Avukatlara da kredi verilsin!


CHP Mersin Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Ali Mahir Başarır, Covid-19 virüsü nedeniyle uzun süredir dava alamayan ve gelecek olan adli tatil sebebiyle de uzun bir süre daha dava alması mümkün olmayan avukatlara kredi verilmesi gerektiğini söyledi.

 

Tarih : 8 Mayıs 2020 Cuma 14:22

Haber Merkezi

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Covid-19 virüsü, ülkemizi ve dünyamızı sarsmış, binlerce insan yaşamını yitirmiştir. Ortalığı kasıp kavuran salgın hastalık, beraberinde ekonomik sıkıntılar getirmiş ve birçok meslek sahibi insanlar yaşamlarını idame ettirmede zorluk yaşar hale gelmiştir. Serbest meslek sahibi olan avukatlarımız da bu süreçten olumsuz etkilenmiştir. Covid-19 virüsü nedeniyle davalar ertelenmiş ve önümüzdeki adli tatil sebebiyle de avukatlarımız uzun bir süre daha dava alamayacak duruma gelmişlerdir. Böyle bir ortamda, değerli meslektaşlarımın yaşadıkları ekonomik sıkıntılar hepimizi derinden üzmektedir” ifadelerini kullandı.

“AVUKATLARA VERİLEN KREDİ BATMAZ”

Bu süreçte esnaf ve iş adamlarına tanınan kredi imkânları gibi yargının temel unsuru ve adaletin temsilcisi olan avukatlara da aynı imkânların sağlanmasının çok doğru bir yaklaşım olacağını kaydeden Başarır, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hazine ya da TBB(Türkiye Barolar Birliği) garantörlüğünde, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile ortak bir çalışma yürütülerek 100.000 TL’ye kadar düşük faizli kredi imkânı sağlanması ve 6 ay sonra ödemelerin başlaması avukatlarımızın yaşamlarını daha kolay hale getirecektir. Avukatlarımız, meslekleri gereği de saygın ve güvenilir kişilerdir. Avukatlarımıza verilecek kredi, geri dönmeme riski en düşük kredidir. Keza avukatlar borç ödemediği durumda taraflarına gelen aciz vesikası nedeniyle mesleklerini yasal olarak yürütemezler. Bu nedenle avukatlarımıza verilecek kredi en güvenilir kredidir. Adaletin sağlanması için canla başla çalışan avukatlarımızı, geçmiş oldukları bu dar boğazdan kurtarmak ve bir nebze olsun rahatlatmak için söz konusu banka kredisinin sağlanması, aileleri ile birlikte huzurlu yaşamalarına da katkı sunacaktır.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA