İklim değişikliği, Mersin’i tehdit ediyor


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, İklim değişikliğinin Mersin’deki tarım sektörüne etkisini TBMM gündemine taşıdı. Kılavuz, “İklim değişikliği; insan, doğa, canlı birçok tabiat unsurunu olumsuz etkilemektedir. Tarım sektöründe büyük öneme sahip olan Mersin’de iklim değişikliğinden olumsuz etkilenmiştir” dedi.

 

Tarih : 10 Haziran 2020 Çarşamba 13:27

Küresel İklim Değişikliğinin birçok tabiat unsuruna olumsuz etkisinin altını çizen Kılavuz konuşmasında şunları ifade etti: “Küresel iklim değişikliği; çeşitli nedenlerle atmosfere salınan sera gazının ortalama yüzey sıcaklıklarını artırmasını ve iklimde oluşan değişiklikleri ifade etmektedir. İklim değişikliği; insan, doğa, canlı birçok tabiat unsurunu olumsuz etkilemektedir. Tatlı su kaynaklarının azalması, gıda üretimi koşullarındaki genel değişiklikler, seller, fırtınalar, sıcak dalgaları ve kuraklık gibi doğa olaylarının önünü açmaktadır.”

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ, MERSİN’İ OLUMSUZ ETKİLEMEKTEDİR

Mersin’in de iklim değişikliğinden olumsuz etkilendiğini belirten Kılavuz, bu etkinin en aza indirilmesi için gerekli çalışmanın yapılmasını istedi. Kılavuz, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Türkiye’nin önde gelen tarım kentlerinden biri olan, topraklarının büyük bir kısmı tarım arazisi olarak kullanılan, ülkemizin sebze meyve üretiminin önemli bir kısmını karşılayan Mersinimizde bu iklim değişikliğinden etkilenmiştir. Bu etkinin en aza indirilmesi, tarımsal üretimin ve insan sağlığının korunması adına çalışma yapılması geleceğimiz adına hayati bir meseledir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA