MUT’TA ATIK LASTİKLER SANATA DÖNÜŞÜYOR


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sanatı önceleyen yönetim anlayışı, kent merkezinden Mut’a kadar her alanda etkisini gösteriyor. Büyükşehir ekipleri tarafından Özgecan Aslan Barış Meydanı resimlerle kuşatılırken, kent merkezine 180 kilometre uzaklıktaki Mut İlçesi’nde de atık lastiklerden yapılan rengarenk saksılar ve kuğular ilçeyi güzelleştiriyor. Kısa süre içerisinde 350 lastikten yapılan figürler, refüjlerde hem bitkileri koruyor hem de Mutlular’ı daha mutlu ediyor.

 

Tarih : 19 Haziran 2020 Cuma 12:59

Mersin’i kültür ve sanatta Avrupa’nın sayılı kentlerinden birisi yapmayı hedeflediklerini her fırsatta dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yönetim anlayışı, hem kent merkezinde hem de ilçelerde yurttaşlara sanatın en güzel örneklerini sunuyor. Kent merkezindeki Özgecan Aslan Barış Meydanı’nı kadın, çocuk, özgürlük, barış ve Koronavirüs gibi temalardaki resimlerle kuşatan Büyükşehir ekipleri, merkeze 180 kilometre uzaklıktaki Mut İlçesi’nde de araçların atık lastiklerini sanata dönüştürüyor.

BÜYÜKŞEHİR İLE KENT MERKEZİ RENKLENİYOR

Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki 34. Cadde’de kısa süre önce başlattığı grafiti çalışmalarını sahilde de sürdürmüştü. Adnan Menderes sahil şeridindeki Özgecan Aslan Barış Meydanı içerisinde atıl halde duran Cep Sineması’nın çevresini kapatan Büyükşehir, meydanı Özgecan Aslan, kadın, çocuk, özgürlük, barış ve Koronavirüs temalı resimlerle kuşatmıştı. Güven Bozkurt, Orhan Karakaplan ve İbrahim Tokaslan’dan oluşan üç sanatçının günler süren çalışmasıyla sahildeki grilik yerini çeşit çeşit renge bıraktı. Büyükşehir, kent merkezinin yanı sıra merkeze 180 kilometre uzaklıktaki Mut İlçesi’nin refüjlerini de renklendirdi. 62 bin 600 nüfuslu Mut İlçesi’nde “Her Güzel Şeyin Bir Başlangıcı Var” sloganıyla refüjlere bitki eken Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, ilçedeki araçların atık lastiklerini temin ederek, kendi atölyesinde sanata dönüştürüyor. Lastikleri boyayıp rengarenk saksılara ve kuğulara dönüştüren ekipler, kısa süre içerisinde 350 araç lastiğini kentin refüjlerine yerleştirdi. İçerisine bitkiler ekilen saksılar çiçekleri koruma görevi görürken, aynı zamanda vatandaşlara da görsel bir şölen sunuyor.

“İŞE YARAMAYAN, ESKİ LASTİKLERİ TOPLAYIP, DÖNÜŞTÜRDÜK”

Büyükşehir Belediyesi Mut Şube Müdürlüğü personellerinden Ahmet Cumali Kasap, ilçedeki atık lastikleri kendi imkanlarıyla sanata dönüştürdüklerini belirterek, “İşe yaramayan, eski lastikleri toplayıp, dönüştürdük. Çeşitli figürler meydana getirdik. İnsanların yoğun geçiş alanı olan refüjlerde içlerine güller ektik. Bunu aynı zamanda güllerin çiğnememesi için de yaptık. Lastikleri ilçemizdeki lastikçi arkadaşlardan temin ediyoruz. Onlar da sağ olsunlar, Mut için büyük bir katkı sağlıyor” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA