Hiç vaka görülmeyen Anamur’da korona şoku!


Anamur’da 4 kişilik bir ailede covit19 tespit edilmesi, ilçenin giriş çıkışlarında yapılan ve daha sonra ara verilen kontrolleri de yeniden gündeme getirdi. Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, sosyal medya hesabından çağrıda bulunarak, Covit 19 konusunda vatandaşları uyardı. İYİ Parti Anamur İlçe Başkanı Osman Khvecioğlu da, “İlçemize giriş yapanların evlerinde kalmasının sağlanması hususunda gerekli tedbirleri almalarını, Hemşerilerimizim de bu hususta hassasiyetle hareket etmek suretiyle süreci sağlıklı ve zayiatsız atlatmamıza katkı vermelerini temenni ediyoruz” dedi.

 

Tarih : 30 Haziran 2020 Salı 13:41

Hüseyin KIRKGÖZ

Edinilen bilgilere göre Mersin’in Anamur ilçesinde yaşayan seyyar satıcı M.Ö. bir yakınlarının cenaze törenine katılmak için Gaziantep’e gitti. Gaziantep’te cenaze törenine katılan M.Ö. ve 4 kişilik ailesi Mersin’e döndüğünde korona virüs testi yaptırdı.  Aile fertlerinden birinde korona virüs testinin pozitif çıkması üzerine aile karantinaya alındı. Ailenin temas ettiği 54 kişi ise evlerinde karantinaya alınarak, 14 günlük ev karantinasının ardından test yapılacağı öğrenildi.

MASKESİZ ÇIKMAYIN UYARISI

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, sosyal medya hesabından çağrıda bulunarak, Covit 19 konusunda vatandaşları uyardı. Vatandaşların kurallara uymadığını ifade eden Başkan KIlınç, “Bilim kurulunun bizzat sağlık bakanımızın kendisi tarafından da ifade edildiği gibi salgının bulaşma ve yayılma hızında bir düşüş meydana gelmemiş salgın, neredeyse aynı hızla yayılmakta ve vatandaşlarımızı etkisi altına almaktadır. Bu nedenle vatanlarımızın bu süreçte hiçbir şey olmamış gibi davranmamalı maske, mesafe ve sosyal izolasyon kurallarına mutlaka ama mutlaka uygun davranmalıdır. Buradan Anamur’lu hemşerilerime bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. Çok zorunlu olmadıkça kesinlikle dışarı çıkmamalı sosyal izolasyon ve hijyen kurallarına muhakkak uygun davranmalı ve koruyucu maske kullanmadan dışarı çıkmamalıyız. Salgının bir an önce kontrol altına alınabilmesi ve hayatımızın tümden normalleşebilmesi adına tüm vatandaşlarımızın duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

 “ANAMURLULARI TEHLİKEYE ATMAYIN”

İYİ Parti Anamur İlçe Başkanı Osman Kahvecioğlu ise yazılı bir açıklama yaparak, Anamurluları ve yaz tatili nedeniyle ilçeye gelen tatilcilerin sosyal mesafe ve maske takmaları  konusunda  hassas  olmalarını  isteyerek, “Maalesef İlçemiz Anamur da da 4 kişilik bir ailede korona virüs testi pozitif çıkmıştır. Gaziantep İlinde bir cenazeye katılan ailenin buradan virüsü ilçemize taşıdığı tespit edilmiştir. Bütün hemşerilerimizim daha dikkatli olmalarını, sosyal ve fiziki mesafeye uymalarını, maskelerini takarak sokağa çıkmalarını, suya sabuna dokunmaya ve dezenfektan kullanmaya devam etmelerini,Dolayısıyla kendilerini ve sevdiklerini korona virüs illetinden korumak suretiyle meydana gelebilecek olumsuzluklardan ilçemizi korumaya gayret sarf etmelerini temenni ediyorum . Pandemi sürecinin devam ettiği bu günlerde, Anamur’da yaşayan bütün vatandaşlarımızı tehlikeye atma lüksümüz yoktur. Tekrar uyarıyoruz. Başka illerden ve ilçelerden, ilçemize gelen vatandaşlarımızın, hem kendilerini, hem sevdiklerini ve hem de Anamur halkını tehlikeye atmaması için; İlçemizin yetkililerinden şehir giriş çıkışlarında gerekli kontrollerin yapılmasının ve yaptırılmasının sağlanması, İlçemize giriş yapanların evlerinde kalmasının sağlanması hususunda gerekli tedbirleri almalarını, Hemşerilerimizim de bu hususta hassasiyetle hareket etmek suretiyle süreci sağlıklı ve zayiatsız atlatmamıza katkı vermelerini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA