Bu uygulamaya nasıl izin verdiniz?


Cumhur İttifakı, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ulu Cami karşısında Atatürk Parkı içine cep otoparkı yapılmasına tepki gösterdi. Konuyla ilgili meclis toplantısında konuşan MHP’li Meclis Üyesi Mahmut Tat, yaptım oldu mantığıyla hareket edilmesi doğru bulmadıklarının altını çizerek, “Bu uygulamaya nasıl izin verdiniz? Yeşil alanı nasıl olurda sizin olurunuzla otoparka çevirirsiniz. Kent ve diğer kurumlara örnek olmanız gerekirken siz kalkıp yeşil alanları cep otoparkı yapıyorsunuz” dedi. Eleştirilere yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Mersin’in otoparka da ihtiyacı var. Araç koyacak yer yok. Bırakın ağaç kesmeyi bin 350 metrekarelik alan tek bir ağaç dalı dahi kesmedik. Otopark mafyası değiliz” şeklinde yanıt verdi.

 

Tarih : 8 Temmuz 2020 Çarşamba 17:32

ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 Yılı Temmuz Ayı Olağan Toplantı Döneminin 1. Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda 2019 faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edilirken, yeni encümen üyeleri de seçildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, gündeme demokratik katılımın sağlanması açısından, komisyonlarda mecliste grubu olmayan siyasi partilerin de yer alması konusunu önerdi. CHP’li Seçer’in bu önerisine HDP ve CHP’li üyeler destek verirken Cumhur ittifakı meclis üyeleri ise karşı çıktı. Öneri Cumhur İttifakı’nın oylarıyla reddedildi. Bu maddenin ardından 5 kişiden oluşan belediye encümen seçimi yapıldı. Oylama sonucunda Cumhur İttifakı’nın adayları Mahmut Tat, Erhan Contar, Osman Yasin, Mehmet Yıldız ve Fahrettin Kılınç yeni dönem encümenleri olarak belirlendi.  Mecliste en sert tartışmalardan biri de Mersin Oteli-Ulu Camii karşısı Atatürk Parkı içerisine cep otoparkı yapılması konusu oldu. Uygulamaya tepki gösteren MHP Meclis Üyesi Mahmut Tat, “Bu uygulamaya nasıl izin verdiniz? Yeşil alanı nasıl olurda sizin olurunuzla otoparka çevirirsiniz. Kent ve diğer kurumlara örnek olmanız gerekirken siz kalkıp yeşil alanları cep otoparkı yapıyorsunuz. Uygun bir uygulama değil” dedi.

“OTOPARK MAFYASI DEĞİLİZ”

AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise, söz konusu cep otoparkının Akdeniz ilçesi sınırları içerisinde kaldığına dikkat çekerek, kendilerinden sözlü ya da yazılı hiçbir görüş alınmadığından yakındı. AK Partili Meclis Üyesi Zafer Şahin Özturan da, “Yapılmış şeyin nesi için izin alıyorsunuz? Meclise gelip önce izin alınıp sonra yapılması gerekirken, meclise sormadan faaliyete geçirip sonra meclisten izin istiyorsunuz. Bu doğru bir yaklaşım değil” dedi. CHP'li Meclis Üyesi Zekeriya Özgür ise, “Otopark ihtiyacı varsa geçici olarak parklar otopark yapılabilir. Kentsel dönüşüm yapılıncaya kadar tüm Atatürk parkını otopark yapabiliriz” dedi. Eleştirilere cevap veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, “Mersin'in otoparka da ihtiyacı var. Araç koyacak yer yok. Hem vatandaş hem de esnaf mağdur. Biz de esnaf ve vatandaşın mağduriyetini gidermek amacıyla geçici bir çözüm bulmak amacıyla bu uygulamayı hayata geçirdik. Kaldı ki bırakın ağaç kesmeyi bin 350 metrekarelik alan tek bir ağaç dalı dahi kesmedik. Otopark mafyası değiliz. İlçe belediyelerinden görüş isteme işine gelince de ona ihtiyaç duymadık. Eğer görüş almamızı gerektiren bir durum olursa zaten ilgili ilçe belediyesinin görüşünü alırız” diye konuştu. NECDET TAŞ’IN HABERİ

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA