REHAVETE KAPILMAYIN!


Türkiye bugün itibariyle normale döndü ama uzmanlar, vatandaşlara kalabalık ortamlardan uzak durma çağrısında bulundu. AVM başta olmak üzere kapalı ortamlardan uzak durulması gerektiğinin altını çizen Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, “Covid19 hala ciddi bir tehlikedir ve özellikle AVM gibi kapalı mekanlardan uzak durulmalı, maske, dezenfektan kullanımı, el hijyeni ve fiziksel mesafe gibi temel önlemlerden asla vazgeçilmemelidir. Mersin Valiliği’ne ve Sağlık Müdürlüğü’ne bir kez daha çağrı yapıyoruz; Bizimle iletişime geçin, bugüne dek yeterince yapılmamış olan pandemi yönetimini bundan sonra birlikte yapalım, vaka sayılarını ve bilgilerini kişisel bilgileri koruyarak bizimle paylaşın, bilgiler şeffaf olsun” dedi.

 

Tarih : 1 Haziran 2020 Pazartesi 14:27

Haber Merkezi

Mersin Tabip Odası, Pandemide son durum ile ilgili basın açıklaması yaptı. Virüsle ilgili Mersin’de şeffaf bir süreç yürütülmediğini iddia eden Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, “ Covid19 pandemisinin şehrimizde nasıl bir seyir izlediğine dair şaşırtıcı bilgiler ve haberler almaya devam ediyoruz. 15 Mayıs tarihine değin resmi olarak 248 vaka ve sekiz ölüm olayı bildirilmiş olmasına karşın 27 Mayıs tarihinde kaynağı belli olmayan bir şekilde yayınlanan bir haberde Mersin'de ölen insan sayısının 25 olduğu açıklandı. 31 Mayıs tarihli yerel gazetelerde de İstanbul'dan gelen misafirler nedeniyle gerek sivil vatandaşlarımızda gerekse de sağlık çalışanlarında fazla sayıda pozitif vaka olduğu, covid şüphesi ile hastanelere başvurularda ciddi artışlar meydana geldiği belirtilmektedir. Biz Mersin Tabip Odası olarak pandemi sürecinin yeterince bilimsel yönetilmediğini, yapılmaya çalışılan şeyin daha çok algı yönetimi olduğunu anlatmaya çalışmıştık. Özellikle henüz vaka sayılarında yeterli bir azalma sağlanmadan AVM'ler, ibadet yerleri gibi kapalı alanların açılmasının çok sakıncalı olduğunu, futbol karşılaşmalarının seyircisiz başlatılmasının halkımızı şifreli yayınları kapalı alanlarda izlemeye zorlayacağını, başta İstanbul olmak üzere üç büyük şehirde giriş çıkışların serbest bırakılmasının vaka yoğunluğunu tüm ülkeye yayacağını, bu anlamda da alınan tedbirlerin bilimsel ve sağlıkla ilgisinden ziyade ekonomik olduğunu vurgulamaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI KORUNMALI”

“Aslında tüm bu sıkıntıların ana kaynağının bilgi aktarımında yeterli şeffaflık olmamasından kaynaklandığını hepimiz biliyoruz. Türkiye'deki hekimlerin tek birliği olan TTB ve Mersin'deki tüm hekimlerin tek meslek örgütü olan Mersin Tabip Odası olarak Çin'de, ABD'de, Rusya'daki vakaların demografik bilgilerine kolayca sahip olmamıza karşın, Türkiye'de ve Mersin'deki vakaların sayısına dahi ulaşma şansımız olmamaktadır” diyen Antmen, açıklamasına şöyle devam etti: “Bu nedenle pandemide öncelikli korunması gereken sağlık çalışanları ve hekimlere yönelik yeterince önlem alınmasının önüne geçilmektedir. Bu durum aslında bugüne değin Türkiye'de ölen 23 hekim ve toplam 42 sağlık çalışanının nasıl bir ihmal ile karşı karşıya olduğunun çok somut bir göstergesidir. Bugüne değin sağlık çalışanlarına yönelik yeterli tedbirleri alamayan, kişisel koruyucu donanımların dağıtılmasında ve sağlık çalışanlarına ulaşmasında yeterince başarılı olamayan sağlık bakanlığı özellikle birinci basamağa yönelik hala hiçbir önlem almadığı gibi birinci basamağın iş yükünü arttıran pek çok uygulamayı da hayata geçirmeye başlamıştır. Ayrıca son alınan kararlarla 1 Haziran itibari ile her şey normale dönmüş gibi birinci basamakta hasta kabülleri başlamıştır. Birinci basamağın öncelikli görevi koruyucu hekimliktir.  Gebe, lohusa, bebek, çocuk izlemleri ile bu gruba yapılacak aşıma işlemleri için fiziki şartların sağlanması gerekmektedir.”

“MERSİN VALİLİĞİ BİZİMLE İLETİŞİME GEÇSİN”

AVM başta olmak üzere kapalı ortamlardan uzak durulması gerektiğinin altını çizen Antmen, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Mersin Tabip Odası olarak halkımızın şunu bilmesini istiyoruz ki, Covid19 hala ciddi bir tehlikedir ve özellikle AVM gibi kapalı mekanlardan uzak durulmalı, maske, dezenfektan kullanımı, el hijyeni ve fiziksel mesafe gibi temel önlemlerden asla vazgeçilmemelidir. Mersin Valiliği'ne ve Sağlık Müdürlüğü'ne bir kez daha çağrı yapıyoruz; Bizimle iletişime geçin, bugüne dek yeterince yapılmamış olan pandemi yönetimini bundan sonra birlikte yapalım, vaka sayılarını ve bilgilerini kişisel bilgileri koruyarak bizimle paylaşın, bilgiler şeffaf olsun. Sağlık Bakanlığına ve Cumhurbaşkanına da seslenmek istiyoruz; Bugüne dek ölen 42 sağlık çalışanı göz önünde bulundurularak Covid19 nedeniyle ölen sağlık çalışanlarını meslek hastalığı ve iş kazası olarak değerlendirilmesi için gerekli hukuki düzenlemeleri bir an önce yapın. Başta meslektaşımız Dr. Erdinç Şahin olmak üzere, covid19 tedavisi almış, kliniği ve epidemiyolojisi covid19 olan ancak testi negatif çıktığı için covid19 tanısı almadan defnedilen pek çok arkadaşımıza gerekli özeni gösterin ve çocuklarının, ailelerinin mağduriyetlerini giderin. Taleplerimiz halkın sağlık hakkı ve hekimlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik taleplerdir. Biz bugüne değin bu taleplerin takipçisi olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA