LÖSEV, MGC’Yİ ZİYARET ETTİ


Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Ankara Basın Sorumlusu Deniz Akşimşek ve LÖSEV Adana Basın Sorumlusu Buğse Harmanda MGC’yi ziyaret etti.

 

Tarih : 11 Temmuz 2020 Cumartesi 16:03

Haber Merkezi

LÖSEV Adana İrtibat Ofisi Basın Sorumlusu Buğse Harmanda ve LÖSEV Ankara Basın Sorumlusu Deniz Akşimşek, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) ziyaret ederek Başkan R. Kaya Tepe ve MGC Saymanı Abdullah Biçer ile bir araya geldiler. Yapılan ziyarette vakıf çalışmalarından bahseden Ankara Basın Sorumlusu Deniz Akşimşek, Lösev Sağlık Kenti hakkında bilgi verdi. Akşimşek, “ Yaklaşık üç yıl süren tedavilerinde saçlarını kaybeden, vücut dirençleri azalan çocuklarımızın; kişiye özel tedavi almalarını, iyi beslenip steril koşullarda yaşamalarını önemsiyor, Ankara’daki LÖSEV Sağlık Kenti’nde hizmet veriyoruz. Kentimizde yer alan LÖSANTE Hastanemizde lösemili ve kanserli çocuklara kemoterapiden, altı öğün yemeklerine; tek kişilik lüks odalarından, pijamalarına, oyuncaklarına kadar ücretsiz tedavi sağlıyoruz. Tedavileri için Ankara dışından gelen ailelerimiz Tuluntaş’taki köyümüze trafikten uzak, yemyeşil bir doğada, kuzularla oynayıp, ineklerden süt sağarak doğal beslenerek yaşıyorlar. Çamaşır makinesinden, çay kaşığına kadar her şeyin bulunduğu aile konutlarımız ‘Sevgi Evleri’nde ve beş yıldızlı tatil köyü konforundaki ‘Kirazlı Konak’ta aileleriyle kalan çocuklarımız hızla iyileşiyor.” dedi.

“HER KURBAN LÖSEMİLİ LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA CAN”

Kurban Bayramı bağışlarının hayat kurtardığına değinen LÖSEV Adana Basın Sorumlusu Buğse Harmanda ise vekaleten LÖSEV’in 14 yıldır sürdürdüğü vekaleten kurban kesiminden bahsederek şu bilgileri aktardı: Vekalet alarak tam 14 yıldır hijyenik et kombinalarında din görevlisi ve noter huzurunda kurbanınızı kesiyoruz. Vekaleten kesilen kurbanlar kesilir kesilmez çocuklarımıza ulaştırıldığı gibi 12 ay boyunca taze et ve et ürünleri şeklinde dağıtılmaya devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın icazeti ile kalan et, deri vb. kıymetler rayiç bedel üzerinden ekonomik olarak değerlendirilerek gelir elde edilip hastaların ücretsiz tedavileri, bu tedaviler için merkezlerin yapımı, eğitim ve sosyal ihtiyaçları ile hastalarımıza ve ailelerimize maddi destekler için vakıf amaçlarımız doğrultusunda sarf edilecektir. Kurban kesmek isteyen herkes, niyet ederek vekaletini LÖSEV’e vererek kurban kestirebilir. Vekil tayin edilen vakıflar dini vecibelerini yerine getirerek vekaletini yerine getirebilirler. 14 yıllık tecrübemizle LÖSEV’de kurbanlar dini usullere uygun şekilde kesilmektedir. Kurban etleri yine Diyanet İşleri Başkanlığı’nın icazet, cevaz ve esasları doğrultusunda emanet ve takas usulü ile değerlendirilerek lösemili ve kanserli çocuklar ile yetişkin kanser hastalarına 12 ay boyunca dağıtılmaktır.” şeklinde konuştu.  MGC Başkanı R. Kaya Tepe ziyaretlerinden dolayı Deniz Akşimşek ve Buğse Harmanda’ya teşekkür etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA