Aşhanede yemekler türkülerle pişiriliyor


Mersin Büyükşehir Belediyesinin Tarsus ilçesinde hizmete açtığı aşhanede çalışanlar, pişirdikleri yemeklere sevgilerini katıyor. Yemekler, çalışanların söylediği şarkılar ve türkülerle özenle pişirilerek, korona virüs salgını nedeniyle evlerinden çıkmalarına kısıtlama getirilen 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor.

 

Tarih : 11 Mayıs 2020 Pazartesi 13:22

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi, korona virüs salgını nedeniyle evlerinden çıkmalarına kısıtlama getirilen 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile kronik rahatsızlıkları olan ve Kriz Merkezine talepte bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcacık yemeklerini ulaştırmayı sürdürüyor. Mersin merkezin yanı sıra geçtiğimiz günlerde Tarsus’ta da hizmete açılan aşhanede her gün değişik yemekler pişiriliyor.

SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Berdan İçmesuyu Arıtma Tesisi yanında bulunan ve Berdan Konukevi yerleşkesi içerisinde yer alan yemekhane, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde “Bizimkisi Bir Aş Hikayesi” hizmetiyle Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi ekipleri tarafından kullanılıyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı Tarsus Gençlik Kampı personelinin de destek verdiği çalışmalar kapsamında yemekler sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hazırlanmaya başlanıyor. Her gün değişik yemeklerin çıktığı aşhanede çalışmaları takip eden Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, yemeklerin hazırlanmasına veya paketlenmesine bizzat katılarak destek oluyor. Aşhanede çalışan Büyükşehir Belediyesi personeli ise işlerini şevk ve azimle yerine getiriyor. Ocaklarda pişen yemekleri paketlerken hep birlikte şarkılar ve türküler söyleyen çalışanlar, zorlu süreçte ihtiyaç sahibi vatandaşların sofralarına sıcak yemek ulaştırabilmenin mutluluğunu yaşıyor. Aşhanede hijyenik koşullarda hazırlanan sıcak yemekler, Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Tarsus’un dört bir tarafında bulunan dar gelirli vatandaşlara ücretsiz ulaştırılıyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA