MHP’li Kılavuz, "Üreticilerimizin emeklerini heba etmeyelim"


MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, “Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’ye limon üreticileri adına çağrıda bulunarak, “Üreticilerimizin emeklerini heba etmeyelim, bu zor günde desteğimizden mahrum bırakmayalım ve çiftçimizin sessiz çığlığına duyarsız kalmayalım” dedi.

 

Tarih : 22 Nisan 2020 Çarşamba 13:49

Konuyla ilgili bir açıklama yapan MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, “Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’ye limon üreticileri adına çağrıda bulunarak, “Milli ekonominin temelinin tarım olduğu gerçeğinin farkında olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Türkiyenin gerçek sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür.” diyerek çok önemli bir noktaya değinmiştir. Çiftçilerimiz ülkemizin gerçek sahipleri; tarım ise ekonomimizin en güçlü dayanağıdır. Bu gerçekten hareketle üreticilerimize sahip çıkmalı, tarımı kaderine terketmemeli, ülkemizin gerçek zenginliği olan tarım ürünlerine gereken hassasiyeti göstermeliyiz. Unutulmamalıdır ki vatanın sağlam temeli tarım politikalarımızın güçlü oluşuyla ilişkilidir” ifadelerini kullandı.

“ÇİFTÇİ ZORDA”

“Mersin bugün ülkemizin en önemli tarım havzalarının başında gelmekte; sebze ve meyve üretimiyle tarım ambarı özelliğini kendinde barındırmaktadır. Narenciye ürünlerinden, üzüme; muzdan çileğe birçok tarımsal ürün Mersinimizde yetişmekte ve hem yurtiçi hem de yurtdışına ulaştırılmaktadır. Mersinimizin bu tarımsal canlılığı ülke ve bölge ekonomisine de oldukça büyük katkılar sunmaktadır.  Fakat bugün Mersin tarımı, Mersinli çiftçilerimiz ve özellikle limon üreticilerimiz çok ciddi ve büyük sorunlarla karşı karşıya kalmıştır” diyen Kılavuz, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Korona virüs salgını sebebiyle ihracata getirilen kısıtlamalar üreticilerimizin limonlarının ellerinde kalmasına sebebiyet vermiş, depolarda kalan limonlar çürümeye terkedilmiştir. Çiftçimizin el emeği, göz nuru, alın teri olan limonların elde kalması büyük bir mağduriyet yaratmış, ekonomik ve sosyal sorunların yaşanmasına sebebiyet vermiş, ticari anlamda ülkemize ve tüketicilere birçok olumsuz etkisi olmuştur. Tarım Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ve Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’a çağrımızdır: “İnsan sağlığını, ülkemizin, üreticilerimiz ve tüketicilerimizin menfaatlerini göz önünde bulundurarak limonda ihracat yasağı sebebiyle yaşanan sorunun giderilmesine yönelik çalışma yapılmasını, bakanlıklar tarafından özel bir uygulamanın yürürlüğe konulmasını ve yaşanan mağduriyetin tez elden giderilmesini talep ediyoruz. Çiftçimiz; bu zor günlerin aşılmasını ve hükümetimizden gelecek müjdeli haberleri beklemektedir.  Üreticilerimizin emeklerini heba etmeyelim, bu zor günde desteğimizden mahrum bırakmayalım ve çiftçimizin sessiz çığlığına duyarsız kalmayalım. Ülke ekonomimizin dinamosu olan ve Mersinimizin en önemli ekonomik etkinliğinin başında gelen tarımın ve tarımsal üretimi gerçekleştiren üreticilerimizin yanında olacak ve sorunlarını daima dile getireceğiz.

 

Paylaş :
Etiketler :  MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA