‘Korona’dan Sonra Resim Sergisi’ ilgi gördü


Mersin’in Tarsus ilçesinde sanatçı Mehmet Karaçor, evde kaldığı korona günlerinde çizdiği resimleri görücüye çıkardı. ‘Korona’dan Sonra Resim Sergisi’ adı verdiği eserler yoğun ilgi gördü.

 

Tarih : 22 Haziran 2020 Pazartesi 10:59

Uzun yıllardır resim, fotoğraf, kaligrafi, şiir, grafik işleri yapan 70 yaşındaki Mehmet Karaçor, korona virüsü nedeniyle evden çıkamayınca çareyi balkonunu atölye çevirmiş pandemi süresince toplam 90 günde 100 resim çizdi. Bazı sağlık sorunlarına rağmen renklerin diyarından ayrılmayıp resim yapmaya devam eden Karaçor, Anıt Mahallesi Şehitler Caddesi Polen Apartmanı önünde açtığı sergi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

“SULUBOYA, GUAJ VE AKRİLİK ÇALIŞMALARI YAPARAK 100 ESER OLUŞTURDUM”

Karaçor, “6-7 yıldır Parkinson hastalığı ile mücadele edip yüzde 70-80 yenen birisi olarak korona virüse yenik düşemezdim. Evden çıkamayınca çalışmalarımı balkonunda yapmaya başladı. Evde, kokusu rahatsız etmesin diye, yağlıboyayı bırakıp, bu dönemde suluboya tekniği çalışmalarını ağırlık verdi. Çalışmalarımı yaşadığım apartmanın önünde açmayı uygun gördüm. Bu dönem içerisinde ağırlıklı olarak suluboya, guaj ve akrilik çalışmaları yaparak 100 eser oluşturdum. Sergimde, sadece bu dönemde yaptığım kaligrafi, portre ve manzara turu resimlere ağırlık verdim. Umarım resminden dolayısıyla sanatın bir yerlere gitmesine katkı sağlamışımdır” dedi. (İha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA