Erken seçim için bir neden yok!


Erken seçim tartışmalarına tepki gösteren Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş, “Ülkemizdeki erken seçim tartışmaları gereksiz bir tartışmadır. Erken seçime gitmemizi gerektiren hiçbir durum yoktur. Erken seçim tartışmalarıyla vakit harcamamalıyız. Korona süreci sonrası yapacaklarımızla ilgili plan ve programlar yapmalıyız. Muhalefet partileri erken seçim tartışmalarını bırakıp yeni dünyada ülkemizi en iyi yere getirmenin derdine düşmelidirler” dedi.

 

Tarih : 1 Haziran 2020 Pazartesi 18:01

Haber Merkez

Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş, gazetemize korona virüsün ardından başlayan normalleşme süreci, erken seçim tartışmaları ve PİKTES öğretmenleriyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

ÜLKEMİZ VE DÜNYAYI ETKİSİ ALTINA ALAN COVİD-19 VİRÜSÜNDE TÜM DÜNYA’DA OLDUĞU GİBİ ÜLKEMİZDE DE NORMALLEŞME SÜRECİ 1 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR. BİZE BU SÜRECİ DEĞERLENDİREBİLİR MİSİNİZ?

Covid-19 süreci Dünya’da sosyal, siyasal ve ekonomik olarak birçok değişikliğe yol açmıştır. Süper güç dediğimiz ülkeler çaresiz kalmış ve büyük bir tıkanıklık yaşamışlardır. Çok şükür ülkemiz korona virüsle mücadelede iyi bir sınav vermiştir. Sağlık alanında zamanında yapılan yatırımların meyvesini bu süreçte hepimiz gördük. Avrupa ülkelerinde yaşlılar ölüme terk edilirken ülkemizde ilk olarak yaşlıların hayatını korumaya alan 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı alındı. Burada üzerinde durmamız gereken nokta medeniyetimizin insanlık için ne kadar değerli olduğu yönündedir. Sağlık bakanlığımızın bünyesinde kurulan bilim kurulunun süreçle ilgili fikirleri ve bu fikirler sonucunda alınan yasaklara toplumumuz hiçbir itirazda bulunmadan en iyi şekilde uymuştur. Bugün de normalleşme adımlarına en iyi şekilde uyacağız. Kurallara uyduğumuzda normalleşmenin daha hızlı olup korona öncesi hayatlarımıza kısa sürede kavuşacağız. Normalleşme kararları ülkemize hayırlı olsun.İnşallah yarın ilk işim sabah sıcak simit alıp en yakın kahvede o samimi muhabbet eşliğinde simitle beraber sıcak çayımı içmek olacak.

KORONA SONRASI BİZLERİ YENİ BİR DÜNYA MI BEKLİYOR?

Korona sonrası dünya üzerindeki mevcut dengelerde önemli değişiklikler olacaktır.Bu sürece hazırlıklı olmalıyız.Teknolojinin üst seviyede kullanılacağı bir döneme girdik.Bu dönemde yerli ve milli teknolojimizi üretmede önemli adımlar atılıyor.Bu adımları hep birlikte desteklemeliyiz.Dünya’da büyük önem arz eden kuruluşlar (AB,Dünya Sağlık Örgütü vb.) bu süreçte sınıfta kaldılar.Bu yapılanmalarda büyük kırılmalar meydana gelecektir.Bunun yerine yeni yapılanmalara gidilecektir.Ülkemiz süreci yönetmedeki başarısıyla Dünya’da süper güç olma noktasında önemli bir yere sahip olmuştur.Birçok ülke bizden yardım talep ettiği gibi süreci yönetmedeki başarımızı takdir etmiştir.ABD vatandaşları süper güçlerinin yalnızca vahşet saçan bir devlet olduğunu net birşekilde gördüler.ABD şuanda cayır cayır yanmaktadır.Irkçılığın,insanlık dışı tavırların sürdüğü ABD’de hiçbirşey eskisi gibi olmayacak.Dünya’da hiçbirşey eskisi gibi olmayacak.

ERKEN SEÇİM TARTILMALARIYLA İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZ NELERDİR?

Ülkemizdeki erken seçim tartışmaları gereksiz bir tartışmadır. Erken seçime gitmemizi gerektiren hiçbir durum yoktur. Erken seçim tartışmalarıyla vakit harcamamalıyız. Korona süreci sonrası yapacaklarımızla ilgili plan ve programlar yapmalıyız. Muhalefet partileri erken seçim tartışmalarını bırakıp yeni dünyada ülkemizi en iyi yere getirmenin derdine düşmelidirler.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN SİZE PIKTES ÖĞRETMENLERİYLE İLGİLİ YOĞUN BİRŞEKİLDE SESLERİNİ DUYURMANIZ NOKTASINDA TALEP GELİYORPIKTES ÖĞRETMENLERİ KİMDİR? BU KONUDA YAPTIĞINIZ ÇALIŞMALAR NELERDİR?

(PIKTES) Öğretmenleri Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesidir. Bu kapsamda beş farklı branştan Öğretmen ülkemizdeki Suriyeli çocuklara Türkçe öğretiyor. Bu proje yakın zamanda bitiyor. Bu arkadaşlarımızın talebi kadro almaktır. Bizde bu konuda onlara destek olmaya çalışacağız. Bütün platformlarda haklı taleplerini dillendirip oluşturacağımız komisyonla gerekli mercilere bu konuyu ileteceğiz. Arkadaşlarımız sabırlı ve rahat olsunlar. Çünkü sabrın sonu selamettir.

 SON OLARAK NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Koronavirüs ne kadar küçücük bir mikrop olsa da bize büyük dersler verdi. Bugüne kadarki telaşımızın ne kadar yersiz olduğunu göstermiştir. Hepimizi evlere hapis etmiş en sevdiklerimizden bile uzaklaştırmıştır. Korona virüsü hepimizi ayırt etmeden topyekün vurmuştur. Bundan sonra birlik ve beraberliğimize daha fazla sahip çıkmalıyız. Hep birlikte kardeşçe ülkemizin hedeflerine ulaşmasında elimizi taşın altına koymalıyız.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA