Toroslar Belediyesinin ödüllü şiir yarışması sonuçlandı


Toroslar Belediyesinin, korona virüs sürecinde evden çıkamayan çocuklar için düzenlediği "Evde şiirini oku, Türkiye’yi oku çocuk" başlıklı serbest temalı şiir yarışması sonuçlandı.

 

Tarih : 22 Mayıs 2020 Cuma 13:14

Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle dışarı çıkma kısıtlaması getirilen çocukların evlerinde aktivite yapabilmelerine katkıda bulunmak amacıyla Toroslar Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmaya 7-15 yaş aralığındaki 480 çocuk katıldı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 100’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen ödüllü şiir yarışması, Türkiye genelinde yoğun ilgi gördü. Çocuklar, yazdıkları ya da severek okudukları şiirlerini telefon veya video kamerası ile yatay olarak çekip, Toroslar Belediyesinin whatsapp hattına göndererek yarışmaya katıldı. Her çocuk bir eserle yarışmaya katılırken, jüri heyetinin değerlendirmesi sonucu dereceye girenler belirlendi. Jüri, yarışma ödüllerini ilk üçte sınırlı bırakmadı. Çocuklardan gelen birbirinden güzel videoların değerlendirmesinde zorlanan jüri üyeleri, 2'inciliği iki yarışmacıya, 3'üncülüğü ise üç yarışmacıya vererek çocukların yüzünü güldürdü.

"GÖNDERİLEN HER ŞİİR GÖNLÜMÜZDE BİRİNCİ"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, yarışmaya katılan tüm çocukları tebrik ederek, dereceye girenlere başarılarının devamını diledi. Başkan Yılmaz, “Geleceğimiz, çocuklarımıza emanettir. Korona virüs salgını sürecinde uzaktan eğitimle öğrenimlerine evlerinde devam eden öğrencilerimizin vakitlerini verimli bir şekilde değerlendirmelerini sağlamak amacıyla bir şiir yarışması düzenledik. Çocuklarımız, en sevdikleri şiiri okuyup çekerek biz gönderdiler. Jüri üyelerimiz de çocuklarımızın birbirinden güzel videolarını değerlendirirken bir hayli zorlandılar. Bütün çocuklarımız bizler için kıymetli ve değerli. Gönderilen her şiir gönlümüzde birinci. Yarışmaya katılan tüm çocuklarımıza teşekkür ederiz. Çocuklarımız, geleceğimiz, umudumuz ve güvencemizdir” dedi. Dereceye girenler, Mersin Toroslar Belediyesi resmi sosyal medya hesaplarından ilan edilirken, yarışmada birinciye notebook, ikinciye tablet, üçüncüye ise kulaklık ödülü ve plaket verilecek. Tüm katılımcılara kargo ile teşekkür belgesi de gönderilecek. Yarışmada, Tarsus Kazım Taşkın İlkokulundan Alper Tarık Aksoy birinci olurken, Toroslar Düğdüören Kaşlı İlkokulundan Eren Toprak Akbaş ile Akdeniz Cengiz Topel Ortaokulundan Cevdet Erdem ikinciliği, Toroslar Musalı Veli Haşim Çiftçi İlkokulundan Birsen Kuru, Akdeniz Karacailyas İlkokulundan Egemen Berge ve Toroslar 700. Yıl Ortaokulundan Ahmet Mert Arıkan da üçüncülüğü paylaştılar. Toroslar Çukurova İlkokulundan Miran Yüreli, Melisa Yüreli ve Yiğit Yüreli ise Jüri Özel Onur Ödülüne layık görüldü.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA