Doğru el hijyeni uygulayan hemşirelere sertifika verildi


Mersin Üniversitesinde (MEÜ) Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 5 Mayıs El Hijyeni Günü kapsamında, korona virüsle (Covid-19) mücadelenin en önünde yer alan hemşire ve ebelerden doğru el hijyenini uygulayanlara sertifika verilirken, Tıp Fakültesi Hastanesinin tüm birimlerinde de cep el antiseptiği dağıtıldı.

 

Tarih : 7 Mayıs 2020 Perşembe 13:23

MEÜ’den yapılan açıklamaya göre, Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülden Ersöz, 2020 yılının DSÖ tarafından hemşire Florence Nightingale’in doğumunun 200. yılı olması dolayısıyla ‘Hemşire ve Ebeler Yılı’ olarak ilan edildiğini ve 5 Mayıs El Hijyeni Gününün asıl öznesinin hemşireler ve ebeler olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Ersöz “Bu yılki temayla şu anda dünya genelinde pandemiye neden olan Covid-19'un yanı sıra hastanelerde ve özellikle yoğun bakımlarda yatan hastaların hayatını tehdit eden dirençli mikroorganizmalarla mücadeleyi hep birlikte kazanabilmemiz için hemşire ve ebelerin desteği vurgulanmaktadır” dedi.

HASTANEDE ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Bu yılki tema kapsamında MEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Meltem Nass Duce, Hemşirelik Hizmetleri Koordinatörlüğü, Enfeksiyon Kontrol Komitesi Eğitim Hemşiresi ile birlikte hastanedeki tüm birimlerde cep el antiseptikleri dağıtıldı. Ayrıca doğru el hijyenini uygulayan hemşire ve ebelere sertifika verildi. Etkinliğin ardından DSÖ tarafından 5 Mayıs El Hijyeni Günü kapsamında hazırlanan şarkının Türkçesi söylendi.

“PROJEYE 130’DAN FAZLA ÜLKE DESTEK VERDİ”

Prof. Dr. Gülden Ersöz, DSÖ “El Hijyeni ile Daha Güvenli Bakım” programı kapsamında 2005'ten bu yana dünyada sağlık hizmetleriyle ilişkili enfeksiyonların önlenmesi için el hijyeni standart uygulamasının yaygınlaştığını belirtti. 130’dan fazla ülkenin destek verdiği projeye 17 binden fazla sağlık tesisi veya hastanenin el hijyenini iyileştirmeyi taahhüt ederek katıldığın vurgulayan Ersöz, “Bu kampanya ile 10 milyondan fazla sağlık çalışanı, daha kaliteli sağlık hizmeti verebilmek ve sıfır enfeksiyon hedefine ulaşabilmek için hızlı adımlarla ilerlemektedir” diye konuştu. Prof. Dr. Gülden Ersöz, önümüzdeki 10 yıl için farkındalığı daha fazla teşvik etmek ve tehlikeli mikroorganizmaların insan hayatına vereceği zararları önlemek adına bu eylemlerin devam etmesi gerektiğini söyledi. Ersöz, bu yılki sloganların “Doğru zamanda doğru teknikle el hijyeni”, “Hemşireler: Temiz ve güvenli bakım sizin ellerinizle başlar”, “Ebeler: Temiz elleriniz anneler ve bebekler için her şeyi yapar” şeklinde belirlendiğini ifade etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA