Toroslar Belediyesi’nden LGS öncesi ’Sınav Kaygısı’ semineri


Toroslar Belediyesi, 20 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girecek öğrencilere yönelik "Sınav Kaygısı" konulu seminerlerine devam ediyor.

 

Tarih : 18 Haziran 2020 Perşembe 14:39

Seminerler, Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi'nin alanında uzman psikologları tarafından online platformda düzenleniyor. Stres ve kaygının oldukça yüksek olduğu LGS öncesinde binlerce öğrenci ve veli heyecanlı bir bekleyiş içinde. Toroslar Belediyesi'nin alanında uzman psikologları da öğrencilerin yanı sıra velileriyle de zoom uygulaması üzerinden görüşerek, kaygıyı ve stresi en aza indirmenin yollarını anlatıyor. Psikologlar, son olarak ilçenin eğitim kurumlarından Osmangazi, Selçuklar, Şehit İbrahim Gır ve Toroslar Ortaokulu öğrencileriyle online platformda bir araya gelerek, sınav kaygısı, doğru nefes alma egzersizleri ve zaman yönetimi teknikleri üzerine seminer verdi.

BAŞKAN YILMAZ, LGS'YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sınava maske ile katılacak öğrencilere sınav öncesinde test çözümlerini maske ile denemelerini ve bugünlerde uyku düzenlerine dikkat etmelerini  de isteyen psikologlar, ebeveynlerin bu süreçte çocuklarına destek olmalarının önemine değindi. Psikologlar ayrıca, kaygının istenmedik bir durum olmadığını belirterek, bir miktar kaygının kişiyi belirli seviyede çalışmaya ve bunun sonucunda başarıya götürebileceğini de kaydettiler. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, LGS sınavına girecek tüm öğrencilere başarılar diledi. Öğrencilerin ve velilerin heyecanını paylaştığını belirten Başkan Yılmaz; "Öğrencilerimizden tek beklentimiz sınavlarına konsantre olmaları" dedi. Başkan Yılmaz, öğrencilerin sınava girecekleri ilçe genelindeki tüm okulları dezenfekte ederek hijyenik hale getirdiklerini de aktararak; "Geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimizin  büyük bir azim ve çabayla hazırlandıkları bu sınavı başarı ile atlatacaklarına yürekten inanıyorum. Tüm öğrencilerimize zihin açıklığı ve başarılar diliyorum" diye konuştu.

 

  

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA