DR. ERDİNÇ ŞAHİN NEDEN ÖLDÜ?


CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, korona tedavisi gördüğü sırada hayatını kaybeden Dr. Erdinç Şahin’in ölümünü Meclis gündemine taşıdı. Verdiği soru önergesiyle PCR testi negatif çıkan ancak bilgisayarlı tomografisi ve klinik bulguları Covid-19 olan Dr. Şahin’in ölümünün ardından yaşananları Sağlık Bakanı’na soran CHP’li Gökçel, “cenazenin otopsi için apar topar İstanbul’a sevk edilmesi iktidarın korona virüsü nedeniyle ölümleri örtbas ettiğine dair şüpheleri artırmıştır” dedi.

 

Tarih : 24 Nisan 2020 Cuma 16:23

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Silifke’de Aile Hekimi olarak görev yapan Dr. Erdinç Şahin’in korona virüsü tedavisi görürken hayatını kaybetmesinin ardından cenazesinin otopsi gerekçesiyle İstanbul’a gönderilmesinin kuşkuları artırdığını söyledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, üniversite ve şehir hastanesi olmasına rağmen otopsinin Mersin’de yapılmamasının gerekçesini soran Gökçel, “Ölüm sebebinin korona olup olmadığını anlamak için mevtanın İstanbul’a gönderilmesi dışında bir yöntem yok muydu?” dedi.

TEST NEGATİF AMA BULGULAR POZİTİF

Korona virüsü tedavisi görürken hayatını kaybeden Dr. Erdinç Şahin’in PCR testinin iki kere negatif çıkmasına rağmen tüm klinik bulgularının ve bilgisayarlı tomografi sonucunun Covid-19 olduğunu belirten CHP’li Gökçel, “Ancak Dr. Şahin’in ölüm raporunda ölüm şekli “Bulaşıcı Hastalık – doğal ölüm” olarak işaretlenmiş, ölüm nedeni kısmında ise “Viral Pnömoni” yazılmıştır.” ifadelerini kullandı. Meslektaşları tarafından risk grubunda bulunmadığı, herhangi bir kalp veya solunum sistemi hastalığı taşımadığı belirtilen Dr. Erdinç Şahin’in ölümü ve ardından gelişen olayların kuşkuları artırdığına dikkat çeken Gökçel, Türk Tabipleri Birliğinin dikkat çektiği şekilde tanıda ve ölüm nedeni belirlenmesinde Covid-19 ya da şüpheli Covid-19 yazılmamasını eleştirdi.

GÖKÇEL’İN ÖNERGESİ

“Mersin ili Silifke ilçesinde görevli Aile Hekimi Dr. Erdinç Şahin 23 Nisan 2020 Perşembe günü hayatını kaybetmiştir. PCR testinin iki kere negatif çıktığı ancak bilgisayarlı tomografisi ve kliniğinin Covid-19 ile uyumlu olduğu bildirilen hekime uygulanan tedavi de Covid-19 tedavisi olmuştur. Ancak Dr. Şahin’in ölüm raporunda ölüm şekli “Bulaşıcı Hastalık – doğal ölüm” olarak işaretlenmiş, ölüm nedeni kısmında ise “Viral Pnömoni” yazılmıştır. Risk grubunda bulunmadığı, herhangi bir kalp veya solunum sistemi hastalığı taşımadığı bilinen Dr. Erdinç Şahin’in Covid-19 tedavisi uygulanırken hayatını kaybetmesi, ardından cenazesinin otopsi için apar topar İstanbul’a sevk edilmesi iktidarınızın korona virüsü nedeniyle ölümleri örtbas ettiğine dair şüpheleri artırmış ve cevaplanması gereken sorular meydana çıkmıştır. Dr. Erdinç Şahin’in cenazesinin otopsi gerekçe gösterilerek apar topar İstanbul’a gönderilmesinin sebebi nedir? Üniversite ve şehir hastanesi olmasına rağmen otopsinin Mersin’de yapılmamasının gerekçesi nedir? Covid-19 algoritmasına göre tedavisi ve ilaç temini Bakanlığınız tarafından yapılan, Dr. Erdinç Şahin’in ölüm sebebi nedir? Yayınladığınız 23 Nisan 2020 tarihli korona virüs tablosunda hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Dr. Erdinç Şahin dâhil midir? PCR test sonucu negatif olduğu halde bulguları Covid-19 olan ve buna göre tedavi gören kaç vatandaşımız hayatını kaybetmiştir? Bu kişiler günlük korona virüsü tablosuna dâhil edilmişler midir? Her gün açıkladığınız korona virüs tablosuna, PCR test sonucu negatif çıkmasına karşın bulguları Covid-19 olan ve yoğun bakımda olan hastaları dâhil etmekte misiniz? Test sonucu negatif çıkmasına karşın Covid-19 tedavisi gören kaç vatandaşımız vardır? 10 Aralık 2019’dan bu yana, ülkemizde “Viral Pnömoni” nedeniyle hayatını kaybeden kaç kişi bulunmaktadır? Bu kişilerin kaçına PCR testi uygulanmış, kaçının test sonucu pozitif çıkmıştır? Yıllar ve aylar ayrı ayrı belirtilmek üzere, son 10 yılda Ocak-Şubat-Mart-Nisan aylarında “Viral Pnömoni” nedeniyle kaç kişi hayatını kaybetmiştir?”

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA