Sadece tarih vermekle mi yetineceksiniz?


Çukurova Havalimanı yapımını Meclis gündemine taşıyan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaosmanoğlu’na; “Siz de diğer bakanların ve hükümet yetkililerinin yaptığı gibi halkın gönlünü almak adına Çukurova Havalimanı’nın yapımı için sadece tarih vermekle mi yetineceksiniz?” sorusunu yöneltti.

 

Tarih : 8 Temmuz 2020 Çarşamba 14:51

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır Çukurova Havalimanı yapımını Meclis gündemine taşıdı. Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun söz konusu havalimanının açılışı için tarih verdiğini belirten CHP’li Başarır vermiş olduğu yazılı soru önergesinde ; “2013 yılında temeli atılan ve yapımı bir türlü gerçekleştirilmeyen, dönemin ilgili bakanları ve hükümet yetkilileri tarafından sadece seçim yatırımı olarak açılış tarihleri verilen Çukurova Havalimanı için bu kez de yeni Bakan Adil Karaosmanoğlu tarafından 2 yıl içerisinde açılacağı bilgisi verilmiştir” ifadelerine yer verdi.

“5 YILLIK SÜRE İÇİN 26.6 MİLYON EURO ÖDEME YAPILMIŞTIR”

CHP’li Başarır Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaosmanoğlu’na; “Siz de diğer bakanların ve hükümet yetkililerinin yaptığı gibi halkın gönlünü almak adına Çukurova Havalimanı’nın yapımı için sadece tarih vermekle mi yetineceksiniz?” sorusunu yöneltti. CHP’li Ali Mahir Başarır vermiş olduğu önergesinde; “2013 yılında temeli atılan ve yapımı bir türlü gerçekleştirilmeyen, dönemin ilgili bakanları ve hükümet yetkilileri tarafından sadece seçim yatırımı olarak açılış tarihleri verilen Çukurova Havalimanı için bu kez de yeni Bakan Adil Karaosmanoğlu tarafından 2 yıl içerisinde açılacağı bilgisi verilmiştir. Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çukurova Bölgesel Havalimanı için birinci etapta 8 milyon yolcuya hizmet edecek havalimanı terminali projelerini tamamladıklarını ve devamında da 12 milyon yolcuya hizmet edebilecek kapasitede bir havalimanı projelendirdiklerini belirtmiştir. Çukurova Havalimanı için en son geçtiğimiz Mart ayında ihaleye çıkılmış, Nisan ayında ise Bakan Karaismailoğlu tarafından Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin de tavsiyesiyle ihale iptal edilmiştir. Kütahya- Afyonkarahisar arasına yapılan Zafer Havalimanı’nı için yüklenici firmaya garanti yolcu sayısı verilmiş ancak garanti yolcu sayısının yüzde 4’ü havalimanını kullanmış ve devletin kasasından yüklenici firmaya 5 yıllık süre için 26.6 milyon Euro ödeme yapılmıştır” dedi.

“YAPIMI BAŞKA ŞARTLARDA MÜMKÜN DEĞİL MİDİR?”

CHP’li Başarır, Bakan Karaismailoğlu’na şu soruları yöneltti: “Siz de diğer bakanların ve hükümet yetkililerinin yaptığı gibi halkın gönlünü almak adına Çukurova Havalimanı’nın yapımı için sadece tarih vermekle mi yetineceksiniz? Yoksa söz verdiğiniz tarih içerisinde havalimanını hizmete açacak mısınız? Zafer Havalimanı’nın durumu ortadayken yine de yeni ihaleyi garanti yolcu kapsamında mı yapılacaktır? Çukurova Havalimanı’nın yapımı başka şartlarda mümkün değil midir? Mümkünse bu şartlar nelerdir? Çukurova havalimanı için geçtiğimiz Mart ayı içerisinde yapılan ihalenin iptal edilmesindeki gerekçeler nelerdir? Bu ihalenin iptal edilmesinin altında  Limak-Kalyon-Cengiz İnşaat’ın oluşturduğu ortak girişim grubu tarafından kazanılamaması mı yatmaktadır?”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA