Paralel yapı yakıştırmasını kabul etmem!


Ücretsiz ekmek dağıtımı durdurulan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Paralel yapı’ söylemlerine tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘FETÖ ve PKK’ benzetmesiyle yüklendiği, ücretsiz ekmek dağıtım hizmeti durdurulan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Vahap Seçer, “paralel yapı” iddialarına tepki gösterdi. Seçer, “Üretimimizi arttırıp 35 bin ücretsiz ekmek dağıtımı yapıyorduk. İhtiyacım var diyene ulaştırdık, bu mu suç? Üretimimizi arttırıp 35 bin ücretsiz ekmek dağıtımı yapıyorduk. İhtiyacım var diyene ulaştırdık, bu mu suç? Paralel yapı yakıştırmasını kabul etmem” dedi.

 

Tarih : 21 Nisan 2020 Salı 14:16

Ücretsiz ekmek dağıtımı durdurulan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Paralel yapı’ söylemlerine tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘FETÖ ve PKK’ benzetmesiyle yüklendiği, ücretsiz ekmek dağıtım hizmeti durdurulan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Vahap Seçer, “paralel yapı” iddialarına tepki gösterdi. Konuyla ilgili konuşan Başkan Seçer, Üretimimizi arttırıp 35 bin ücretsiz ekmek dağıtımı yapıyorduk. İhtiyacım var diyene ulaştırdık, bu mu suç? Paralel yapı yakıştırmasını kabul etmem” dedi.

‘PARALEL YAPI YAKIŞTIRMASINI KABUL ETMEM’

Paralel yapı yakıştırmasını kabul etmeyen Başkan Seçer, “Bir önceki hafta halktan gelen talebi karşılamaya çalıştık. Hafta sonu sokağa çıkma yasağında insanlar hazırlıksız yakalandılar. Üretim fazlası ekmeğimiz var ise halka ulaştırmak istedim ve gerçekleştirdik. Normal şartlarda günlük 70 bin ekmek üretiyoruz. Üretimi arttırdık ve 35 bin ücretsiz ekmek dağıttık. Ücretsiz dağıttığımız ekmek, yoksul yerlere ulaşıyordu. İsteyen istediği kadar alabiliyordu. Amaç ihtiyaç sahiplerine ulaşmak. Geçtiğimiz hafta sonunu da planlarken genelgeyi gördük ve bu bizim ücretsiz ekmek dağıtımımızı sınırladı. Sadece Vefa sosyal destek tarafından ücretsiz ekmek dağıtımı yapılabiliyor. Benim belediye olarak halk ekmek fabrikam var. Vatandaşın da ihtiyacı olduğunu biliyorum ve ekmeği bedava dağıtmak istiyorum. Yasadışı bir iş değil, kanunlarda da var. Olağanüstü hal şartlarında ya da afet dönemleri gibi durumlarda, belediyeyi seferber etmek zorundayım, yasa böyle diyor. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde ücretli ekmek dağıtımı dışında kalan bu tür planlamaları Vefa Sosyal Destek grubuna vermişler. Bizde ekmeğin fiyatını 70 kuruştan 50 kuruşa indirdik. Sokağa çıkma yasağı olduğu sürece bu böyle olacak. Ücretsiz dağıttığımız ekmek, yoksul yerlere ulaşıyordu. İsteyen istediği kadar alabiliyordu. Amaç ihtiyaç sahiplerine ulaşmak. Halk ekmek istedi, dağıttık.Farklı bir ilçe belediyesi ulusal bir kanala bağlanarak, programda ücretsiz ekmek dağıttığımı söylemiş. Ne yapıyorum, ücretsiz ekmek dağıtıyorum. Sosyal medyada ücretsiz ekmek dağıtıyor diye fotoğraflar koyulmuş. Siyaseten insanlara yalancı durumuna düşmemek için kamuoyuna açıklama yapmam gerekti. Söylenen siyasi mesajları da hiç yakıştıramadım. İyi niyetimizle, samimiyetimizle bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bizlere paralel yakıştırması yapıyorlar. Ben bunu kabul edemem. Hiçbir onurlu insan hiçbir siyasetçi bu suçlamayı kabul etmez. Siyaset bu kadar ucuz değil. Vali ile konuştuk ve dedikleri bu genelgeye uyulacak. Ben bu yasağı delmek için bir şey yapmadım. Ortada başka bir belediyenin farklı bir uygulaması var. Sokaktaki vatandaş görüyor ücretsiz ekmek dağıtılıyor bir tarafta Büyükşehir Belediye başkanı diyor ki ben bu uygulamayı yapamıyorum çünkü genelge beni bağlıyor. Kim yalan söylüyor kim doğru söylüyor bunun ortaya çıkması lazım” dedi.

CUMHURBAŞKANI ŞUNLARI SÖYLEMİŞTİ

Kritik Kabine Toplantısının ardından bedava ekmek dağıtan CHP'li belediyelere sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Koronavirüsle mücadele kapsamında Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın kararlarını hiçe sayan CHPli belediyeler, kendi başlarına işlere kalkışmışlardır. Amaçları vatandaşa hizmet etmek değil, şov yapmaktır. CHP'nin başını çektiği bir kesim yine bozgunculuk peşindedir. Salgınla mücadele güçlü bir koordinasyonu gerektiriyor. Uygulamanın her il, ilçe, mahalle düzeyinde bu anlayışla yürütülmesi şarttır. Peki CHP'li belediyeler ne yapıyor? Cumhurbaşkanlığını, sağlık bakanlığını, valiliği, kaymakamlığı hiçe sayarak kendi başına yardım toplamaya, ekmek dağıtmaya, hastane kurmaya çalışıyorlar. Asli işlerini yürütemeyen CHP'li belediyelerin salgınla mücadeleyi hiçe sayarak bu tür faaliyetlerin amacı halka hizmet vermek değil şov yapmaktır. Adana, İstanbul ve Mersin belediyelerinin sokağa çıkma yasağı sırasında sergiledikleri tavrın başka hiçbir açıklaması yoktur. Mesela Mersin'de CHP'li büyükşehir belediyesi şov yaparken aynı partinin Yenişehir ve Mezitli belediyeleri valilikle işbirliği halinde faaliyet yürütmüştür. Bu tür teşebbüsler FETÖ ve PKK gibi örgütler tarafından da denenmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA