 6 çocuk annesi Fatma Demir’i bıçaklayarak öldüren cinayet zanlısı Habip Demir’in, cinayetin ardından baldızına kahvaltı yapmaya gittiği ortaya çıktı. Mahkemede konuşan Emine Demir’in kız kardeşi Fatma Z. “Yaklaşık 2 saat bizde kaldı ve sürekli bizimle tartıştı. Artık ablamla ilişkilerinin bittiğini, boşanacağını sonra kendisini öldüreceğini söyledi. Ancak zaten ablamı öldürdükten sonra bize gelmiş. Ben işe gittikten sonra ablamın öldüğünü öğrendim. Şahsın en ağır cezayı almasını istiyorum” dedi.

 

Tarih : 14 Temmuz 2020 Salı 14:38

Adem GÜNEŞ

2019 yılı Aralık ayında tartıştığı eşi Fatma Demir'i bıçaklayarak öldüren Habip Demir'in yargılanmasına devam edildi. Mersin 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın 2. duruşmasına tutuklu sanık Habip Demir, rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi görmesinden dolayı katılmadı. Korona virüs salgını dolayısıyla duruşmaya izleyici alınmazken, sadece tanıklar ve avukatlar katıldı. Hatırlanacağı üzere 18 Aralık 2019 tarihinde, merkez Akdeniz ilçesi Mesudiye Mahallesi 5123 Sokak'taki evde meydana gelen olayda vatandaşlar, apartmanın birinci katından gelen sesler üzerine polisi aradı. İhbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri, Emine Demir'i evinde bıçaklanmış halde kanlar içinde buldu. Sağlık görevlilerinin yaptığı incelemede, 6 çocuk annesi kadının hayatını kaybettiği anlaşıldı. Polis ekipleri, bölgede yaptığı incelemede ve görgü tanıklarından aldığı bilgilerde, öldürülen kadının kocası Habip Demir'in olay yerinden hızla uzaklaştığını belirledi. Ekiplerin yaptığı çalışmalar neticesinde kaçan zanlı Adana'da yakalanarak Mersin'e getirildikten sonra sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

DURUŞMA 9 EYLÜL 2020 TARİHİNE ERTELENDİ

2019 yılı Aralık ayında tartıştığı eşi Fatma Demir'i bıçaklayarak öldüren Habip Demir'in yargılanmasına devam edildi. Duruşmada tanık olarak ifade veren Emine Demir'in kız kardeşi Fatma Z., ablasının çok içe kapanık olduğunu ve aile içinde yaşanan sorunlardan hiç kendilerine bahsetmediğini söyledi. 6 ay önce hem ablasına hem eşine hem de çocuklarına Mersin'de iş bulduğunu söyleyen Fatma Z., "Ablamla konuştum ve onların Gaziantep'ten buraya gelmelerini sağladım. Zaten o günden sonra zanlı, buna vesile olduğum için bana sürekli husumet besledi. Ablamın herhangi başka bir erkekle ilişkisi kesinlikle olmamıştır. Zanlının isim verdiği kişi benim iş yerimde çalışmakta ve ablamla hiçbir bağı bulunmamaktadır. Şahıs o kadar kıskanç bir insan ki, oğlunu bile eşinden kıskanıyordu. Olay günü de ablamı öldürdükten sonra zanlı bize kahvaltıya geldi. Ben ablamın işte olduğunu sanıyordum ama bize 'rahatsız olduğunu, evde uyuduğunu' söyledi. Yaklaşık 2 saat bizde kaldı ve sürekli bizimle tartıştı. Artık ablamla ilişkilerinin bittiğini, boşanacağını sonra kendisini öldüreceğini söyledi. Ancak zaten ablamı öldürdükten sonra bize gelmiş. Ben işe gittikten sonra ablamın öldüğünü öğrendim. Şahsın en ağır cezayı almasını istiyorum” ifadelerini kullandı.  Müşteki avukatları da sanığın suçu tasarlayarak ve planlı bir şekilde işlediğini belirterek, zanlının en ağır cezayı almasını talep etti. Savcı, sanığın 'akıl sağlığına' yönelik rapor alınmasını ve tutukluluk halinin devam etmesini talep etti. Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devam etmesine karar vererek, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı 9 Eylül 2020 tarihine erteledi.

 “CAYDIRICI CEZALAR VERİLSİN”

Mersin Kadın Platformu, evli olduğu erkek tarafından katledilen Emine Demir, boşandığı erkek tarafından ağır yaralanan Hatun Koç ve sistematik şekilde babaları tarafından istismara uğrayan 3 kız kardeş için davaların öncesinde Mersin Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Kadın cinayetlerine ve kadına şiddete tepki gösteren Kadın Platformu üyeleri, İstanbul Sözleşmesi’ni hatırlatarak, zanlıların gerekli cezayı almalarını istedi.  Mersin Kadın Platformu adına açıklamayı okuyan Mersin Kadın Platformu Üyesi Zübeyde Sadırlı Akpınar,  “Bugün yine Mersin kadın Platformu olarak eşi tarafından öldürülen Emine Demir, boşandığı erkek tarafından sakat bırakılan Hatun Koç, ve yıllarca babaları tarafından istismar edilen kız kardeşler için buradayız. Ayrıca bize ulaşamayan, bizim ulaşamadığımız bir çok şiddet mağduru ve istismara uğrayan çocuklar için buradayız. Çünkü biz biliyoruz ki her gün bu adliye koridorlarında her mahkeme salonunda şiddete uğrayan, istismara uğrayan kadınların davaları görülüyor. Emine Demir 18 Aralık 2019 tarihinde evli olduğu erkek Habib Demir tarafından defalarca bıçaklanarak katledildi, yıllarca Habib Demir tarafından şiddet gören Emine bu ülkenin, toplumun, yöneticilerin koruyamadığı binlerce kadından biri. Bugün ikinci duruşması görülecek. Her zaman ki gibi sanık Ceza indirimi, ağır tahrik indirimi alabilmek için erkek yargıya seslenecek ve öldürdüğü (kendini savunma hakkı olmayan) Emine Demir için kim bilir ne iddialarda bulunacak.  Biz Emine Demir için buradayız. Hatun Koç 27 Mayıs 2019 tarihinde ayrıldığı eski eşi tarafından pompalı tüfekle vuruldu ve sonucunda sakat kaldı. Sanık Özkan Yarbi mahkeme salonunda bile Hatun’u tehdit etmeye devam etti. Eğer Özkan’a caydırıcı bir ceza verilmez ise Hatun’un can güvenliği tehlikeye girmiş olacak. Biz Hatun Koç için buradayız” ifadelerini kullandı.

“DAVALARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

“Mersin’de babaları tarafından istismar edilen  kız kardeşlerin duruşması var. S.D hala tutuklanmadı ve bu mahkemeye de tutuksuz olarak SEGBİS’ten katılacak. Şubat ayında kız kardeşler çocukluklarından beri babalarının kendilerini istismar ettiğini söyleyerek savcılığa suç duyurusunda bulundular, Mersin Kadın Platformuna da başvurarak bu konuda destek istediler. Bizler o zamanda bu konunun takipçisi olacağımızı, soruşturmanın etkin yürütülmesi gerektiğini vurgulamıştık” diyen Akpınar, “Biz kız kardeşler için buradayız.  Kadına yönelik şiddet ve istismar vakalarında sanıklar tutuklu yargılanmalı, dava süreçlerinde faillere ceza indirimleri, iyi hal indirimleri gibi indirimler uygulanmamalıdır. Tahrik indirimleri, iyi hal indirimleri kadına yönelik şiddetin, istismarın, kadın cinayetlerinin artmasında etken olmakta, failleri teşvik etmektedir,  kadını şiddetten, çocukları istismardan koruyabilecek tek yasa olan 6284 sayılı  yasa ve İstanbul Sözleşmesi erkekler mağdur oluyor diye uygulamayarak ve ortadan kaldırmaya çalışarak her fırsatta kadını yok sayan cinsiyetçi, ayrımcı söylemleri ile şiddeti besleyerek  kadına yönelik şiddetle ve istismarla mücadele edemezsiniz. Kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı ile mücadele devletin ve bütün toplumun sorumluluğudur ve sorumluları göreve davet ediyoruz. Bunun için öncelikle İstanbul Sözleşmesini etkin uygulayın diyoruz” şeklinde konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA