Hekimlerden plazma çağrısı


Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Uğuz ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Kutta Çelik, korona virüs (Covid-19) tedavisi görerek iyileşenlerin, diğer hastalara şifa olmak için Kızılay’a plazma bağışında bulunmaları çağrısı yaptılar.

 

Tarih : 4 Mayıs 2020 Pazartesi 15:56

Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Uğuz ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Kutta Çelik, Covid-19 süreci ile ilgili açıklamalarda bulundular. Uzman hekimler, korona virüs salgınından korunmak için önlemlere özellikle dikkat edilmesini isteyerek, “Sosyal mesafelerin korunması, sokağa maskesiz çıkılmaması, kişisel hijyen kurallarına riayet edilmesi, el hijyeni, sağlıklı beslenme, iyi bir uyku düzeni, kalabalık alanlardan uzak durulması özellikle dikkat edilmesi gereken konular. Bu konularda önlemlere özenle devam edelim” dediler.

“PLAZMA BAĞIŞI BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Uğuz, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamalar ve vaka paylaşım raporlarına göre, sürecin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü ve bu şekilde devam ederse mayıs-haziran aylarında salgının azalma yönünde ivme kazanacağını belirtti. Virüsü atlatan hastaların plazma bağışında bulunmaları çağrısı yapan Uğuz, “Covid teşhisi kesin olarak konulan ve iyileşen hastaların, taburcu edildikten 14 gün sonra diğer hastalara şifa olmak amacıyla Bakanlığımızın belirlediği kurallara uygun olarak Kızılay’a gönüllü olarak plazma bağışında bulunmaları büyük önem arz ediyor” ifadelerini kullandı. Mersin’in, Türkiye ortalamasına göre süreci yoğun geçirmediğini vurgulayan Uzm. Dr. Uğuz ve Uzm. Dr. Çelik, Mersin’in bilinç düzeyi yüksek bir şehir olması, mevsim ve hava şartları, beslenme özellikleri, özellikle C vitamini içeren besin tüketimi ile yaşam tarzının süreci olumlu olarak tetikleyen faktörler olduğunu kaydettiler. Hastanede, enfeksiyon Kontrol önlemlerinin en üst seviyede uygulandığını belirten uzman hekimler, “Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, çalışan hiçbir sağlık personeli korona virüs hastalığına yakalanmamıştır. Testi pozitif çıkan hastalarımızın tedavi süreçleri başarılı bir şekilde yönetilmekte, şifa ile taburcu olmaları sağlanmaktadır” dediler.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA