Emlakçılar yetki istiyor!


Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, kamu bankalarının düşük faizli kredilerine rağmen fırsatçıların konut fiyatlarını artırması nedeniyle taleplerin satışa yansımadığına işaret ederek, "Devletin geçmişte olduğu gibi yeniden yetki vermesi halinde evlerin gerçek satış bedellerini belirlemeye hazırız" dedi.

 

Tarih : 19 Haziran 2020 Cuma 12:47

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, kamu bankalarının 1 Haziran’da aldığı ortak kararla, konut kredilerinin sıfır veya birinci el dairelerde yüzde 0,64, ikinci elde ise yüzde 0,74 olduğunu anımsatarak, "Faiz oranlarının düşmesi ile taleplerde bir artış yaşandı. Ancak artan talep oranında satış olmadı. Bunun en büyük nedeni; fırsatçılar. Faizler düşünce dar gelirli vatandaşımız ev hayali kurmaya başladı. Sektör için de uzun süre yaşanan pandemi sonrası önemli bir fırsattı. Ama ne yazık ki hem ev sahibi olmak isteyenler hem de sektör için hayal kırıklığı olduğu. Fırsatçılar her zaman olduğu gibi iş başındaydı. Bir anda konutların fiyatları arttı" dedi.

HAKSIZ KAZANCIN ÖNÜNE GEÇELİM

Madenli, haksız kazancın önüne geçmek için sektör temsilcilerine yetki verilmesini isteyerek, "Emlak sektöründe yaşanan kriz sadece bizleri etkilemiyor. 200'den fazla sektör etkileniyor. İnşaat malzemelerinden, mobilyaya, dekorasyondan halıya pek çok sektörde etkileniyor. İnşaat sektörünün sağladığı istihdam da göz önüne alındığında gayrimenkul zincirin önemli bir halkası. Haksız kazancı ortadan kaldırıp, fırsatçılara fırsat vermemek için devletimizden yetki istiyoruz. Devletin geçmişte olduğu gibi yeniden yetki vermesi halinde evlerin gerçek satış bedellerini belirlemeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA