Belediyelerde vezneler bu hafta sonu açık olacak


Mersin’in merkez ilçeleri Toroslar, Mezitli, Akdeniz ve Yenişehir Belediyeleri, emlak vergisi, ÇTV ve ilan, reklam vergilerinin ilk taksitini yatırmak isteyen mükellefler için belediye veznelerini bu hafta sonu açık tutacak.

 

Tarih : 29 Mayıs 2020 Cuma 13:35

Haber Merkezi

Toroslar Belediyesinden yapılan açıklamada, emlak ve iş yerlerine ait çevre temizlik ile ilan, reklam vergilerinin 2020 yılı ilk taksit ödemelerinin 1 Haziran 2020 Pazartesi günü sona ereceği belirtilerek, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları ve vergilerini rahatlıkla ödeyebilmeleri için tahsilat veznelerinin 30 Mayıs Cumartesi ve 31 Mayıs Pazar günü 09.00-16.00 saatleri arasında hizmet vereceği bildirildi. Açıklamaya göre, mükellefler, vergi ödemelerini belediye hizmet binasındaki veznelerden nakit veya kredi kartıyla yapabilecekleri gibi Toroslar Belediyesinin internet adresinde bulunan e-belediye sistemi üzerinden üye olma zorunluluğu olmadan T.C. kimlik numarasını girerek online olarak da gerçekleştirebilecek.

BAŞKAN YILMAZ'DAN MÜKELLEFLERE YOĞUNLUK UYARISI

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, vatandaşların vergi ödemeleri konusunda mağduriyet yaşamalarını istemediklerini, bu nedenle veznelerin hafta sonu açık olacağını söyledi. Covid-19'a karşı belediye veznelerinde her türlü önlemin alındığını belirten Başkan Yılmaz, "Veznelerde yoğunluk oluşmaması için 1 Haziran 2020 Pazartesi günü son bulacak emlak, ÇTV ve ilan, reklam vergileri için tahsilat veznelerimizi bu hafta sonu açık bulunduracağız. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, ödemelerini zamanında yapmaları ve sosyal mesafe kuralına dikkat etmeleridir" dedi.

YENİŞEHİR BELEDİYESİNDE VEZNELER HAFTA SONU AÇIK

Yenişehir Belediyesinde de ‘Emlak, Çevre Temizlik ile İlan ve Reklam Vergisi’ ödemeleri için vezneler bu hafta sonunda açık tutulacak. Emlak, Çevre Temizlik ile İlan ve Reklam Vergileri’nin 2020 yılı birinci taksit ödemeleri için son tarihi 31 Mayıs Pazar günü. Yenişehir Belediyesi vatandaşların ödemelerde sıkıntı yaşamamaları ve mağdur olmamaları için tüm tedbirlerini aldı. Yenişehir Belediyesinin resmi web sitesi www.yenisehir.bel.tr adresinden de yapılabilen bu ödemeleri veznelerden yapmak isteyen mükellefler hafta sonu 08.30 ve 16.30 saatleri arasında belediye ana hizmet binasında yer alan veznelere başvurabilecek. Hafta içi ödeme imkânı bulamayan vatandaşlar hafta sonu hizmetine devam edecek veznelerden ödemelerini kolaylıkla yapabilecek. Vatandaşlar veznelerden nakit veya kredi kartı ile ödemelerini yapabiliyor. Yenişehir Belediyesi ayrıca vatandaşlara Halk Bankasına ait kredi kartıyla 4 taksit olarak vergi borcu ödeme imkânı sağlıyor. Öte yandan vergiler için son ödeme tarihinin Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle 1 Haziran’da da veznelerden tahsilâtlar devam edecek.

AKDENİZ BELEDİYESİ VEZNELERİ HAFTA SONU AÇIK

Akdeniz Belediyesi, emlak, çevre temizlik ve ilan-reklam vergilerinin ilk taksitini ödemek isteyen vatandaşların mağduriyet yaşamaması için hafta sonunda merkez binada bulunan veznelerini açık tutacak. Emlak, çevre temizlik ile ilan-reklam vergilerinin ilk taksitini ödeme tarihi, 1 Haziran 2020 Pazartesi günü sona eriyor. Akdeniz Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, söz konusu vergilerini ödemek isteyen mükelleflerin mağduriyet yaşamaması ve veznelerde yoğunluk oluşmaması için 30 Mayıs Cumartesi ila 31 Mayıs Pazar günleri, 09:30-15:30 saatleri arasında merkez bina veznelerini açık tutacak. Kent merkezine uzak mahallelerde yaşayan vatandaşların, söz konusu vergilerini kolaylıkla ödeyebilmeleri için Huzurkent’te bulunan vezne de hafta sonu açık olacak. Mükelleflerin iş ve işlemlerinin en kısa sürede ve kolaylıkla çözülmesi için ayrıca personel de görevlendirilecek ve gelen vatandaşlara yardımcı olunacak. Vergi mükellefi vatandaşlar, söz konusu vergilerini, veznelere nakit ve kredi kartı ile ödeyebilecekleri gibi, (http://e-belediye.akdeniz.bel.tr) internet adresi üzerinden de kayıt olmaya gerek kalmadan ödemelerini yapabilecek. Vatandaşların, Vakıfbank ve Yapı Kredi bankalarına ait kredi kartlarıyla vergi borçlarını 3 taksit halinde yapmaları da mümkün olacak. Bu tarihten sonra yapılacak vergi ödemeleri, yasa gereği gecikme zammı ile birlikte tahsil ediliyor. Vergi mükelleflerinin, gecikme zammı ile karşı karşıya kalmaması için çevre temizlik, emlak ve ilan-reklam vergilerinin ilk taksit ödemelerini belirtilen tarihler içerisinde yapması gerekiyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA