Kirası İŞKUR üzerinden mi ödeniyor?


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin İŞKUR İl Müdürlüğü’nün kiraladığı 5 katlı yeni bina ile AK Parti Mersin İl Başkanlığı Binası’nın aynı kişiye ait olduğu ve bu yolla AKP İl Binası’nın 3 yıldır ödenmeyen kirasının kapatıldığı iddialarını Meclis Gündemine taşıdı. İŞKUR’un yeni kiraladığı binanın sahibinin aynı olması doğru ise bu durumun çok da masumane bir tarafı olmadığını belirten CHP’li Başarır, “Ortaya atılan iddiaların kesinlikle araştırılıp, her şeyin tüm şeffaflığı ile açığa çıkarılması gerekmektedir” dedi.

 

Tarih : 2 Haziran 2020 Salı 14:32

Haber Merkezi

CHP’li Başarır, iddiaların oldukça vahim olduğunu ve her şeyden önce Covid-19 virüsü nedeniyle iyice dip yapan ülke ekonomimiz bu haldeyken ve özellikle de Mersin’de kamuya ait birçok atıl bina bulunurken İŞKUR İl Müdürlüğü’nün piyasa şartlarına göre yüksek bir bedelle yeni bina kiralaması çok yanlış bir tutumdur sözlerini dile getirdi. AK Parti Mersin İl Başkanlığı Binası ile İŞKUR’un yeni kiraladığı binanın sahibinin aynı olması doğru ise bu durumun çok da masumane bir tarafı olmadığını belirten CHP’li Başarır, “Ortaya atılan iddiaların kesinlikle araştırılıp, her şeyin tüm şeffaflığı ile açığa çıkarılması gerekmektedir” dedi.

İŞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜ YENİ BİNAYI AYLIK KAÇ TL’YE KİRALAMIŞTIR?

 CHP’li Başarır, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemi ile verdiği önergesinde; “Mersin’de atıl durumda olan birçok kamu binası olmasına rağmen, Mersin İŞKUR İl Müdürlüğü’nün yüksek bedelle 5 katlı yeni bina kiralaması haberleri basına yansımıştır. İŞKUR İl Müdürlüğü’nün kiraladığı yeni bina ile Mersin AKP İl Başkanlığı binasının sahibinin ayni kişi olduğu; AK Parti İl başkanlığına ait bina kirasının 3 yıldır ödenmediği ve buna karşılık aynı kişiye ait 5 katlı binanın İŞKUR İl Müdürlüğü’nce piyasa koşullarının üzerinde yüksek bedelle yaklaşık 50 bin TL karşılığında kiralatıldığı iddiaları kamuoyunda sıkça konuşulmaya başlanmıştır. Konuya ilişkin olarak; daha önce AK Parti Toroslar İlçe Başkanlığı için aday olduğu öğrenilen Mevlüt Kurt isimli bir vatandaşın, sosyal medya hesabından “İhaleciler, FETÖ'den farkınız yok” şeklinde bir paylaşımda bulunduğu ve buna karşılık AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik ile AK Parti İl Genel Sekreteri Kenan Peker’in Mevlüt Kurt hakkında şikâyetçi olduğu bilgileri de basında yer almıştır” açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi; Mersin AK Parti İl Başkanlığı binası ile Mersin İŞKUR İl Müdürlüğü’nün kiraladığı yeni binanın sahibi aynı kişi, ya da aynı şirket midir? Aynı kişi ya da şirket ise yukarıda yazılı olan iddiaların doğru olup olmadığı araştırılmış mıdır? Araştırılmış  ise sonuçları ne olmuştur? Araştırılmamış ise gerekçeleri nelerdir? Mersin İŞKUR İl Müdürlüğü yeni binayı aylık kaç TL’ye kiralamıştır? Ülke ekonomimizin çöküntüde olduğu ve yaşanılan Covid-19 virüsü nedeniyle de iyice dip yaptığı bu süreçte, Mersin’de kamuya ait birçok bina varken, İŞKUR İl Müdürlüğü’nün piyasa şartlarına göre yüksek bir bedelle yeni bina kiralaması ne derecede doğru bir tutumdur? Covid-19 virüsü nedeniyle vatandaşlardan bağış toplanıldığı bir süreçte, böylesine bir israftan kaçınmak için yeni binanın kiralanmasından vazgeçilerek en uygun durumdaki boş olan bir kamu binasının İŞKUR İl Müdürlüğü yapılmasını düşünüyor musunuz? Hangi acil ihtiyaçtan dolayı Mersin İŞKUR’a yeni bina kiralanması yoluna gidilmiştir?”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA