MHP’li Şimşek’ten çiftçi borçlarını erteleyin çağrısı


Milliyetçi Hareket Partisi Mersin (MHP) Milletvekili Baki Şimşek, ertelenen çiftçi borçlarının süresinin uzatılması gerektiğinin altını çizerek, “Mahsulünü satmamış, parasını almamış olan çiftçinin borçlarını ödemesi mümkün değildir. Borçlarını ödemesi için çiftçiye verilen süre uzatılmalıdır. Sumalık üzüm taban fiyatları bir an önce açıklanmalıdır” dedi.

 

Tarih : 8 Temmuz 2020 Çarşamba 14:46

Haber Merkezi

Konuyla ilgili TBMM’de konuşan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Çukurova'da bir buçuk aydır üzüm hasadı başlamış, Türkiye'nin ve dünyanın değişik bölgelerine Çukurova'dan üzüm sevkiyatı yapılmaktadır. Fakat, üzüm taban fiyatı henüz açıklanmamıştır. Sumalık üzümle ilgili taban fiyatın bir an önce açıklanmasını ve üreticinin komisyoncuya ezdirilmemesini, ayrıca bu süreç içerisinde de, mahsul sonuna kadar, elektrik ve su fatura ödemelerinin ertelenmesini talep ediyorum. Ziraat Bankası ve Tarım Krediye olan borçlar mayıs-haziran ayları itibarıyla ertelenmiştir. Fakat, temmuz-ağustos aylarındaki borçların da mutlaka ertelenmesi gerekmektedir çünkü çiftçi, mahsulünü satmamış, parasını almamıştır; almadığı bir parayı ödemesi mümkün değildir. Hükûmetimizin; mayıs-haziran aylarıyla ilgili almış olduğu süreyi uzatmasını; temmuz-ağustos aylarını da mutlaka borç erteleme kapsamına almasını talep ediyor, saygılar sunuyorum “ ifadelerini kullandı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA