İŞKUR KAVGASI BÜYÜYOR


İŞKUR İl Müdürlüğü’nün yeni kiraladığı bina CHP ile AK Parti’yi karşı karşıya getirdi. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın, AK Parti Mersin İl binasının sahibiyle İŞKUR’un kiraladığı yeni binanın sahibinin aynı olmasını iddia etmesinin ardından, İŞKUR’un piyasa koşullarının üzerinde yüksek bedelle yaklaşık 50 bin TL gibi bir bedelle kiralamasının altında AK Parti İl binasının 3 yıldır ödenmeyen bina kirasının yattığını açıklaması AK Parti’yi kızdırdı. CHP’li Ali Mahir Başarır’ın bu şok iddiasının ardından AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, yazılı bir açıklamayla iddiaları yalanlayarak, Başarır hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

Tarih : 3 Haziran 2020 Çarşamba 14:13

Hüseyin KIRKGÖZ

İŞKUR Mersin İl Müdürlüğü’nün yeni kiraladığı 5 katlı bina Mersin’de gündem olmaya devam ediyor. İŞKUR’un binayı yüksek bedelle kiraladığı iddialarının ardından CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın konuyu Meclis gündemine taşımasıyla ortalık bir anda karıştı. CHP’li Başarır, AK Parti Mersin İl binasının sahibiyle İŞKUR’un kiraladığı yeni binanın sahibinin aynı olmasını iddia etmesinin ardından, İŞKUR’un piyasa koşullarının üzerinde yüksek bedelle yaklaşık 50 bin TL gibi bir bedelle kiralamasının altında AK Parti İl binasının 3 yıldır ödenmeyen bina kirasının yattığını açıklaması Mersin’e bomba gibi düştü.

CHP’Lİ BAŞARIR’IN İDDİALARI AK PARTİ’Yİ KIZDIRDI

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemi ile verdiği önergesinde “Mersin AK Parti İl Başkanlığı binası ile Mersin İŞKUR İl Müdürlüğü’nün kiraladığı yeni binanın sahibi aynı kişi, ya da aynı şirket midir? Aynı kişi ya da şirket ise yukarıda yazılı olan iddiaların doğru olup olmadığı araştırılmış mıdır? Araştırılmış  ise sonuçları ne olmuştur? Araştırılmamış ise gerekçeleri nelerdir? Mersin İŞKUR İl Müdürlüğü yeni binayı aylık kaç TL’ye kiralamıştır? Ülke ekonomimizin çöküntüde olduğu ve yaşanılan Covid-19 virüsü nedeniyle de iyice dip yaptığı bu süreçte, Mersin’de kamuya ait birçok bina varken, İŞKUR İl Müdürlüğü’nün piyasa şartlarına göre yüksek bir bedelle yeni bina kiralaması ne derecede doğru bir tutumdur? Covid-19 virüsü nedeniyle vatandaşlardan bağış toplanıldığı bir süreçte, böylesine bir israftan kaçınmak için yeni binanın kiralanmasından vazgeçilerek en uygun durumdaki boş olan bir kamu binasının İŞKUR İl Müdürlüğü yapılmasını düşünüyor musunuz? Hangi acil ihtiyaçtan dolayı Mersin İŞKUR’a yeni bina kiralanması yoluna gidilmiştir?” sorularını yöneltmişti.

AK PARTİ, CHP’Lİ BAŞARIR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

CHP’li Ali Mahir Başarır’ın iddialarnın ardından AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, yazılı bir açıklamayla Başarır’ı yalanlayarak, Başarır hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti. Başarır’ın iddialarının gerçeği yansıtmadığını öne süren Ercik,  “Son günlerde bazı gazetelerde ve sosyal medyada İŞKUR hizmet binasının kirasını ve AK Parti Mersin İl Başkanlığı binasının kirasını ilişkilendiren gerçek dışı haberler paylaşılmaktadır. Bu konuyla ilgili CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın da sosyal medyada paylaştığı  "Yeni İŞKUR binasına AK Parti İl Başkanlığı binasının üç yıllık ödenmemiş kirası da dahil mi? " diye paylaşımda bulunmuştur. Yalanlar ve iftiralarla kurumlar üzerinden çamur siyaseti yaparak siyasi rant elde edemezsiniz. Eğer bu konuda samimi olsaydınız; mülkiyet sahibinin avukatı olan CHP Mersin Milletvekili Sayın Alpay Antmen’e sorup gerçekleri ögrenebilirdiniz. Ama sizin doğrularla işiniz olmadığından çamur at izi kalsın siyaseti güttüğünüzden dolayı sizleri şiddetle kınıyoruz. Biz AK Parti Mersin İl Teşkilatı olarak sizin hakkınızda suç duyurusunda bulunduk.Siz ispatlayamayacağınız için belgeleriyle biz ispatlayacağız. Seçilmiş bir Milletvekili olarak ortaya atığınız bu asılsız iddiayı ispatlamaya davet ediyoruz. İspatlamazsanız müfterisiniz” dedi.

CHP’Lİ ANTMEN: “HAD BİLDİRECEĞİNİZE DEKONTLARI GÖSTERİN”

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik’in CHP’li Başarır hakkındaki iddialarına sert sözlerle tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “Mersin İş Kur İl Müdürlüğü tarafından kiralanan bina ile ilgili olarak günler önce basın yayın organlarında haberler çıkmış ve bunun üzerine CHP Mersin Milletvekilimiz Ali Mahir Başarır Anayasal hak , görev ve yetkisi ile konu hakkında ilgili Bakanlığa bir soru önergesi vermiştir. Milletvekilimiz , yol arkadaşım Ali Mahir Başarır’ın soru önergesi üzerine AKP Mersin İl Başkanı Cesim Ercik bir basın açıklaması yapmış ve hiç de hoş olmayan bir şekilde milletvekilimize had bildirmeye tevessül etmiştir. Konunun tarafımla ilgili olan kısmına gelince AKP İl Başkanı’nın “ mülkiyet sahibinin avukatı olan CHP Mersin Milletvekili Sayın Alpay Antmen’e sorup gerçekleri öğrenebilirdiniz”.diyerek aklı sıra milletvekilimiz Ali Mahir Başarır’a ayar vermeye kalkışmasıdır. Elbette ki değerli milletvekilimiz Ali Mahir Başarır, AKP İl Başkanı’nın nezaketten yoksun , etiğe aykırı beyanlarına kendi açısından cevap verecektir. Ancak Sayın Ercik Avukatlık ruhsatına sahip bir hukukçu olup , eylem ve söylemlerinde bir hukukçu gibi davranmasını beklerdik. Soru önergesi vermenin milletvekillerinin görevi olduğunu , milletvekillerinin millet adına iktidarı denetleme görevini yapmakla mükellef olduklarını ve yarası olanın gocunacağını bir hukukçu kimliği ile Avukat da olan AKP İl Başkanı bilir diye düşünürdük. Sayın AKP İl Başkanı bir hukukçu olarak bilir ki işyeri kira paraları sadece banka kanalı ödenir ve her iki tarafça Vergi Dairesi’ne beyan edilir. Yani çıkıp  şahsıma atıf yaparak çalışkan cesur ve onurlu Milletvekili yol arkadaşım Ali Mahir Başarır’a had bildirmeye kalkacağınıza banka ödeme dekontlarınızı gösterirdiniz olup biterdi… Şaşırdık mı? Hayır. Klasik AKP işte” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA