Aşırı sıcaklar narenciyeyi vurdu


Afrika’dan gelen sıcak hava dalgası tüm yurtta etkisini hissettirirken Akdeniz Bölgesinde termometreler 40 derecenin üstünü gösterdi. Son 75 yılın en sıcak mayıs ayı mevsim normallerine döndü ancak aşırı sıcakların neden olduğu olumsuzluklar kendini göstermeye başladı. CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, aşırı sıcaklar nedeniyle narenciye ürünlerindeki yanıkları ve kayıpları gündeme getirdi.

 

Tarih : 24 Mayıs 2020 Pazar 12:43

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Cengiz Gökçel, Mersin’deki bir narenciye bahçesinde gerçekleştirdiği video kaydıyla geçtiğimiz hafta tüm yurtta etkili olan Afrika sıcaklarının neden olduğu olumsuzlukları gözler önüne serdi. Bahçesi zarar gören çiftçilere geçmiş olsun dileklerini sunan CHP’li Gökçel, narenciyenin meyve oluşumu döneminde meydana gelen felaketin daldaki ürünlerin kuruyup sararmasına ve rekoltede büyük kayıplara neden olduğunu belirtti.

DESTEK ŞART

Çiftçilerin bankalara olan borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi gerektiğini savunan Gökçel, “çiftçilerimizin hem geçmiş yıllarda banka borçları var, hem bu yıl bu ürünleri tekrar besleyip büyütüp pazarlara ulaştırabilmesi için çiftçilerimizin maddi kaynağa ihtiyacı var.” dedi. Çiftçinin üretimde kalması için acilen borç erteleme ve yeni destekleme yapılması gerektiğini savunan CHP’li Vekil,  “Burada öncelikle yapılması gereken Ziraat Bankası’na ve Kooperatiflere olan çiftçi borçlarının bu yıl ödenmesi gerekenlerin hepsinin faizsiz olarak ertelenmesidir. Aynı zamanda çiftçilerimize yeni desteklerin mutlaka, özellikle zarar gören narenciye çiftçisini de kapsayacak şekilde verilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA