Yasak AK Partili belediyelere işlemiyor mu?


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediyenin salgın çalışmalarıyla ilgili sözleri hakkında, " Biz de genelgeye bağlı kalarak, halka ücretsiz ekmek dağıtamayacağımızı duyurduk. Ancak, genelgeye rağmen ücretsiz ekmek dağıtımını gerçekleştiren, üstelik bunu ulusal bir haber kanalında canlı yayına katılarak açıklayan AK Partili Akdeniz Belediyesi olmuştur. Görülmektedir ki bize yasak olan, AK Partili bir belediye için serbest bırakılmış ve hizmet olarak sunulmuştur" dedi.

 

Tarih : 22 Nisan 2020 Çarşamba 13:34

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, korona virüsü (Covid-19) salgınına yönelik CHP’li belediye çalışmalarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bakanlıkları, valiliği hiçe sayarak kendi başlarına yardım toplamaya, ekmek dağıtmaya, hastane kurmaya benzeri işler yapmaya kalkışıyorlar. Bu tür faaliyetlerin amacı halka hizmet vermek değil şov yapmaktır. Bu tür teşebbüsler geçmişte FETÖ ve PKK gibi örgütler tarafından da denenmiştir” sözlerine yanıt verdi. Yazılı açıklama yapan Vahap Seçer, belediyelerin organizasyon kabiliyeti ve imkanlar açısından yerelde en önemli kurumlar olduğunu belirtti.

GENELGEYE RAĞMEN AK PARTİLİ BELEDİYE EKMEK DAĞITTI

Korona virüsü salgınıyla ilgili çalışmaları Mersin İl Pandemi Koordinasyon Kurulu ile iletişim halinde yaptıklarını aktaran Seçer, “Kaldı ki bu süreç içerisinde idareden, bizim çalışmalarımıza yönelik herhangi bir uyumsuzluk ya da kuralları ihlal ettiğimize ilişkin uyarı olmamıştır. Bilakis bu süreç, Mersin’le ilgili açıklanan pandemi tablolarında görüleceği gibi son derece iyi yönetilmiştir” ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanlığının sokağa çıkama yasağı genelgesine uyduklarını belirten Seçer, şöyle devam etti: Genelgede, ticari ekmek satış ve dağıtımları dışındaki ücretsiz ekmek dağıtımı, sadece Vefa Sosyal Destek Birimleri’ne verilmiştir. Bunun bir diğer anlamı ise hiçbir belediyenin ücretsiz ekmek dağıtımı yapamayacağıdır. Biz de genelgeye bağlı kalarak, halka ücretsiz ekmek dağıtamayacağımızı duyurduk. Ancak, genelgeye rağmen ücretsiz ekmek dağıtımını gerçekleştiren, üstelik bunu ulusal bir haber kanalında canlı yayına katılarak açıklayan AK Partili Akdeniz Belediyesi olmuştur. Görülmektedir ki bize yasak olan, AK Partili bir belediye için serbest bırakılmış ve hizmet olarak sunulmuştur.

“HER HİZMETİ ÖRGÜTLERLE İLİŞKİLENDİRMEK KABUL EDİLEMEZ”

Anlaşıldığı üzere, Sayın Cumhurbaşkanı Mersin’de olan bitenler hakkında yanlış bilgilendirilmektedir. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, bu süreçte diğer kurumlarla uyum içerisinde hizmetlerimize devam edeceğiz. Yaptığımız hizmetlerin şov olarak değerlendirilmesi bizleri üzmüştür. Sayın Cumhurbaşkanı’nın “şov” olarak değerlendirdiği süreç, aslında bizlerin bin bir zorlukla halkımız için verdiği hizmet mücadelesinden başka bir şey değildir. Vatandaşlarımızın bu sıkıntılı süreci aşması için gösterdiğimiz samimi katkı ve çalışmalar bundan sonra da devam edecektir. Belediyemizin her koşulda bütün olumsuzluklara rağmen verdiği hizmeti, yaptığı her uygulamayı FETÖ ve PKK gibi örgütlerle ilişkilendirmek kabul edilemez. Her fırsatta millet iradesine vurgu yapan Sayın Cumhurbaşkanı’nın milletin oylarıyla seçilmiş belediye başkanları için böyle bir ifade kullanması ise asla kabul edilemez. Bizlerin vatan ve millet sevgisi sorgulanamayacağı gibi, ülkemiz için gece gündüz demeden fedakarca çalışanların emeği de yok sayılamaz. Öyle görülüyor ki, salgın süreci önemli tahribatlar yaratacağı gibi, daha sonraki dönemlere de yansımaları hem ekonomik hem de sosyal açıdan olumsuz olacaktır. Şimdi bu olumsuzluklarla mücadele etme zamanıdır. Gün, enerjimizi siyasi polemiklere değil, hizmete harcama günüdür.

ERDOĞAN: “BU TEŞEBBÜSLERİ GEÇMİŞTE FETÖ VE PKK DA DENEDİ”

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün bakanlar kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, CHP’li belediyelerin salgın ilgili çalışmalarının amacının “şov yapmak” olduğunu söyledi. Erdoğan, “Maalesef CHP’nin başını çektiği bir kesim yine bozgunculuk peşinde koşuyor. Cumhurbaşkanlığını, Sağlık Bakanlığını, İçişleri Bakanlığını, diğer bakanlıkları, valiliği hiçe sayarak kendi başlarına yardım toplamaya, ekmek dağıtmaya, hastane kurmaya benzeri işler yapmaya kalkışıyorlar. Asli işlerini yürütemeyen CHP’li belediyelerin ısrarlar ve salgınla mücadele kurallarını hiçe sayarak giriştikleri bu tür faaliyetlerin amacı halka hizmet vermek değil şov yapmaktır. Bu tür teşebbüsler geçmişte FETÖ ve PKK gibi örgütler tarafından da denenmiştir. Buradaki amacın milletimizin takdirle takip ettiği sağlık, gıda, güvenlik, ekonomik destek, sosyal yardım hizmetlerini itibarsız hale getirmek olduğu açıktır” demişti.

 

Paylaş :
Etiketler :  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA