Narenciye üreticilerinin mağduriyeti giderilmeli!


Çöl sıcaklarından dolayı ürün kaybına uğrayan narenciye üreticilerinin mağduriyetinin giderlimesi gerektiğinin altını çizen MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “TARSİM tarım sigortası kapsamına; yağmur, dolu, afet, sel, rüzgar gibi doğal afetleri almasına rağmen sıcak TARSİM in doğal afet kapsamında bulunmamaktadır. Soğuk gibi don gibi sel gibi, sıcakta bir doğal afettir. Özellikle yaşanılan son afette; Çukurova bölgesinin tamamını kapsayan mandalina, portakal, limon gibi narenciye ürünlerinde yüzde elli üzerinde zarar oluşmuştur. Dolayısı ile ihracatta lokomotif görevi gören narenciye üreticisini zor günler beklemektedir” dedi.

 

Tarih : 4 Haziran 2020 Perşembe 13:06

Haber Merkezi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek TBMM’de ortak düzenlenen basın toplantısın da söz aldı. Milletvekili Şimşek ;  düzenlenen basın toplantısında çiftçilerin yaşadığı sorunları gündeme getirerek basın mensupları aracılığıyla;  ülkemizin ve dünyanın değişik ülkelerinde insanların ihtiyacını karşılan bütün çiftçilerimize teşekkür etti.

ÜRETİCİNİN MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ

Şimşek konuşmasının devamında; “TARSİM tarım sigortası kapsamına; yağmur, dolu, afet, sel, rüzgar gibi doğal afetleri almasına rağmen sıcak TARSİM in doğal afet kapsamında bulunmamaktadır. Soğuk gibi don gibi sel gibi, sıcakta bir doğal afettir. Özellikle yaşanılan son afette; Çukurova bölgesinin tamamını kapsayan  mandalina, portakal, limon gibi narenciye ürünlerinde yüzde elli üzerinde zarar oluşmuştur. Dolayısı ile ihracatta lokomotif görevi gören narenciye üreticisini zor günler beklemektedir. Bu bağlamda geçtiğimiz aylarda Maliye Bakanımız ve Tarım Bakanımızın yapmış olduğu çalışmalardan dolayı coronavirüs sebebiyle mayıs ve haziran ayındaki çiftçi borçları ertelenmiştir fakat bu yapılırken özellikle bölgedeki üreticilerin hasat zamanının haziran, temmuz, ağustos gibi aylarda olduğu es geçilmiştir.  Bizim talebimiz; 2020 yılındaki çiftçi borçlarının tamamının faizsiz olarak aralık ayına kadar ertelenmesi , Çukurova’daki çiftçilerimizin ve ülkemizdeki çiftçilerimizin bir nebze olsun rahatlamasıdır. Diğer önemli bir konuda, çiftçilerimizin tapu sorunundan dolayı tarım sigortası yaptıramamasıdır. Miras yoluyla veya hazine arazisi kullanmakta olan çiftçilerimiz bu durumlarla ilgili yasal düzenlemeler yapılmasına rağmen birtakım sıkıntılardan dolayı tarım sigortası yaptıramamaktadır. Özellikle miras yoluyla gelen arazileri ekip diken çiftçilerimizin bu probleminin çözülmesi konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu Kadastro Müdürlüğü ve Tarım Bakanlığı’nın birlikte çalışma yaparak tapu güncellemesini, Türkiye’nin gündemine alıp  bu problemlerinin kökten çözülmesi için yasal bir çalışma yapılmasını talep etmekteyiz. Bu pandemi süreci içerisinde üreten, ülkemizin ve dünyanın değişik ülkelerindeki insanların ihtiyaçlarını karşılayan çiftçilerimize buradan teşekkür ediyor, saygılarımı sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA