Tarsus’ta down sendromlu bireyler için ‘+1 Kafe’ açıldı


Tarsus Belediyesi, down sendromlu ile engelli bireylerin sosyal hayata daha iyi adapte olmalarını sağlanmak amacıyla ‘+1 Kafe’ açtı. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, kafenin açılış kurdelesini down sendromlu çocuklarla birlikte kesti.

 

Tarih : 11 Temmuz 2020 Cumartesi 16:05

Haber Merkezi

Tarsus Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve ilçede özel bireylere yönelik ilk mekan olma özelliğini taşıyan '+1 Kafe', düzenlenen törenle açıldı. Törene, kentin protokol yöneticilerinin yanı sıra Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Arslan, sivil toplum kuruluşları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, hizmete açılan kafenin bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyledi. Bozdoğan, “Bu sosyal sorumluluk projesini sosyal bir kutsallık olarak gördük. Çünkü ülkemizde down sendromlu ve engelli bireylerimize yönelik bu tür kafeler çok az sayıda var. +1 Kafe, down sendromlu ve engelli kardeşlerimizin sosyal hayatta var olmalarını gösteren en önemli projelerden birisidir. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“CARİ AÇIĞIMIZ YOK, 8 MİLYON FAZLAMIZ VAR”

Tarsus Belediyesinin bütçesine ilişkin bilgiler de veren Bozdoğan, “Göreve gelmeden önce son 15 ayın cari açığı 82 milyon Lira. Bizim olduğumuz 15 aylık dönemde cari açık yok, 8 milyon lira fazlalık var. Belediyenin nereden nereye geldiğine bir bakın. Dün mevzuatla ilgili uzmanlar geldiğinde ilk sordukları soru, ki bunlar Ankara Büyükşehir'in de bütçesini yapan, mevzuatına bakan arkadaşlar, ‘Nasıl başardınız? Ne yaptınız? Bu Türkiye'de bir ya da iki belediyede olur. Bu başarı nasıl geldi?’ oldu. ‘Çalmadık, çaldırmadık. Başka hiçbir nedeni yok’ dedik” ifadelerini kullandı. Başkan Bozdoğan Tarsus’tan umudunun çok fazla olduğunu da vurgulayarak, “Umudum edebiyatta, kitaplarda, sözcüklerde. Belediyede çalışan tüm memurlarım, işçilerim, müdürlerim, başkan yardımcılarım gibi çıplak elle demire, ateşe ve dikene dokunan halkımdan umudum” diye konuştu. Konuşmanın ardından Bozdoğan, kafenin açılış kurdelesini down sendromlu çocuklarla birlikte kesti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA