AKOB’A SAHİP ÇIKIN!


Akdeniz Opera ve Bale Kulübü’nün zor günler geçirdiğini ifade eden Kulüp Başkanı Fazıl Tütüner, “AKOB’un yaşamını sürdürmesi, varlıkları kentimize kazanç olan değerli sanatseverlerin, duyarlı Mersinlilerin destek olmasına katkıda bulunmasına bağlıdır. Dostlarımızı, sanatseverleri, şirketlerimizi kurumlarımızı; bugüne değin işbirliği gerçekleştirdiğimiz kişi ve kurumları AKOB’u desteklemeye çağırıyoruz. AKOB’a üye olmaya, üye kazandırmaya, bağışta bulunmaya ve 10 yıldır yayınlanmakla önemli bir başarıyı işaret eden AKOB Kültür ve Sanat Dergimizi desteklemeye, reklam vermeye davet ediyoruz” dedi.

 

Tarih : 28 Mayıs 2020 Perşembe 13:17

Adem GÜNEŞ

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü (AKOB) Başkanı H. Fazıl Tütüner, Mersinlileri AKOB’a sahip çıkmaya davet etti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tütüner, “Sanat ve kültür, insanlığı uzun geçmişinde birleştirmiş, iyileştirmiş, mutlu etmiştir.  Kültürel hayata üreterek, izleyerek katılmak, insanı dar, tekdüze sıkıntılı ortamından kurtarabilir; onu mutlu,  yaratıcı;  yaşamaktan zevk alan insana dönüştürebilir; insanı yeni ufuklara taşıyabilir. Zor zamanlarında sanat insanın gücünü ve direncini arttırabilir. 2020 yılının ilk yarısında dünyada Corona Virüsü Salgını ortaya çıkmış, binlerce can almıştır. Yaşamlarımızı, bugüne değin uyguladığımız, bir araya gelerek, üreterek, paylaşarak gerçekleştirdiğimiz yaşam tarzımızı, uygarlığımızı tehdit etmeye başlamıştır” dedi.

“YENİ MODELLER DÜŞÜNÜLMELİ”

Önümüzdeki dönemde, corona virüsün kontrol altında tutulması için, insanların bir araya gelişlerinin daha denetimli ve daha temkinli yaşanacağının altını çizen AKOB Başkanı Tütüner, “Corona, insanlığa, sınırlı, izole yaşamı içeren bir dönemi zorlayacaktır. Amacı, insanları bir araya getirmek, yetenekleri ortaya çıkarmak, hayatı renklendirmek olan kültür sanat faaliyetleri zor döneme girmiştir. Yeni dönemde, sosyal ve kültürel yakınlaşmalarımızda yeni önlemler olacaktır. İnsanlar birbirine yaklaşmakta çekinecekler, birbirinden virüs kapma endişesi yaşayacaklardır. Ülkeleri, sınırlarını dahi kapatmaya zorlayan yeni süreçte, kültür – sanat ve yaratıcılık kültürlerarası iletişime ve etkileşime katkı veremeyecektir.  İnsan ve toplumlar içe kapanma, yalnızlaşma, bunalma yaşayabilecektir. Coronalı yeni dönemde insanları sağlık risklerine sokmayacak, fakat birlikte olabilecekleri, birlikte üretim yapabilecekleri veya kültürel, sanatsal etkinlikleri birlikte izleyebilecekleri yeni modeller düşünülmeli ve uygulamaya konmalıdır” ifadelerini kullandı.

“FAALİYETLERİMİZİ ANCAK DESTEKLERLE SÜRDÜREBİLİRİZ”

AKOB yönetimi olarak bu yönde çalışmalarının, yeni model arayışlarının internet üzerinden sürdürdükleri toplantılarla devam ettiğini kaydeden Tütüner, “İnsanları bir araya getiren,  esin ve umut kaynağı olan kültürel hayat,  sanat üretimi,  kültür kurumları fonlarla desteklenmelidir. Var olan destekleyici fonlar büyütülmelidir. Sınırlı kaynaklar nedeniyle kırılgan yapıya sahip kültür sanat alanı, merkezi yönetimler, yerel yönetimler, özel sektör, sivil toplum örgütleri ve bireysel bağışçılar işbirliği içine girmelidir. İnsanlarımızı besleyen, şifa veren, kalkınmayı ve gelişmeyi hızlandıran, mutluluğu arttıran kültürel, sanatsal çalışmalar izlenmeli, desteklenmelidir. Kültürel ve sanatsal çalışmalar yapılacak mekânlar, salonlar yaratılmalı ve sanat topluluklarına, sanat derneklerine tahsis edilmelidir. Otuz bir yılı aşan süre Mersin’de, aksatmadan sürdürülen gönüllü, özverili kültür sanat faaliyetlerinin, sivil toplum örgütlerinin ayırdına varılmalıdır. Sanat, yaşamı ve umudu güçlendiren en temel direnişlerdendir. Zorlu dönemlerde sanatın birleştirici, paylaşımcı ve şifa verici gücüne daha çok sarılmak ve sahip çıkmak gerekir. Birleştiriciliğe, işbirliklerine sanat ve kültür gönüllüleri olarak sahip çıkıyoruz. Ancak çalışmalarımız toplumuzun sorumluluk yüklenmesi ve desteklemesiyle sürdürülebilir. Akdeniz Opera ve Bale Kulübü (AKOB) aksatmadan sanatsal, kültürel etkinlikler düzenliyor. Günden güne genişleyen üye tabanı ile sanatı sürekli destekleyen AKOB, altyapısını güçlendiriyor. Mersinimizin önemli kurumu AKOB’un, uzun gelecekte varlığını sürdürmesini, ulusal ve uluslar arası düzeydeki ilişkilerini daha da genişletmesini amaç edindik. İnsanlarımızın hayatlarında sanata yer vermelerinin gerekli, anlamlı, yararlı olduğu bilincinin hem genç nesillerde hem yetişkinlerde kökleşmesi için çalışıyoruz. Sanatçılarımızı başka ülkelere temsiller ve eğitimler için göndererek,  sanatçılarımızın yurtdışına açılmalarına, uluslararası etkileşimin artmasına katkıda bulunuyoruz. Ülkelerin sanatçılarını ağırlıyor; eğitimler, kurslar düzenliyoruz. Diplomatik misyonlara kentimizi tanıtıyoruz. Yeni bağlantılar kuruyoruz. Becerileri, yetenekleri ortaya çıkartıyoruz. Dergiler, kitaplar yayımlıyoruz. Kültür, sanat, bilim kurumları kurulmasını teşvik ediyoruz. İşbirliklerine giriyoruz. Kentimizdeki sanat, müzik, kültür devinimini ülkemize duyuran, ses getirerek Mersin’in çekiciliğini yükselten, kentimizin önde gelen kültür kurumlarından AKOB, birçok sanat ve kültür kurumu gibi corona virüs salgını nedeniyle faaliyetlerini durdurmuş, 4. AKOB Ulusal Öğrenci Oda Müziği Yarışması dahil, planlanmış etkinliklerini askıya almıştır” diye konuştu.

“MERSİNLİLERİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”

AKOB’un yaşamını sürdürmesi, varlıkları kente kazanç olan değerli sanatseverlerin, duyarlı Mersinlilerin destek olmasına katkıda bulunmasına bağlı olduğunu vurgulayan AKOB Başkanı Tütüner, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Dostlarımızı, sanatseverleri, şirketlerimizi kurumlarımızı; bugüne değin işbirliği gerçekleştirdiğimiz kişi ve kurumları AKOB’u desteklemeye çağırıyoruz. AKOB’a üye olmaya, üye kazandırmaya, bağışta bulunmaya ve 10 yıldır yayınlanmakla önemli bir başarıyı işaret eden AKOB Kültür ve Sanat Dergimizi desteklemeye, reklam vermeye davet ediyoruz. Bizimle güç birliği yapınız, yaşamlar daha da renklenecektir. Toplumumuza yaptığımız katkılara yakından tanık olacaksınız. Ürettiğimiz güzelliklerin, değerlerin, kurumların parçası olmak, size yararlı olmanın coşkusunu, huzurunu tattıracaktır. Kadın erkek, yaşlı genç, sanatçı sanatsever, amatör profesyonel, bilim insanı esnaf birlikte çalışıyoruz. Özveride, gönüllülükte, güzel gelecek düşlerinde buluşuyoruz. Bugüne değin birçok ilki başlatmanın, birçok topluluğun, kurumun hayat bulmasına verdiğimiz katkının övüncünü, coşkusunu yaşıyoruz.  Ektiğimizi biçmek, çok ekmek, çok biçmek istiyoruz. Yapmak, üretmek, aydınlanmak, aydınlatmak istiyoruz. Sağlıklı, çoksesli, işleyen demokrasiyi; sanatın ve kültürün katkısıyla geliştirmek istiyoruz.   Hep birlikte güzel, uygar, barışık, mutlu Mersin’i ayağa kaldıralım. Değerlere sahip çıkalım. Şansları değerlendirelim. Yolumuza devam edelim. Ülkemizin, dünyanın sanatçılarını kentimize taşıyalım. Sanatçılarımızı, sanat elçilerimizi başka ülkelere gönderelim. Sanat öğrencilerinin eğitimine, kültür ve sanat kurumlarımızın güçlenmesine katkıda bulunalım. Güzel ve anlamlı olsun yaşamlarımız.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA