Bozyazı’da deniz kaplumbağalarının üreme alanları koruma altına alındı


Mersin’in Bozyazı ilçesinde deniz kaplumbağalarının üreme alanları, belediye tarafından koruma altına alındı.

 

Tarih : 25 Haziran 2020 Perşembe 16:03

Bozyazı Belediyesi tarafından yapılan sahil yolu çalışmaları sırasında, işçiler tarafından deniz kaplumbağasının kumsalda açtığı çukura yumurtalarını bıraktığı fark edildi. Durum yetkililere bildirilince sahile giden Bozyazı Belediyesi ekipleri, yuvaları korumaya aldı. İçerisinde yumurta bulunan çukurlar koruma kafesine alınarak, kafeslerin üzerine, 'deniz kaplumbağası yuvasıdır. Lütfen koruyalım' yazısının bulunduğu uyarı levhaları konuldu. Vatandaşlar ise yuvaların yerleri ve daha dikkatli olmaları konusunda uyarılarak bilgilendirildi.

DOĞAL DENGE KORUNMALI

Konuyla ilgili konuşan Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, doğal dengenin korunmasına, ekolojik yaşamın sürdürülebilir kılınmasına önem verdiklerini söyledi. Bozyazı sahillerinde bazı bölgelerin caretta carettaların yumurtlama alanı olduğunu kaydeden Çetinkaya, “Bozyazı sahilinde belirlediğimiz üreme alanlarınlarının tamamını koruma altına aldık. Bilindiği gibi deniz kaplumbağaları sadece yumurta bırakmak için karaya çıkıyor. Bu kaplumbağalar sadece doğdukları yere geri dönerek, o alanı yuvaları olarak kabul ediyorlar. Vatandaşlarımızın koruma altına aldığımız yuvalara dikkat etmeleri ve bizim görmediğimiz yuvaları ise bize bildirmelerini istemekteyiz. Bilindiği gibi nesli tükenme tehdidi ile karşı karşıya olan deniz kaplumbağalarını korumanın ise hepimizin görevi olduğu unutulmamalı” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA