MEB Genelgesi Anamur’da uygulanamaz!


Pandemi sürecinde eğitim öğretimde uyulması gereken kurallar ve yapılacak düzenlemeleri içeren Milli Eğitim Bakanlığı genelgesinin fiziki şartların yeterli olmaması nedeniyle Anamur’da uygulanamayacağını ifade eden Eğitim İş Anamur Temsilcisi Uğur İnan, Anamur Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 41 okul ve bu okullarda 12 bin 509 öğrenci bulunuyor. İlçemizdeki en büyük dersliğin büyüklüğü 40 metrekare civarındadır. İlçemizde 506 derslik ve 751 öğretmen mevcuttur. Yukarıda açıkladığımız sayılar verilere göre, Sağlık Bakanlığının açıkladığı tedbirlerin uygulanması mevcut şartlarda mümkün değildir” dedi.

 

Tarih : 7 Temmuz 2020 Salı 14:41

Adem GÜNEŞ

Eğitim İş Anamur Temsilciliği, pandemi sürecinde eğitim öğretimde uyulması gereken kurallar ve yapılacak düzenlemeleri içeren Milli Eğitim Bakanlığı genelgesinin fiziki şartların yeterli olmaması nedeniyle Anamur’da uygulanamayacağını belirterek, ilçede ikili öğretime geçilmesi önerisinde bulundu. Sendika adına değerlendirmelerde bulunan  Eğitim İş Anamur Temsilcisi Uğur İnan, “Sağlık Bakanlığı pandemi sürecinde okullarda uyulması gereken kuralları içeren bir genelgeyi yayınladı.  Bu genelge ile okullarda alınması istenilen önemli tedbirler; sınıflarların 4 metrekare ye 1 öğrenci düşecek şekilde düzenlenmesi 2-Velilerden çocuklarının sağlıklı olduğuna dair taahhütname alınması. Öğrencilerin, öğretmenlerin, İdarecilerin ve diğer yardımcı personelin her gün ateş ölçümünün yapılması, öğrenci, Öğretmenlerin ve diğer personelin sürekli maske takması, Hijyen maddelerinin temin edilmesi ve Okulun steril hale getirilmesi” dedi.

“BU DURUM HUKUKEN VE VİCDANEN KABUL EDİLEMEZ”

Anamur Eğitim İş Temsilciliği olarak bu kuralların Anamur ilçesindeki okullarda uygulanabilirliği konusunda yaptıkları araştırmalardan çıkardıkları sonuçları kamuoyu ile paylaşan İnan, “Anamur Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 41 Kurum bulunmaktadır. İlçemizde 12 bin 509 öğrenci bulunmaktadır. İlçemizdeki en büyük dersliğin büyüklüğü 40 metrekare civarındadır. İlçemizde 506 derslik bulunmaktadır. İlçemizde 751 öğretmen mevcuttur. Yukarıda açıkladığımız sayılar verilere göre, Sağlık Bakanlığının açıkladığı tedbirlerin uygulanması mevcut şartlarda mümkün değildir. İlçemizdeki mevcut sınıf sayılarımız 28 öğrenci iken, Sağlık Bakanlığının 4 metrekareye ye 1 öğrenci şartının uygulanması mümkün değildir. Okullarımızı hijyen bakımından istenilen düzeye gelebilmesi için gerekli çalışmayı yapabilecek yardımcı personel sayımız yetersizdir.  Velilerden Taahhütname alınacak olması da bize göre büyük bir sıkıntıdır. Veliye çocuğunun sağlıklı olduğuna dair Taahhütname istemek ilerde oluşabilecek olumsuz durumda sorumluluğu veliye yüklemek anlamına gelir ki bu durum hukuken ve vicdanen kabul edilemez. Taahhütname karşılıklı bir hukuk sözleşmesidir. Öğretmen ve Öğrenci ve diğer personelin maske ihtiyacının günlük olarak karşılanması sürdürülemeyecek olan bir uygulamadır” ifadelerini kullandı.

“GÜNLÜK MASKEYİ NASIL TEMİN EDECEĞİZ?”

Anamur Eğitim- İş olarak çözüm önerilerini de sıralayan İnan, “Anamur ilçemizde Öğrenci, Öğretmen ve diğer personel için günlük olarak en az 30 bin civarında maske gereklidir. Bu sayıda günlük maske temini zor gözükmektedir.  Pandemi sürecinde ikili öğretime geçilmelidir. Derslik sayıları arttırılmalıdır. Pandemi sürecinde laboratuvar gibi eklentiler derslik olarak kullanılmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı ivedilikle ihtiyaca göre öğretmen ataması yapmalıdır. Veli ile yapılacak olan Taahhütnamede veli ve Öğrencilerin hakları korunmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı Yardımcı personel alımı yaparak, Okullarımızı hijyen ve temizlik bakımından uygun hale getirmelidir.  Milli Eğitim Bakanlığı Okullarımızdaki maske ihtiyacını karşılamak için merkezi bütçeden ödenek ayırmalı ve temini için şimdiden gerekli olan çalışmaları yapmalıdır. Anamur Eğitim İŞ Temsilciliği olarak önerilerimizi, Milli Eğitim Bakanlığının ve Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün dikkate almasını temenni eder, taleplerimizin takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA